ANIE ADINIE VITAMINS STORE

Monday, 13 April 2015

Makan Set Slimming tapi kenapa masih tak kurus?






Assalamualaikum Semua :)

Ada kawan/Customer mengadu kat sy kenapa dah sebulan makan Set Slimming shaklee tapi masih tak ada apa-apa perubahan ? Masih tidak kurus-kurus lagi ? Timbangan berat masih sama.?

"Tak mau lah teruskan makan Set slimming shaklee ni, tak berkesan pun" ,Mesti ada yang akan cakap/berfikiran mcm tu kan?  Apa pun produk kita makan biarpun murah atau pun mahal tiada yang akan membantu menurunkan berat badan kita jika kita tidak ubah cara pemakanan dan pemikiran kita.

Jika kita mahu kurus, elakkan untuk terlalu bergantung dengan suplemen semata-mata . Suplemen bukanlah ubat kurus yang kita makan hari ni minggu depan dah kurang 5-10kg..Proses penurunan berat badan tidak berjaya atau ia akan lambat kerana terlalu bergantung suplemen semata-mata.Untuk mendapat berat badan yang kita idamkan kita perlu konsisten juga dengan amalan gaya hidup sihat.

Suplemen ni hanyalah makanan tambahan yang membantu mempercepatkan kadar metabolisme, menyekat selera makan ,membantu menyingkirkan lemak atau kolesterol dalam badan secara berperingkat.Bukanlah makan hari ni esok dah kurus macam "ERRA FAZIRA" ..No..No..No..!!
Dan mengikut kesesuaian suplemen dalam tubuh badan juga ia mengambil masa  3-6 bulan..Pengambilan Suplemen perlulah di ambil secara konsisten supaya proses tindak balas dalam tubuh cepat.



Untuk mempercepatkan proses penurunan berat badan, kita juga perlu menjaga pemakanan dan gaya hidup sihat juga.Antara perkara yang perlu kita ambil berat ialah :


AIR YANG MENCUKUPI
Minum air masak yang mencukupi sangat penting , kerana proses kurus memang perlukan air.Untuk menyerap suplemen set slimming shaklee juga memerlukan air yang mencukupi untuk menyerap ke seluruh tubuh badan kita.Air di minum ketika bangun pagi dalam keadaan perut kosong  juga membantu kita untuk menaikkan kadar metabolisme kita, dan minum air waktu pagi membantu kita membakar kalori.

Elakkan atau kurangkan pengambilan air yang manis atau bergas supaya penerimaan tenaga melalui pembakaran lemak bukan melalui gula.Elakan juga untuk mengambil air sejuk kerana ia mengumpul dan membekukan lemak dalam badan kita.


DIET YANG SEIMBANG
Dalam proses kurus ,diet yang seimbang juga amat penting.Jangan berfikiran "Aaah ! dah ada set slimming ,makan je banyak-banyak nanti dah kenyang baru makan produk slimming" ..Makanlah apa jenama,murah , popular , dan sebagainya ia tidak akan membantu pun., Silap-silap berat badan bertambah pula 5KG..atau

"Saya diet,tak nak makanlah" Ayat ni sering kali kita dengar bila ada di antara kita yang tengah dalam proses kurus.Tidak makan langsung bukanlah cara yang tepat untuk kita berdiet.Jangan biarkan perut kita dalam keadaan yang lapar atau kosong  yang membuatkan kita lemah ,dan tidak bertenaga.Apabila kita dalam keadaan yang terlalu lapar otak akan menghantarkan signal untuk mencari sumber tenaga yang pantas iaitu MAKAN DAN MAKAN ..

Makanlah dalam kuantiti yang sikit tetapi mengikut jadual  makan yang tetap.Yang penting perut tidak berada dalam keadaan lapar yang membuatkan kita bernafsu makan 2X ganda.


LAKUKAN SENAMAN RINGGAN
Salah satu juga bersenam juga amat membantu dalam proses kurus.Bersenam haruslah juga konsisten ye! Bersenam juga membantu menaikkan kadar metabolisme badan kita.Memang ramai yang cakap tiada masa untuk bersenam..tetapi ambillah masa sekadar 5-10minit melakukan senaman ringgan sepert push up,lari setempat  atau mengemas rumah..mengemas rumah juga bersenam hihi..

KONSISTEN PENGAMBILAN SUPLEMEN
Perlu dingatkan Set slimming shaklee perlulah di ambil secara konsisten,jangan asik terlupa untuk mengambilnya..Setiap produk slimming shaklee mempunyai fungsi dan kebaikkan untuk membantu proses kurus.Seperti Lecithin /Omega guard bertindak membakar dan memecahkan lemak dan kolesterol dalam badan , Alfalfa/Herblax bertindak sebagai detox yang membuang segala toksik dalam badan dan membersihkan usus manakala ESP /CINCH bertindak sebagai penambah tenaga ,membina otot dan sebagai FIBER bertindak sebagai penganti makanan.

Cara pengambilan suplemen juga harus tepat.Pilihlah pengedar sah shaklee yang benar-benar mahu membantu kita untuk capai proses kurus dengan sempurna.Dan bukan memilih harga yang murah dan membiarkan kita tanpa "Guide" yang betul.Terlalu ramai pengedar sah yang hanya menjual tanpa membantu kita.Jangan terpedaya dengan harga murah sahaja sebaliknya cari yang betul-betul membantu.


Mahu dapatkan produk slimmng shaklee ? Produk yang terbaik SEMULAJADI ,MESRA ALAM DAN BERKESAN. Semoga proses kurus menjadi lebih mudah dengan tips-tips ini..



---------------------------------------
PEMBELIAN ,PERTANYAAN DAN KONSULTASI HUBUNGI
SID TERHEBAT ANDA :
NAMA FB : ANIE ADINIE 
ID : 950762
SMS/WHATSAPP :010-7907731
EMAIL: ADINIE_MZ@YAHOO.COM

No comments:

Popular Posts

Translate