ANIE ADINIE VITAMINS STORE

Thursday, 5 December 2013

KELEBIHAN JOIN AHLI SHAKLEE

KELEBIHAN JOIN AHLI SHAKLEE 

1.Modal Kecil

Modal nak mulakan perniagaan Shaklee  hanya RM65.00 sahaja. Lagi best untuk seumur hidup. Tak perlu 'renew' keahlian. Atau jika mahukan keahlian PERCUMA hanya beli barang RM680(semenanjung) dan RM850 (sabah/sarawak).
Tambahan RM10 untuk pos member kit sekiranya anda mahu kit tersebut dipos kepada anda, atau dihantar melalui saya. (RM20 untuk Sabah dan Sarawak)



2.Tak Perlu 'LOAN' Untuk Mulakan Perniaagaan

Shaklee memang MLM, tapi bukan MLM yang perlukan modal beribu untuk start berniaga. Tiada konsep head-hunting dalam Group Rahsia kami. Konsep yang kami guna 'siapa rajin, dialah yang berjaya'.Komitmen dan semangat kalian untuk berjaya. Jalan sudah diteroka oleh Master-Master yang dan berjaya. Hanya ikut langkah 1,2,3 pasti Jutawan Milik anda.



3.Tak Payah Tayang atau Jual Muka

90% hasil jualan Group Rahsia kami adalah dari sumber online. Gunakan medium blog dan Facebook untuk memasarkan produk-produk Shaklee. Tak perlu petah bercakap. Tahukah kalian? Yang kebanyakan dari SID (Shaklee Independent Distributor) yang berjaya adalah pemalu dan tak petah bercakap. Bukan juga ada latar belakang berniaga atau belajar 'Business Administration'. Paling penting 'determine' untuk berjaya. 



4.Tak Perlu Stok Bertimbun

Barang semuanya ada di HQ/Branches Shaklee. Tak perlu simpan stok beribu-ribu dirumah. Bila customer nak, SID hanya oder atau ke HQ/Branches Shaklee. Barang yang customer pesan akan dihantar direct dari HQ/Branches Shaklee. Jimat tenaga nak bungkus dan poskan barang. 



5.MLM Shaklee Bukan Piramid

Tiada konsep tertindas. Hanya orang atas sahaja yang kaya. Dan orang bawah tak mendapat untung. Sesiapa sahaja ada peluang jadi Jutawan dengan RM65. Pernah menjadi sejarah dalam Group kami. Bila Nenek, Mak & Cucu menjadi Master secara serentak. Tiada apa yang mustahil. Tulislah seberapa banyak RM yang korang nak dengan Shaklee. And we work for it!



Tiada apa yang mustahil. Jadikan realiti untuk buat Umrah, pergi melihat negara asing, memandu kereta lebih selesa, rumah idaman, bantu ibu ayah, berikan segala yang terbaik untuk anak, dan simpanan jutaan RM. Do not live with your dreams. Turn its into reality.



Tak kira siapa kita? Apa kerja kita sekarang? Tahap pendidikan? Status latar belakang keluarga? Itu semua tak penting. Yang penting adalah SEMANGAT, KEYAKINAN DIRI, KOMITMEN, USAHA dan PERCAYA PADA DIRI SENDIRI. Itu akan membuatkan kita berjaya capai cita-cita. Dengan kelebihan menjadi ahli Shaklee yang telah ditawarkan. Tiada lagi alasan untuk tidak berjaya dengan Shaklee.
6.Apa yang diperlukan sekiranya saya nak daftar sendiri di branch? 
Anda perlukan sponsor iaitu ahli berdaftar dengan Shaklee. Sila gunakan ID saya 950762 (Nur zawani binti kamal) sekiranya anda mahu sendiri mendaftar sendiri di branch.

7.Apa kelebihan jadi ahli Shaklee  
Anda dapat membuat pembelian dengan harga ahli. Setiap pembelian, anda akan diberi points yang ditukar kepada cash setiap bulan. Dengan menjadi ahli di bawah saya (menggunakan ID saya 950762 [Nur zawani binti kamal] sebagai sponsor), anda boleh memulakan perniagaan Shaklee anda sendiri di bawah bimbingan team kami.Saya mengucapkan selamat datang kepada ahli2 Shaklee yang baru mendaftar.


INGIN JADI SEBAHAGIAN DARI KAMI

PM KAMI DI  FB : http:  https://www.facebook.com/AnieAdinieVitaminsStore
Atau 
SMS | WHATSAPP KE  010-7907731

MENJANA PENDAPATAN YANG LEBIH LUMAYAN.!!!
NAMA PENUH :
ALAMAT SURAT MENYURAT :
NO.IC :
NO. HP:
JANTINA : LELAKI
PEREMPUAN
STATUS BUJANG
BERKHAWIN
BANK:
NO ACC BANK :
EMAIL :
NAMA PASANGAN :
NO IC :
NO.HP :

Create a web form here

SET KURUS/ LANGSING SHAKLEE

Assalamualaikum~
selamat petang~sudah lunch tadi terus ambil set kurus shaklee
Makan banyak pun tak kisah sebab berat badan kekal maintain jg~
Hari ni nak story mory sket tentang shaklee set kurus yang memang menjadi rebutan setiap peminat produk shaklee
Apa yang penting dia adalah semulajadi~

Set kurus/langsing shaklee punyai 3 konsep
" BAKAR --->  BUANG ---> BINA "




BAKAR
Lecithin/ Omega guard bertindak sebagai "pemecah lemak/ pencair lemak" . 
Apabila Lecithin 'bertemu' dengan lemak lemak degil, ia akan 'memecahkan dan bercampur/bergabung' dengan lemak-lemak tersebut dan seterusnya membawa ia keluar.

 "Tahukah kita? Lecithin mampu membakar lemak lebih cepat jika disertakan dengan senaman yang bersesuaian. Pengambilan Lecitin 4000mg sehari pasti membuahkan hasil yang diidamkan."

BUANG
Alfalfa / Herb-lax dikenali sebagai detoks (buang).
Kedua-dua suplemen ini berfungsi merangsang usus untuk percepatkan proses pembersihan secara lembut kepada najis yang tersekat atau tersimpan lama dalam tubuh kita. Yang paling penting ia semulajadi.
Detoks proses pembersihan usus yang terdapat segala toksik,lemak ,lendir yang melekat pada dinding usus dan dikeluarkan melalui pembuangan air besar.

BAKAR
Esp / cinch shake dikenali sebagai pembina otot.Proses membina otot sangat penting dengan pengambilan protien yang cukup.Otot yang sihat mampu menaikkan kadar metabolisme  untuk membakar kalori dengan baik.Protien juga mampu membantu memberi rasa kenyang pada mereka yang sedang berdiet dan mengelakan makan pada waktu malam.


Testimoni pengguna Set kurus :






UNTUK KONSULTASI ,PERTANYAAN DAN PEMBELIAN 
HUBUNGI SAYA KE 010-7907731 ATAU MELALUI FB : https://www.facebook.com/AnieAdinieVitaminsStore
 




 

Saturday, 16 November 2013

VIVIX SHAKLEE

Assalamualaikum~
Selamat pagi~
Hari ni sy nak kongsi tentang VIVIX shaklee yang dikenali sebagai TONIK AJAIB..
Bulan NOVEMBER ni promo BUY 6 FREE 1~



APA ITU VIVIX?   

 ~Minuman campuran botani yang merupakan revolusi terbaru dalam pemakan Polifenol.
 
~ Vivix merupakan tonik anti-penuaan pelbagai manfaat yang sesuai bagi mereka yang menghidap diabetes, arthritis, gout, darah tinggi, lemah tenaga dan pelbagai penyakit yang berasal dari masalah kerosakan DNA akibat serangan radikal bebas.





Kandungan VIVIX
  Polygonum Cuspidatum Extract dikenali sebgai Knotweed Jepun.
-          Mengandungi tinggi resveratrol .
-          Resveratrol merupakan agen anti penuaan.
-          Juga boleh didapati dalam ekstrak Kulit anggur merah dan juga biji anggur.

 Anggur Muscadine

-          Anggur semulajadi yang mempunyai lebih 1 kromosom.
-          Tinggi kandungan polifenol
-          Mengandungi asig ellagik yang mempunyai kepekatan tinggi dan phyo nutrient yang mempunyai cirri-ciri menghentikan tindakan bahan kimia dalam badan yang boleh menyebabkan kanser.ia juga berfungsi sebagai antivirus dan anti bacteria.
  
Purple Carrot
-          Sumber terbaik Vitamin A.
-          Mengandungi Anthocyanins yang merupakan anti oksuda yang tinggi.
-          Mengandungi Klorogenik iaitu anti oksidan yang ada dalam semua jenis carrot.
-          Bertindak sebagai antioksidan,anti radang,anti microbial dan anti carcinogen.
  
Elderberry (Sambucurus Nigra)
-          Kaya dengan anthocyanin(antioksidan),vitamin A.B dan C dan nutrient seperti asid,asid amino carotenoid,tannin dan rutin.
-          Meningkatkan imuniti badan.
-          Baik untuk menyembuhkan selesema,batuk,sesak nafas,merendahkan tahap kolesterol.




Kebaikan Vivix Shaklee
* Membaiki sel yang rosak dengan pantas, amat sesuai untuk mereka yang baru menjalani pembedahan

* Memelihara keseluruhan kesihatan

* Anti oksida yang sangat baik - awet muda

* Membantu anda merasa lebih bertenaga

* Mengurangkan risiko kanser


* Menguatkan sistem imun 
 *Menggalakkan penuaan secara sihat

*Mengurangkan risiko penyakit jantung


*Mengurangkan komplikasi kencing manis


*Meningkatkan kesihatan arthritis dan sendi


*Mencegah daripada penyakit nyanyuk kerana kurangnya Protin AGE


*Menggalakkan kehilangan berat badan


*Meningkatkan system imun


*Menyokong kesihatan mata kerana tinggi vitamin A


*Menggalakkan kesihatan yang menyeluruh
 Siapakah yang perlukan Vivix Shaklee?

  • Golongan yang mengidap kanser atau berisiko mengidap kanser akibat keturunan atau kegagalan fungsi mana2 organ
  • Golongan yang mempunyai ketahanan badan yang lemah
  • Golongan yang mempunyai masalah selaput mata/penglihatan
  • Pesakit jantung
  • Pesakit kencing manis
  • Pesakit darah tinggi
  • Pesakit gout
  • Pesakit stroke
  • Wanita yang mempunyai cyst
  • Anti-penuaan
  • Perokok tegar
  • Ketagihan dadah
  •  orang yang ingin mengekalkan kesihatan secara optimum
  • orang dewasa (lelaki dan perempuan)
  • orang yang ingin awet muda
  •  Orang yang mudah jatuh sakit
  • Pesakit SLE yang ingin mengurangkan simptom SLE

SIAPA YANG TIDAK BOLEH AMBIL 


* Ibu hamil 
* Kanak-kanak di bawah 12 tahun
    

 CARA PENYIMPANAN
Simpan pada suhu yang rendah agar lebih tahan lama kerana ianya dihasilkan daripada
bahan semulajadi


CARA PENGAMBILAN
1 sudu teh sehari  = 5ml
Selepas makan (selepas sarapan,makan tengahari atau makan malam)


150 ML / Bottle
Penggunaan selama sebulan.


HARGA
Harga runcit  :RM  499.00

---------------------------------------------------------------------------------------------

JIKA BERMINAT NAK DAPATKAN VIVIX NIE~
BOLEH HUBUNBI SAYA~

pAge : ANIE ADINIE VITAMIN STORE

fB : ANIE ADINIE II 
WHATSAPP | SMS -  019-7907731

Tuesday, 29 October 2013

SET PENYUSUAN (BASIC) SHAKLEE

 Assalamualaikum~
Hari ni nak cerita sikit tentang set Menyusu ni~

SET MENYUSU BUDGET
set menyusu budget sesuai buat para-para ibu yang tak mempunyai kewangan lebih tapi masih mahu anak mendapatkan nutrisi yang baik untuk anak-anak dari susu ibu.
Set penyusuan budget ni adalah terdiri dari ESP + ALFALFA



KELEBIHAN SET MENYUSU 
-Mempercepatkan penghasilan susu
-Menegangkan payudara
-Memekatkan air susu
-Bayi tidak lama bergayut untuk menyusu
-Bayi cepat kenyang 
-Membantu menurunkan berat badan ibu menyusu
-Sebagai detox pada ibu.


KELEBIHAN PRODUK 

1- ESP
ESP adalah minuman soya yang membekalkan protien. Protien adalah makanan yang penting untuk tubuh kita.Tubuh badan kita terdiri daripada protien seperti tulang, kulit, rambut, otot, plasma, organ, antibodi, enzim, hormon, hemoglobin dan sel-sel. Manakala sel-sel dalam tubuh badan kita bergantung kepada protien untuk menjalankanfungsinya seperti membina sel-sel baru dan menggantikan tisu-tisu badan yang lama dan tua atau yang telah rosak.

Menarik tentang ESP adalah;
- ESP ni adalah sember protien lengkap yang ada 9 amino asid penting yang tidak boleh dihasilkan oleh badan dan sukar untuk kita dapatkan daripada diet harian kita.
- ESP mengandungi kacang soya non-GMO yang semulajadi dan ia bebas dari kolestrol ia juga rendah lemak. 
- ESP terbukti mampu membekalkan tenaga yang boleh bertahan berjam-jam lamanya. 
- ESP bantu untuk kekalkan paras gula dalam darah. 
- ESP bantu untuk kekalkan kepejalan otot, pemulihan tisu badan dna pembentukan otot baru, 
- ESP tiada perasa tiruan, pengawet dan pewarna. 
- ESP mengandungi lemak yang sangat sedikit iaitu 1gm dan tiada laktosa dimana kadar untuk hadam adalah sangat tinggi. 
Sebabkan itu, badan kita sangat memerlukan PROTIEN. Sebabnya MAKANAN UTAMA bagi SEL ialah PROTIN. Sel yang sihat dapat menghasilkan tubuh badan yang sihat.

2- Alfalfa

Mempunyai 1001 khasiat, dan antaranya sebagai penggalak susu. 
Dalam penyususan, alfalfa membantu memekatkan susu di mana ia akan menambahkan jumlah lemak di dalam susu ibu. Maka, susu ibu lebih lemak berkrim! 
Selain itu, ibu akan jadi lebih lawas (bantu turunkan berat badan!), dan bantu buang angin dalam badan. 
Bayi anda akan kurang kolik (angin dalam badan).
Mempunyai kelebihan dalam mengurangkan keradangan sakit itu sendiri.
Ianya kaya dengan sumber klorofil dan membantu mengurangkan keradangan terutamana akibat dari eczema, resdung (sinus), alergi (allergy) dan gegata (hives). 
Walaubagaimanapun mereka yang mengidap penyakit SLE tidak digalakkan mengambil Alfalfa sebagai suplemen mereka.


Jika anda ingin dapatkan MILK BOOSTER BUDGET, anda boleh PM/WHATSAPP sy . Harga istimewa serta tips pemakan vitamin ini dengan cara paling berkesan supaya anda dapat kesan maksimum. Harga istimewa dan tips ekslusif ini khas untuk pelanggan sy  sahaja ye.. 

---------------------------------------------
PEMBELIAN ,PERTANYAAN DAN KONSULTASI HUBUNGI 
SID TERHEBAT ANDA :


ANIE ADINIE VITAMINS STORE
950762
SMS/WHATSAPP 010-7907731

Tuesday, 9 July 2013

SENTIASA BERTENAGA WALAUPUN KETIKA BERPUASA DENGAN SET MIGHTY 3 GEM SHAKLEE

ASSALAMUALAIKUM~
SELAMAT PAGI~
SEMOGA HARI NI SEMUA CERIA2 SELALU~ 

Berpuasa adalah wajib untuk semua umat islam ,tetapi tidak semua orang tahan untuk berpuasa seharian ,apatah lagi mereka yang mempunyai masalah kesihatan sepert gastrik , loya , cepat penat dan sebagainya.Tetapi dengan pengambilan set berpuasa dari shaklee iaitu "SET MIGHTY 3 GEM" dapat membantu untuk bertahan untuk berpuasa lebih sempurna.



Apa itu Set mighty 3 gem?
Set mighty 3 Gem merupakan produk asas membekalkan tenaga,vitamin,Pengekalan Bendalir badan dan zat galian yang terdiri daripada Esp + Meal shake + Perfomance Drink. 





Apa Kelebihan setiap produk:
-Esp (perasa soya)
-Meal shakes (perasa vanilla)
-Perfomance drink (perasa oren)


ESP

  • Protein lengkap yang mengandungi 9 asid amino yang sangat tinggi nilainya dalam pembentukan sel. 
  • Protein adalah amat penting dalam pembinaan tubuh badan kita, terutama kepada janin dan bayi yang sedang membesar. 
  • Membekalkan tenaga.
  • Memberikan rasa kenyang. 
  • Diperlukan untuk kuku, rambut dan kulit yang sihat
  • Membantu sistem pertahanan tubuh untuk melawan penyakit. 
  • Membanyakkan susu badan (milkbooster). 
  • Membantu mengekalkan kepejalan otot.
  • Glisemik rendah yang dapat membantu mengekalkan gula dalam darah yang normal.
  • Mengekalkan tahap kolestrol normal dan menggalakkan kesihatan jantung dan prostat. 


MEAL SHAKE
 ~ Pilihan pemakanan yang diberi jolokan ‘easy-on-the-go meal’ kerana penyediaannya yang begitu mudah, dan kandungannya yang lengkap membekalkan nutrient keperluan harian.~ Meal Shakes sesuai untuk kanak-kanak yang aktif dan tak boleh duduk diam. ~ Sesuai juga buat mereka yang tidak sempat mengambil sarapan dan hidangan yang seimbang~Juga membekalkan nutrisi kepada mereka yang sukar untuk menelan supplemen dalam bentuk pil terutama warga tua. ~Membekalkan sekurang-kurangnya 35% (atau lebih) Nilai Harian (Daily Value) bagi 19 vitamin dan mineral penting yang diperlukan oleh tubuh.  ~Sumber yang kaya dengan kalsium, fibre dan protein. ~Pilihan terbaik rendah lemak dan rendah glisenik.~ Rasa French Vanilla yang enak (seperti aiskrim vanila), boleh diminum begitu sahaja atau dicampur dengan susu, atau minuman kegemaran.  

 PERFOMANCE DRINK 

-Ia adalah minuman ahli sukan yang mengandungi imbangan elektrolit yang sempurna untuk membantu mencegah dehydration, seperti fungsi minuman isotonik. 
Ia bukan milk booster, atau minuman penambah susu, sebaliknya membantu tubuh kita menjaga kestabilan bendalir agar tidak kekeringan.

-Ia membekalkan 3 jenis karbohidrat bagi tenaga dan stamina.

-Ia mengandungi formula karbohidrat unik Shaklee iaitu opticarb yang membekalkan tenaga serta merta. Opticarb ialah rangkaian karbohidrat yang memberikan kita tenaga berterusan tanpa menganggu kestabilan gula dalam darah. 

-Fungsinya tak sama dengan milk booster atau makanan penambah susu lain kerana ia bukan untuk menambah susu sebaliknya menjaga sistem tubuh badan kita dalam sehari berpuasa dan menyusu/mengepam.
-Ia bukan saja untuk ibu menyusu/mengandung semasa berpuasa, tapi sesuai untuk semua, terutama yang kerja di tengah panas. Budak2 demam pun elok amik ni sebab biasa la budak2 bila dah demam tak selera makan minum. Ia bole tolong cegah dehydration tu.
-Bekerja atau bersukan menyebabkan kekurangan nutrisi penting dalam tubuh. Shaklee Performance merupakan pilihan paling ideal yang berupaya menghidrat lebih cepat berbanding air dan mebekalkan tenaga untuk kegiatan harian anda.
-Terbukti secara klinikal dalam memelihara paras gula dalam darah yang penting bagi tenaga, otot dan paras bendalir yang perlu bagi penghidratan yang wajar. 
-Ia membekalkan 3 jenis karbohidrat bagi tenaga dan stamina.
-Ia bukan milk booster, atau minuman penambah susu, sebaliknya membantu tubuh kita menjaga kestabilan bendalir agar tidak kekeringan. 
-Ia mengandungi formula karbohidrat unik Shaklee iaitu opticarb yang membekalkan tenaga serta merta. Opticarb ialah rangkaian karbohidrat yang memberikan kita tenaga berterusan tanpa menganggu kestabilan gula dalam darah.  
-Fungsinya tak sama dengan milk booster atau makanan penambah susu lain kerana ia bukan untuk menambah susu sebaliknya menjaga sistem tubuh badan kita dalam sehari berpuasa dan menyusu/mengepam.
-Ia bukan saja untuk ibu menyusu/mengandung semasa berpuasa, tapi sesuai untuk semua, terutama yang kerja di tengah panas. Budak2 demam pun elok amik ni sebab biasa la budak2 bila dah demam tak selera makan minum. Ia bole tolong cegah dehydration tu.
 -Bekerja atau bersukan menyebabkan kekurangan nutrisi penting dalam tubuh. Shaklee Performance merupakan pilihan paling ideal yang berupaya menghidrat lebih cepat berbanding air dan mebekalkan tenaga untuk kegiatan harian anda.
-Terbukti secara klinikal dalam memelihara paras gula dalam darah yang penting bagi tenaga, otot dan paras bendalir yang perlu bagi penghidratan yang wajar. 
 


Siapa yang sesuai amalkan minuman ini?



- anak-anak yang dah bersekolah supaya bertenaga , sihat dan tidak mudah dehydrat

- mereka yang bekerja luar dan terdedah dengan panas terik matahari

- mereka yang tak boleh dan tak suka telan pil tetapi perlukan supplement

- mereka yang ingin replace meal terutama untuk breakfast
- wanita hamil
-ibu yg menyusukan bayi 

  Jangan risau ! ESP + MEAL SHAKE + PERFOMANCE DRINK boleh bantu anda kekal bertenaga walaupun tengah berpuasa..Atas Izin ALLAH Semuanya akan sentiasa Cergas dan bertenaga.

------------------------------------------

PEMBELIAN ,PERTANYAAN DAN KONSULTASI HUBUNGI 

SD TERHEBAT ANDA :

PAGE : Anie Adinie Vitamins Store
FB: Anie Adinie II
ID : 950762
Sms/whatsapp : 010-7907731

 

Monday, 8 July 2013

APA ITU OMEGA GUARD SHAKLEE

Assalamualaikum~
Malam nie baru berkesempatan menaip lg...
lama tidak update blog..
Malam ni nak cerita2 sikit tentang OMEGA GUARD~




APA ITU OMEGA GUARD?
♥Merupakan minyak ikan yang terbaik di dunia.  
Mengandungi satu rangkaian lengkap 7 asid lemak omega-3 semulajadi iaitu EPA, DHA, ALA  
EPA berfungsi menyihatkan jantung dan sendi,
DHA penting untuk perkembangan dan fungsi-fungsi otak, saraf dan retina.
OmegaGuard dihasilkan melalui satu proses penyulingan prorietari tiga molekul yang memekatkan asid lemak omega-3 yang bermanfaat dan semulajadi sementara menyingkirkan bahan-bahan berbahaya seperti merkuri dan plumbum yang terdapat pada kebanyakkan jenis ikan.
Membantu tumbesaran & perkembangan otak janin dan meningkatkan perkembangan memori terutamanya pada 3 bulan terkahir perkembangan otak janin semasa di dalam kandungan.
DHA meningkatkan keupayaan ingatan dan pembelajaran, mencegah penyakit Alzheimer, memelihara penmglihatan, pendengaran serta mencegah migraine.
Meningkatkan sistem imun dan menyihatkan paru-paru
Satu tablet Omega Guard membekalkan 905mg asid-asid lemak omega-3 EPA & DHA. Iaitu; Omega-3 EFA -330mg, EPA - 180mg & DHA120mg


FUNGSI OMEGA GUARD
1.  Omega 3 mengimbangi perubahan dan kepekatan hormon PMS wanita
2.  Melicinkan kulit dan kelihatan kemerah-merahan
3.  Mencegah salur darah dari tersumbat
4.  Omega 3 dapat mengelakkan strok
5.  Mengekalkan tekanan normal darah
6.  Membantu mengurangkan ketegangan urat leher
7.  Mengurangkan sakit kepala
8.  Merendahkan kolestrol
9.  Omega 3 dapat mencegah pembekuan darah dalam badan
10. Kekalkan tahap kesihatan trigliserida dan kolestrol LDL
11. Mengawal masalah obesiti
12. Mengurangkan risiko penyakit jantung
13. Sangat bagus untuk libu hamil - membantu tumbesaran dan perkembangan 
      otak janin
14. Meningkatkan perkembangangan memori janin dan kanak-kanak
15. Meningkatkan sistem imun tubuh dan sangat bagus untuk  kesihatan kanak-kanak
16. Membantu menyihatkan paru-paru
17. Omega 3 juga boleh memperbaiki masalah alahan kulit seperti Eczema, psoriasis, dll
18. Mengurangkan demam hay, bronkitis, penyakit lelah, hepatitis, SLE 
      (lupus erythematosus)
19. Omega 3 juga membantu memperbaiki penyakit buah pinggang
20. Membantu menentang kanser paru-paru, payudara, kanser prostat dan kanser kolon.
21. Membantu meningkatkan kesihatan hati selepas pembedahan
22. Membantu pankreas pesakit kanser berfungsi dengan lebih baik 
23. Memelihara fungsi-fungsi sendi
24. Mencegah penyakit gout

Selain itu, Omega 3 yang tekandung dalam Omega Guard Shaklee membantu memperbaiki masalah berkaitan otak sepert:-
- Mencegah insomnia
- Mengurangkan tekanan emosi
- Mengurangkan kemurungan dan kebimbangan
- Membantu memperbaiki masalah autism
- Membantu memperbaiki masalah kanak-kanak hyperactive
- Mengurangkan masalah schizophrenia
- Mengurangkan masalah lupa pada wanita yang telah melahirkan anak



Siapa Yang Perlukan OMEGA GUARD?
1. Warga Emas
2. Pesakit Jantung
3. Wanita
4. Wanita yang telah melahirkan anak
5. Pesakit darah tinggi
6. Orang yang selalu lupa
7. Kanak-kanak berusia 1 tahun dan ke atas
8. Pelajar
9. Ibu menyusu
10. Ibu Hamil
11. Orang yang mementingkan tahap kesihatan yang bagus



KESAN KEKURANGAN OMEGA-3
 
1].Perkembangan otak
Satu daripada komponen penting otak adalah omega 3. Asid lemak ini membentuk struktur yang besar di dalam otak. Jika kekurangan, terutamanya semasa ia sedang pesat berkembang, otak tidak akan berfungsi secara optimum!

Lebih buruk ia boleh menyebabkan gangguan bipolar, ADHD, autisme, malah barangkali juga skizofrenia dan Alzheimer!!!

Janin dalam kandungan yang tidak mendapat omega-3 yang mencukupi daripada ibunya berkemungkinan mengalami masalah penglihatan dan saraf.

2]. Kesihatan jantung
Omega-3 berfungsi menguatkan struktur sel pada organ jantung. Ia juga melancarkan peredaran darah terutamanya aliran keluar masuk dari jantung dengan mengurangkan kadar kolesterol jahat LDL dan meningkatkan kadar kolesterol baik HDL.

Jika tidak mendapat Omega-3 yang cukup, arteri akan mengeras, aliran darah menjadi perlahan, dan ini akan menyebabkan tekanan darah tinggi juga serangan jantung!!

3].Masalah kulit
Kekurangan Omega-3 boleh menyebabkan masalah kulit seperti kulit kasar, liang roma tersumbat, dan jerawat. Ia juga boleh menyebabkan penuaan pramasa seperti kulit berkedut akibat kurang sirkulasi darah dalam tubuh. Wajah yang berseri menunjukkan peredaran darah dalam tubuh lancar!

4].Alahan
Alahan adalah sensitiviti tubuh terhadap bahan2 tertentu contohnya seperti habuk, makanan, ubat dan sebagainya. Dengan menambah pengambilan Omega-3 dalam diet, masalah alahan dapat dikurangkan.

5].Alzheimer
Juga dikenali sebagai nyanyuk. DHA iaitu komponen utama dalam minyak ikan adalah asid lemak penting dalam otak dan retina iaitu lebih daripada 30% struktur lipid dalam neuron. Kekurangan DHA boleh menyebabkan depresi, ADHD (hiperaktif), dementia juga autisme.

6].Asthma
Asthma menyebabkan susah bernafas, semput dan batuk. Ini berlaku akibat penyumbatan saluran pernafasan  dan penghasilan bahan yang dipanggil leukotrienes. Pengambilan Omega-3 dapat mengurangkan pengeluaran bahan tersebut, juga mampu melegakan pernafasan dengan membuang segala bendalir disekitar salur pernafasan.

7].Masalah berat badan
Kekurangan Omega-3 boleh menyebabkan kenaikan berat badan. Bagaimana? Ini kerana, apabila kita tidak mendapat Omega-3 yang secukupnya, lemak dan minyak yang kita makan tidak dapat dikeluarkan dari tubuh. Lemak tersebut tidak digunakan untuk ditukar kepada tenaga sebaliknya ia melekat pada salur darah malah lebih teruk disekitar organ penting seperti jantung dan hati. Ini punca masalah utama penyakit jantung, darah tinggi dan kencing manis.

8].Sakit sendi
Apabila usia meningkat atau juga apabila berat badan meningkat, fungsi sendi semakin lemah kerana bendalir penyambung antara sendi semakin berkurang. Mereka yang mempunyai berat berlebihan sering mengadu sakit sendi kerana berat berat badan menyebabkan tekanan ke atas sendi. Omega-3 berfungsi mencegah radang sendi dan melincirkan pergerakan antara sendi. Omega-3 juga membantu menambah kepadatan jisim tulang.

9].Autisme
Kajian mendapati ibu mengandung yang mengambil suplemen Omega-3 semasa hamil kurang berisiko mendapat anak autisme kerana kandungan DHA yang tinggi. Ia juga mampu meningkatkan tumpuan dan memori anak2 autisme juga pengidap sindrom hiperaktif (ADHD).


Simptom kekurangan Omega-3 yang lain
  • kelesuan
  • lemah ingatan
  • kulit kering
  • tekanan dan perubahan mood (mood swing)
  • peredaran darah perlahan
  • masalah jantung
  • diabetes
Sumber utama omega-3 ialah ikan seperti salmon, mackerel, halibut, anchovies, sardin, tuna dan hering. Dalam tumbuhan, Omega-3 terdapat pada flaxseed oil, minyak canola, soya, biji labu, walnut dan beberapa jenis kekacang.

NAK ODER OMEGA GUARD SEKARANG!!!!!!!!!!!???????


-----------------------------------------------------
PEMBELIAN , PERTANYAAN DAN KONSULTASI HUBUNGI 
SID TERHEBAT ANDA :


ID : 950762
Sms/whatsapp : 010-7907731

 


Thursday, 4 July 2013

APA ITU GLA COMPLEX SHAKLEE

Assalamualaikum...


APA ITU GLA COMPLEX?   

GLA=GAMMA LINOLEIC ACID

GLA atau nama saintifiknya dikenali sebagai Gama Linoleik Acid (GLA). Ia merupakan bahan binaan bagi prostaglandin. Apa pula prostaglandin? Prostaglandin merupakan bahan hormon dalam badan. Ianya penting untuk fungsi kimia badan seperti mengawal tekanan darah, mengawal muscle contraction, menghalang rembesan gastrik dan banyak lagi. Ia juga adalah anti keradangan, anti pembekuan darah disamping mengurangkan tekanan darah

FUNGSI GLA COMPLEX
# Membantu mengawal dan mengatur kitaran haid
# Membantu meningkatkan kesuburan
# Melegakan PMS (sindrom pra-haid) – abdominal pain, breast pain
# Membantu dalam menangani menopus
# Menguatkan kuku dan rambut
# Menjadikan kulit lebih sihat dan berseri-seri
# Membantu menangai ekzema
# Melegakan simptom akibat artritis reumatoid
# Mengandungi vitamin E untuk menguatkan dinding arteri
# Menguatkan imuniti tubuh
# Memperlahankan proses penuaan
# Mengurangkan blood-clot yang boleh menyebabkan serangan jantung
# Mengawal kencing manis dan darah tinggi
# Mengawal kolesterol
# Untuk fungsi saraf



Siapa yang memerlukan GLA COMPLEX
  • Wanita yang menghadapi PMS
  • Mereka yang menghadapi kencing manis
  • Mereka yang bimbang dengan berat badan berlebihan
  • pengidap arthritis rheumatoid dan eczema
  • Mereka yang menghidap diabetes
  • Period yang tidak teratur
  • Mereka yang mahu mencantikkan kulit

------------------------------------------

PEMBELIAN , PERTANYAAN DAN KONSULTASI HUBUNGI 
SID TERHEBAT ANDA :



ID : 950762
Sms/whatsapp : 010-7907731

 


Popular Posts

Translate