ANIE ADINIE VITAMINS STORE

Tuesday, 9 July 2013

SENTIASA BERTENAGA WALAUPUN KETIKA BERPUASA DENGAN SET MIGHTY 3 GEM SHAKLEE

ASSALAMUALAIKUM~
SELAMAT PAGI~
SEMOGA HARI NI SEMUA CERIA2 SELALU~ 

Berpuasa adalah wajib untuk semua umat islam ,tetapi tidak semua orang tahan untuk berpuasa seharian ,apatah lagi mereka yang mempunyai masalah kesihatan sepert gastrik , loya , cepat penat dan sebagainya.Tetapi dengan pengambilan set berpuasa dari shaklee iaitu "SET MIGHTY 3 GEM" dapat membantu untuk bertahan untuk berpuasa lebih sempurna.



Apa itu Set mighty 3 gem?
Set mighty 3 Gem merupakan produk asas membekalkan tenaga,vitamin,Pengekalan Bendalir badan dan zat galian yang terdiri daripada Esp + Meal shake + Perfomance Drink. 





Apa Kelebihan setiap produk:
-Esp (perasa soya)
-Meal shakes (perasa vanilla)
-Perfomance drink (perasa oren)


ESP

  • Protein lengkap yang mengandungi 9 asid amino yang sangat tinggi nilainya dalam pembentukan sel. 
  • Protein adalah amat penting dalam pembinaan tubuh badan kita, terutama kepada janin dan bayi yang sedang membesar. 
  • Membekalkan tenaga.
  • Memberikan rasa kenyang. 
  • Diperlukan untuk kuku, rambut dan kulit yang sihat
  • Membantu sistem pertahanan tubuh untuk melawan penyakit. 
  • Membanyakkan susu badan (milkbooster). 
  • Membantu mengekalkan kepejalan otot.
  • Glisemik rendah yang dapat membantu mengekalkan gula dalam darah yang normal.
  • Mengekalkan tahap kolestrol normal dan menggalakkan kesihatan jantung dan prostat. 


MEAL SHAKE
 ~ Pilihan pemakanan yang diberi jolokan ‘easy-on-the-go meal’ kerana penyediaannya yang begitu mudah, dan kandungannya yang lengkap membekalkan nutrient keperluan harian.~ Meal Shakes sesuai untuk kanak-kanak yang aktif dan tak boleh duduk diam. ~ Sesuai juga buat mereka yang tidak sempat mengambil sarapan dan hidangan yang seimbang~Juga membekalkan nutrisi kepada mereka yang sukar untuk menelan supplemen dalam bentuk pil terutama warga tua. ~Membekalkan sekurang-kurangnya 35% (atau lebih) Nilai Harian (Daily Value) bagi 19 vitamin dan mineral penting yang diperlukan oleh tubuh.  ~Sumber yang kaya dengan kalsium, fibre dan protein. ~Pilihan terbaik rendah lemak dan rendah glisenik.~ Rasa French Vanilla yang enak (seperti aiskrim vanila), boleh diminum begitu sahaja atau dicampur dengan susu, atau minuman kegemaran.  

 PERFOMANCE DRINK 

-Ia adalah minuman ahli sukan yang mengandungi imbangan elektrolit yang sempurna untuk membantu mencegah dehydration, seperti fungsi minuman isotonik. 
Ia bukan milk booster, atau minuman penambah susu, sebaliknya membantu tubuh kita menjaga kestabilan bendalir agar tidak kekeringan.

-Ia membekalkan 3 jenis karbohidrat bagi tenaga dan stamina.

-Ia mengandungi formula karbohidrat unik Shaklee iaitu opticarb yang membekalkan tenaga serta merta. Opticarb ialah rangkaian karbohidrat yang memberikan kita tenaga berterusan tanpa menganggu kestabilan gula dalam darah. 

-Fungsinya tak sama dengan milk booster atau makanan penambah susu lain kerana ia bukan untuk menambah susu sebaliknya menjaga sistem tubuh badan kita dalam sehari berpuasa dan menyusu/mengepam.
-Ia bukan saja untuk ibu menyusu/mengandung semasa berpuasa, tapi sesuai untuk semua, terutama yang kerja di tengah panas. Budak2 demam pun elok amik ni sebab biasa la budak2 bila dah demam tak selera makan minum. Ia bole tolong cegah dehydration tu.
-Bekerja atau bersukan menyebabkan kekurangan nutrisi penting dalam tubuh. Shaklee Performance merupakan pilihan paling ideal yang berupaya menghidrat lebih cepat berbanding air dan mebekalkan tenaga untuk kegiatan harian anda.
-Terbukti secara klinikal dalam memelihara paras gula dalam darah yang penting bagi tenaga, otot dan paras bendalir yang perlu bagi penghidratan yang wajar. 
-Ia membekalkan 3 jenis karbohidrat bagi tenaga dan stamina.
-Ia bukan milk booster, atau minuman penambah susu, sebaliknya membantu tubuh kita menjaga kestabilan bendalir agar tidak kekeringan. 
-Ia mengandungi formula karbohidrat unik Shaklee iaitu opticarb yang membekalkan tenaga serta merta. Opticarb ialah rangkaian karbohidrat yang memberikan kita tenaga berterusan tanpa menganggu kestabilan gula dalam darah.  
-Fungsinya tak sama dengan milk booster atau makanan penambah susu lain kerana ia bukan untuk menambah susu sebaliknya menjaga sistem tubuh badan kita dalam sehari berpuasa dan menyusu/mengepam.
-Ia bukan saja untuk ibu menyusu/mengandung semasa berpuasa, tapi sesuai untuk semua, terutama yang kerja di tengah panas. Budak2 demam pun elok amik ni sebab biasa la budak2 bila dah demam tak selera makan minum. Ia bole tolong cegah dehydration tu.
 -Bekerja atau bersukan menyebabkan kekurangan nutrisi penting dalam tubuh. Shaklee Performance merupakan pilihan paling ideal yang berupaya menghidrat lebih cepat berbanding air dan mebekalkan tenaga untuk kegiatan harian anda.
-Terbukti secara klinikal dalam memelihara paras gula dalam darah yang penting bagi tenaga, otot dan paras bendalir yang perlu bagi penghidratan yang wajar. 
 


Siapa yang sesuai amalkan minuman ini?



- anak-anak yang dah bersekolah supaya bertenaga , sihat dan tidak mudah dehydrat

- mereka yang bekerja luar dan terdedah dengan panas terik matahari

- mereka yang tak boleh dan tak suka telan pil tetapi perlukan supplement

- mereka yang ingin replace meal terutama untuk breakfast
- wanita hamil
-ibu yg menyusukan bayi 

  Jangan risau ! ESP + MEAL SHAKE + PERFOMANCE DRINK boleh bantu anda kekal bertenaga walaupun tengah berpuasa..Atas Izin ALLAH Semuanya akan sentiasa Cergas dan bertenaga.

------------------------------------------

PEMBELIAN ,PERTANYAAN DAN KONSULTASI HUBUNGI 

SD TERHEBAT ANDA :

PAGE : Anie Adinie Vitamins Store
FB: Anie Adinie II
ID : 950762
Sms/whatsapp : 010-7907731

 

Monday, 8 July 2013

APA ITU OMEGA GUARD SHAKLEE

Assalamualaikum~
Malam nie baru berkesempatan menaip lg...
lama tidak update blog..
Malam ni nak cerita2 sikit tentang OMEGA GUARD~




APA ITU OMEGA GUARD?
♥Merupakan minyak ikan yang terbaik di dunia.  
Mengandungi satu rangkaian lengkap 7 asid lemak omega-3 semulajadi iaitu EPA, DHA, ALA  
EPA berfungsi menyihatkan jantung dan sendi,
DHA penting untuk perkembangan dan fungsi-fungsi otak, saraf dan retina.
OmegaGuard dihasilkan melalui satu proses penyulingan prorietari tiga molekul yang memekatkan asid lemak omega-3 yang bermanfaat dan semulajadi sementara menyingkirkan bahan-bahan berbahaya seperti merkuri dan plumbum yang terdapat pada kebanyakkan jenis ikan.
Membantu tumbesaran & perkembangan otak janin dan meningkatkan perkembangan memori terutamanya pada 3 bulan terkahir perkembangan otak janin semasa di dalam kandungan.
DHA meningkatkan keupayaan ingatan dan pembelajaran, mencegah penyakit Alzheimer, memelihara penmglihatan, pendengaran serta mencegah migraine.
Meningkatkan sistem imun dan menyihatkan paru-paru
Satu tablet Omega Guard membekalkan 905mg asid-asid lemak omega-3 EPA & DHA. Iaitu; Omega-3 EFA -330mg, EPA - 180mg & DHA120mg


FUNGSI OMEGA GUARD
1.  Omega 3 mengimbangi perubahan dan kepekatan hormon PMS wanita
2.  Melicinkan kulit dan kelihatan kemerah-merahan
3.  Mencegah salur darah dari tersumbat
4.  Omega 3 dapat mengelakkan strok
5.  Mengekalkan tekanan normal darah
6.  Membantu mengurangkan ketegangan urat leher
7.  Mengurangkan sakit kepala
8.  Merendahkan kolestrol
9.  Omega 3 dapat mencegah pembekuan darah dalam badan
10. Kekalkan tahap kesihatan trigliserida dan kolestrol LDL
11. Mengawal masalah obesiti
12. Mengurangkan risiko penyakit jantung
13. Sangat bagus untuk libu hamil - membantu tumbesaran dan perkembangan 
      otak janin
14. Meningkatkan perkembangangan memori janin dan kanak-kanak
15. Meningkatkan sistem imun tubuh dan sangat bagus untuk  kesihatan kanak-kanak
16. Membantu menyihatkan paru-paru
17. Omega 3 juga boleh memperbaiki masalah alahan kulit seperti Eczema, psoriasis, dll
18. Mengurangkan demam hay, bronkitis, penyakit lelah, hepatitis, SLE 
      (lupus erythematosus)
19. Omega 3 juga membantu memperbaiki penyakit buah pinggang
20. Membantu menentang kanser paru-paru, payudara, kanser prostat dan kanser kolon.
21. Membantu meningkatkan kesihatan hati selepas pembedahan
22. Membantu pankreas pesakit kanser berfungsi dengan lebih baik 
23. Memelihara fungsi-fungsi sendi
24. Mencegah penyakit gout

Selain itu, Omega 3 yang tekandung dalam Omega Guard Shaklee membantu memperbaiki masalah berkaitan otak sepert:-
- Mencegah insomnia
- Mengurangkan tekanan emosi
- Mengurangkan kemurungan dan kebimbangan
- Membantu memperbaiki masalah autism
- Membantu memperbaiki masalah kanak-kanak hyperactive
- Mengurangkan masalah schizophrenia
- Mengurangkan masalah lupa pada wanita yang telah melahirkan anak



Siapa Yang Perlukan OMEGA GUARD?
1. Warga Emas
2. Pesakit Jantung
3. Wanita
4. Wanita yang telah melahirkan anak
5. Pesakit darah tinggi
6. Orang yang selalu lupa
7. Kanak-kanak berusia 1 tahun dan ke atas
8. Pelajar
9. Ibu menyusu
10. Ibu Hamil
11. Orang yang mementingkan tahap kesihatan yang bagus



KESAN KEKURANGAN OMEGA-3
 
1].Perkembangan otak
Satu daripada komponen penting otak adalah omega 3. Asid lemak ini membentuk struktur yang besar di dalam otak. Jika kekurangan, terutamanya semasa ia sedang pesat berkembang, otak tidak akan berfungsi secara optimum!

Lebih buruk ia boleh menyebabkan gangguan bipolar, ADHD, autisme, malah barangkali juga skizofrenia dan Alzheimer!!!

Janin dalam kandungan yang tidak mendapat omega-3 yang mencukupi daripada ibunya berkemungkinan mengalami masalah penglihatan dan saraf.

2]. Kesihatan jantung
Omega-3 berfungsi menguatkan struktur sel pada organ jantung. Ia juga melancarkan peredaran darah terutamanya aliran keluar masuk dari jantung dengan mengurangkan kadar kolesterol jahat LDL dan meningkatkan kadar kolesterol baik HDL.

Jika tidak mendapat Omega-3 yang cukup, arteri akan mengeras, aliran darah menjadi perlahan, dan ini akan menyebabkan tekanan darah tinggi juga serangan jantung!!

3].Masalah kulit
Kekurangan Omega-3 boleh menyebabkan masalah kulit seperti kulit kasar, liang roma tersumbat, dan jerawat. Ia juga boleh menyebabkan penuaan pramasa seperti kulit berkedut akibat kurang sirkulasi darah dalam tubuh. Wajah yang berseri menunjukkan peredaran darah dalam tubuh lancar!

4].Alahan
Alahan adalah sensitiviti tubuh terhadap bahan2 tertentu contohnya seperti habuk, makanan, ubat dan sebagainya. Dengan menambah pengambilan Omega-3 dalam diet, masalah alahan dapat dikurangkan.

5].Alzheimer
Juga dikenali sebagai nyanyuk. DHA iaitu komponen utama dalam minyak ikan adalah asid lemak penting dalam otak dan retina iaitu lebih daripada 30% struktur lipid dalam neuron. Kekurangan DHA boleh menyebabkan depresi, ADHD (hiperaktif), dementia juga autisme.

6].Asthma
Asthma menyebabkan susah bernafas, semput dan batuk. Ini berlaku akibat penyumbatan saluran pernafasan  dan penghasilan bahan yang dipanggil leukotrienes. Pengambilan Omega-3 dapat mengurangkan pengeluaran bahan tersebut, juga mampu melegakan pernafasan dengan membuang segala bendalir disekitar salur pernafasan.

7].Masalah berat badan
Kekurangan Omega-3 boleh menyebabkan kenaikan berat badan. Bagaimana? Ini kerana, apabila kita tidak mendapat Omega-3 yang secukupnya, lemak dan minyak yang kita makan tidak dapat dikeluarkan dari tubuh. Lemak tersebut tidak digunakan untuk ditukar kepada tenaga sebaliknya ia melekat pada salur darah malah lebih teruk disekitar organ penting seperti jantung dan hati. Ini punca masalah utama penyakit jantung, darah tinggi dan kencing manis.

8].Sakit sendi
Apabila usia meningkat atau juga apabila berat badan meningkat, fungsi sendi semakin lemah kerana bendalir penyambung antara sendi semakin berkurang. Mereka yang mempunyai berat berlebihan sering mengadu sakit sendi kerana berat berat badan menyebabkan tekanan ke atas sendi. Omega-3 berfungsi mencegah radang sendi dan melincirkan pergerakan antara sendi. Omega-3 juga membantu menambah kepadatan jisim tulang.

9].Autisme
Kajian mendapati ibu mengandung yang mengambil suplemen Omega-3 semasa hamil kurang berisiko mendapat anak autisme kerana kandungan DHA yang tinggi. Ia juga mampu meningkatkan tumpuan dan memori anak2 autisme juga pengidap sindrom hiperaktif (ADHD).


Simptom kekurangan Omega-3 yang lain
  • kelesuan
  • lemah ingatan
  • kulit kering
  • tekanan dan perubahan mood (mood swing)
  • peredaran darah perlahan
  • masalah jantung
  • diabetes
Sumber utama omega-3 ialah ikan seperti salmon, mackerel, halibut, anchovies, sardin, tuna dan hering. Dalam tumbuhan, Omega-3 terdapat pada flaxseed oil, minyak canola, soya, biji labu, walnut dan beberapa jenis kekacang.

NAK ODER OMEGA GUARD SEKARANG!!!!!!!!!!!???????


-----------------------------------------------------
PEMBELIAN , PERTANYAAN DAN KONSULTASI HUBUNGI 
SID TERHEBAT ANDA :


ID : 950762
Sms/whatsapp : 010-7907731

 


Thursday, 4 July 2013

APA ITU GLA COMPLEX SHAKLEE

Assalamualaikum...


APA ITU GLA COMPLEX?   

GLA=GAMMA LINOLEIC ACID

GLA atau nama saintifiknya dikenali sebagai Gama Linoleik Acid (GLA). Ia merupakan bahan binaan bagi prostaglandin. Apa pula prostaglandin? Prostaglandin merupakan bahan hormon dalam badan. Ianya penting untuk fungsi kimia badan seperti mengawal tekanan darah, mengawal muscle contraction, menghalang rembesan gastrik dan banyak lagi. Ia juga adalah anti keradangan, anti pembekuan darah disamping mengurangkan tekanan darah

FUNGSI GLA COMPLEX
# Membantu mengawal dan mengatur kitaran haid
# Membantu meningkatkan kesuburan
# Melegakan PMS (sindrom pra-haid) – abdominal pain, breast pain
# Membantu dalam menangani menopus
# Menguatkan kuku dan rambut
# Menjadikan kulit lebih sihat dan berseri-seri
# Membantu menangai ekzema
# Melegakan simptom akibat artritis reumatoid
# Mengandungi vitamin E untuk menguatkan dinding arteri
# Menguatkan imuniti tubuh
# Memperlahankan proses penuaan
# Mengurangkan blood-clot yang boleh menyebabkan serangan jantung
# Mengawal kencing manis dan darah tinggi
# Mengawal kolesterol
# Untuk fungsi saraf



Siapa yang memerlukan GLA COMPLEX
  • Wanita yang menghadapi PMS
  • Mereka yang menghadapi kencing manis
  • Mereka yang bimbang dengan berat badan berlebihan
  • pengidap arthritis rheumatoid dan eczema
  • Mereka yang menghidap diabetes
  • Period yang tidak teratur
  • Mereka yang mahu mencantikkan kulit

------------------------------------------

PEMBELIAN , PERTANYAAN DAN KONSULTASI HUBUNGI 
SID TERHEBAT ANDA :



ID : 950762
Sms/whatsapp : 010-7907731

 


Popular Posts

Translate