ANIE ADINIE VITAMINS STORE

Wednesday, 29 October 2014

RESEPI JERUK MANGGA ASAM BOI


Bila bercakap pasal JERUK MANGGA ASAM BOI ni..
Semua peminat-peminat makan mangga mesti kecur liur kan ...
Sejak beberapa minggu ni macam fenomena suda d FB...
Sana sini keluar di news feed tentang jeruk mangga ni ..
Termasuk sy juga..tidak ketinggalan juga dengan nak pst di FB..
Sampi siap ada orang PM hubby (sbb tag hubby dalam pic tu ) , 
Ada jual ke jeruk mangga asam boi ni ..
Jadi sy cuba lah kongsi RESEPI jeruk mangga ni..



BAHAN-BAHAN 
Mangga muda (dikupas kulit)
Lada padi (ikut kepedasan masing)
Asam boi 
Garam 
Gula 
CARA BUAT
1.Bersihkan mangga, kemudian hiris/belah mangga.
2.Gaulkan kesemua bahan-bahan
3.Siap.Sejukkan dalam peti ais 3-4 jam 

Senangkan !! Tak ambil masa yg lama pun buat,sambil makan-makan tengok tv tak sedar makan nak habis.
- SELAMAT MENCUBA -


LEBIH MUDAH MEMBELI PRODUK KEGEMARAN MENGUNAKKAN SISTEM ESELL


Alhamdulillah Shaklee memperkenalkan sistem pembelian secara online memudahkan customer di luar sana untuk membeli produk shaklee kegemaran mereka dengan mudah...hanya sekali klik sahaja customer boleh memulakan urusan membeli dengan mudah. Sistem esell memudahkan semua customer shaklee..dan produk terus dihantar pada anda.

Apa yang anda perlukan untuk pembelian melalui ESELL :
-Komputer /hp yang boleh online
-Kad debit /Kad kredit 
(untuk kad debit pastikan anda telah aktifkan pembelian online dan pertukaran had limit kad debit)


CARA-CARA PEMBELIAN MELALUI ESELL


 1.Anda hanya perlu tekan "pembelian melalui sistem esell KLIK SINI" di setiap enty saya ..Contoh sistem ESELL untuk "SET PENAMBAH TENAGA"


2.Selepas klik anda akan dapat seperti paparan di atas, Anda hanya perlu klik AGREE


3.Anda akan dapat lihat pada paparan seterusnya, iaitu senarai produk "SET PENAMBAH TENAGA" ,klik mana produk yang kita mahu ,kalo mahu semua tick semua, tetapi jika mahu 1 item jak hanya perlu tick 1 sahaja.Jumlah juga boleh di ubah, nak 1 or 2 botol ...setelah selesai kita klik CHECKOUT.


4.Kemudian anda perlu isi maklumat untuk proses penghantaran.Pastikan ia tepat.



5.Paparan ini akan keluar untuk pengesahan sekali lagi,Sila periksa sekali lagi maklumat yang anda berikan.kos penghantaran Rm10 bagi semenanjung dan RM20 bagi sabah sarawak .


6.Paparan untuk pembayaran.Masukan maklumat debit kad/kredit kad untuk meneruskan pembelian



7.Akhir sekali anda akan terima salinan pembelian untuk dihantar terus ke email anda. Proses penghantaran mengmbil masa 1-3 hari waktu bekerja untuk sampai pada anda mengikut lokasi anda..Di harap anda sabar menunggu. 



Macam mana mudah kan ? Betul-betul hanya di hujung jari je..!!
Nak top up bila vitamin dah habis pun boleh..bila-bila waktu boleh..
Jika anda ada masalah mengunakkan sistem ESELL boleh terus hubungi sy..



PEMBELIAN , PERTANYAAN DAN KONSULTASI HUBUNGI :

ANIE ADINIE 
SMS/WHATSAPP 010-7907731

KEISTIMEWAAN VITAMIN C SHAKLEE BERBANDING VITAMIN C BRAND LAIN DI PASARAN

Assalamualaikum~
Selamat pagi ....


Bila bercakap tentang vitamin C ni banyak yang tahu suda fungsi dia kan ...
Dan sinonim untuk kulit ...Tetapi sebenarnya banyak kelebihan lain yang terdapat pada vitamin C ni..
Di pasaran pula Berlambak vitamin C dengan DOSAGE dan BENTUK yang berlainankan ...jom sama-sama kita terjah kelebihan yang ada pada vitamin C shaklee nie.


KEISTIMEWAAN VITAMIN C SHAKLEE
  • 1 biji vitamin C bersamaan 7 biji setengah buah oren.Mampukah kita untuk makan buah oren sebanyak 7 biji sentengah setiap hari ?
  • Dilengkapi dengan teknologi SUSTAINED RELEASE(SR).Fungsinya adalah untuk melepaskan vitamin C secara berperingkat ke dalam badan dan mendapat bekalan vitamin C selama 5 jam. Adakah vitamin lain juga mempunyai konsep pelepasan juga? Jawapannya ialah tidak dapat jika tiada konsep SR ni ..walaupun dosage vitamin C kita ambil tu 1000mg..yang dapat di serap hanya  75mg-100mg sahaja dan selebihnya keluar mengikut urin kita.
  • Di datangkan bersama-sama bioflavnoid yang penting untuk penyerapan vitamin C 
  • Bukan sahaja makan untuk kecantikkkan kulit tetapi untuk kesihatan juga.Dan ia boleh juga di buat masker untuk mengecutkan jerawat pada muka..Jika pengambilan konsisten boleh membantu mencantikkan dan menegangkan kulit.
  • Vitamin C paling murah berada di pasaran dengan  kualiti terbaik...Sebotol vitamin C mempunyai 180 biji ..Sebotol pengunaan selama 6 bulan ..sebotol Rm92.50 ..sehari baru Rm0.51 sahaja..Murah kan !!
Macam mana? Hebat tak Vitamin C shaklee nie ? Berbeza kan dari Vitamin C yang berada di pasaran mahupun farmasi.Rasai dan nikmatilah kelebihan Vitamin C shaklee..Dan sy memilih vitamin C shaklee kerana ianya semulajadi dan penting vitamin yang sangat "OHSEM"...




PERTANYAAN,PEMBELIAN DAN KONSULTASI HUBUNGI :

ANIE ADINIE 
SMS/WHATSAPP 010-7907731

Saturday, 25 October 2014

9 TIPS KURUS DENGAN MUDAH

9 TIPS KURUS

Sebenarnya nak kurus tidak lah susah..
Semua orang mampu nak kurus, tak kira muda atau tua, miskin atau kaya.
Yang membezakan adalah displin dalam diri masing-masing.
Displin dalam pengambilan makanan dalam seharian dan senaman sekerap mungkin.





1.JANGAN BERLAPAR
Makanan memberikan kita tenaga, jika kita mengunakan tenaga lebih dari makanan yang kita ambil badan kita akan terkejut dan kadar metabolisme badan kita menjadi lebih rendah.

Dan akan cepat berasa lapar dan kita akan ambil makanan dalam kuantiti yang lebih banyak.


2.MINUM AIR PUTIH  YANG CUKUP
Air putih yang secukupnya membantu menghidrasikan tubuh badan kita agar ia berfungsi sepenuhnya.Air putih membantu kita mengurangkan selera makan secara semulajadi.


3.JANGAN TINGGAL SARAPAN PAGI 
Jika tidak bersarapan pagi,Kita mungkin akan makan lebih pada waktu makan seterusnya.Metabolisme kita akan menurun sekiranya perut kita kosong untuk jangka waktu yang lama.

Mereka yang sering tinggalkan sarapan pagi cenderung untuk gemuk.


4.MAKAN SECARA PERLAHAN-LAHAN
Nikmati makanan dengan perlahan-lahan dan jangan terlalu gopoh.
Makan sehingga ke cebisan kecil memudahkan makanan untuk di hadam.


5.MAKAN SAYUR-SAYURAN DAN BUAH-BUAHAN
pengambilan sayur-sayuran serta buah-buahan segar sebanyak mungkin kerana  ianya kaya dengan serat, nutrisi dan juga rendah kalori.


6.AMBIL SESUATU YANG PAHIT SEBELUM MAKAN
Minum atau berkumur-kumur dengan kopi sebelum makan.Cara ini membuatkan tekak menjadi pahit.Dan selera makan kita akan berkurangan.


7.ELAKKAN MINUMAN BERGAS
Minuman bergas mempunyai kadar gula yang terlalu tinggi.Minuman seperti ini berkalori tinggi.

Minuman bergas sangat tidak bagus pada kesihatan tubuh.


8.PILIH MAKANAN YANG MEMBERIKAN RASA KENYANG LEBIH LAMA
Protein secara semualajadi mengandungi kalori kurang dari lemak.Ia membantu kita untuk rasa kenyang lebih lama dari karbohidrat.

Sumber protein kurangkan berat badan ideal ialah seperti telur,daging tanpa lemak,ayam tanpa kulit dan susu rendah lemak.
Makanan snek seperti yogurt ,telur rebus , keju dan kepingan ayam belanda juga memberikan kita lebih tenaga dan mampu mengawal rasa lapar kita.



9.TIDUR SECUKUPNYA
Kurang tidur yang menyebabkan kita sering kali lapar dan makan berlebihan atau memilih makanan yang tidak sihat.

Mendapatkan tidur yang secukupnya mendapat tenaga yang diperlukan untuk bersenam dan berkerja pada tahap maksimum.




"SEMOGA BERMANFAAT BUAT SEMUA YANG MAHU KURUS DENGAN LEBIH MUDAH"

"DISPLINKAN DIRI DENGAN MAKANAN DAN AKTIVITI YANG LEBIH SIHAT"


Thursday, 16 October 2014

KENAPA ESP MENJADI HOT SELLING?

Assalamualaikum~
Selamat malam..
Masih lagi kita di bulan promosi hot produk ..!!
Produk yang laris dan menjadi idaman semua..




KENAPA ESP MENJADI HOT SELLING?

~ESP menjadi hot selling sebab kebaikkan yang terdapat dalam produk ni . Tak percaya? 
Meh sy terangkan ..

ESP shaklee ni berasaskan kacang soya, (ceh ,kedai berlambak apa minuman kacang soya)..Ye memang berlambak minuman kacang soya di pasaran..tp kelebihan ESP shaklee ni  kacang soya non-Gmo lah..maksudnya tak di ubah kandungan genetik kacang soya tu ..dipasaran memang banyak tetapi kebanyakan yg suda di ubah kandungan genetiknya..


Di shaklee kacang soya di pantau dan di jaga teliti dari proses menanam sehingga di proses.Hebat bukan ? rasa selamat kan ?

ESP juga menyediakan 9 asid amino penting.

ESP juga boleh di minum oleh semua orang termasuk juga lelaki.

ESP tidak mempunyai perasa tiruan ,pemanis, pewarna dan pengawet. Sangat semulajadi ..


KELEBIHAN ESP 

-Menjadikan kulit muka cantik,halus,gebu dan berseri-Bantu hilangkan parut jerawat -Bantu hilangkan stretcmark di perut-Memberi tenaga berpanjangan -menganjalkan kulit-Membantu menguruskan badan-Memberikan rasa kenyang-Membantu meningkatkan penghasilan susu-Menyokong kesihatan imunisasi badan.-mengawal paras kolesterol-menyokong kesihatan jantung-Menghindarkan prostat


------------------------------------------------------

PEMBELIAN , PERTANYAAN DAN KONSULTASI HUBUNGI :

ANIE ADINIE 
ID 950762
SMS/WHATSAPP 010-7907731






Saturday, 11 October 2014

FREE MEMBERSHIP DENGAN PEMBELIAN ESP PADA PROMOSI OCTOBER NI BUY 6 FREE 1

October ni promosi sangat gempak,!!
HOT SELLING produk  !!

So mesti ada yang tengah fikir-fikirkan nak beli ESP kan..
Nak beli 1  tapi alang-alang tengah murah,
Nak beli 2 ,3, 4  pun tengah berfikir panjang ni..
Dari dok fikir-fikir jak meh sini sy bagi cadangan buat pengemar ESP ..!!

Alang-alang beli 2-3 jar jak..
Beli lah 6 sebab dapat free 1 tau..
Apa banyak sangat takut plak nanti expired ..?
Mesti sempat habiskan semua tu..
1 canister boleh guna sebulan lebih ,
7 caninster boleh guna dekat setahun..
lagi pula lama expired lg ni ...!!!
Kalo tak pun boleh beli
dan jualkan pada saudara mara,kawan-kawan serta rakan sepejabat kita..
Meh sy ceritakan tentang kelebihan beli pada musim promosi ni




KELEBIHAN BELI ESP MUSIM PROMOSI NI 

1.Harga yang murah 
2.Dapat free membership untuk seumur hidup
3.Belian produk pada harga ahli
4.Boleh guna ESP ni dalam jangka masa yang lama (lambat expired)
5.Dapat bonus pada bulan hadapan


Hebat bukan beli pada waktu promosi ni ..
jom pakat ramai-ramai untuk beli ESP pada waktu promosi..
Memborong dan sihat dengan ESP shaklee ..!!


-----------------------------------------------------


PEMBELIAN ,PERTANYAAN DAN KONSULTASI HUBUNGI :

ANIE ADINIE 
ID 950762
SMS/WHATSAPP 010-7907731


KHASIAT ESP TERBAIK UNTUK IBU HAMIL

Ramai yang mesti kenal apa itu ESP shaklee kan?
Sebab ESP shaklee ni adalah merupakan Produk HOT SELLING ..!!
Macam goreng pisang panas-panas lagi...
Oder berdesup-desup masuk pasal ESP ni..

ESP shaklee ni menjadi keminatan semua golongan,
tak kira muda atau yang suda berumur dan sangat laku..
Dan yang selalu menjadi tumpuan pada ibu hamil..


ESP  merupakan protein yang sangat diperlukan oleh ibu hamil.
Banyak kelebihan protein kepada ibu hamil..



KELEBIHAN ESP KEPADA IBU HAMIL

1.ESP membantu pembentukkan otak bayi

Protein sangat penting untuk perkembangan otak bayi ,Otak manusia manusia terdiri daripada sel manakala sel terhasil daripada sumber protein.Protein sangat diperlukan oleh ibu hamil ketika masih di awal kandungan lagi.


2.ESP meningkatkan sistem imun

ESP minuman protein yang sangat berkhasiat. Selain vitamin c, protein juga sangat bagus untuk menguatkan imun ibu hamil kerana protein sangat mudah diserap oleh ibu hamil dan bayi dalam kandungan.


3.ESP membantu mencantikkan kulit putih ,halus dan gebu

ESP sangat membantu dalam mencantikkan kulit ,memutihkan kulit  ,menghaluskan kulit dan gebukan kulit ibu hamil serta bayi dalam kandungan.Protein sangat diperlukan dalam menghasilkan sel-sel kulit yang baru .Walaupum ibu hamil tengah berbadan dua, ibu hamil masih boleh tampil cantik dengan pengambilan Protein yang cukup.


4.ESP membantu masalah ibu hamil yang mengalami morning sickness

Di awal kehamilan ,morning sickness adalah merupakan perkara normal,Ini menyebabkan perut ibu hamil kosong kerana sering muntah-muntah.Esp merupakan protein yang mudah di hadam berbanding protein lain.Esp membantu memberikan rasa kenyang dan memberikan tenaga yang berpanjangan kepada ibu hamil.


5.ESP mengawal berat badan ibu hamil serta elakkan diabetis

Apabila kandungan ibu hamil suda mencecah hampir 5 bulan ,selera ibu hamil juga akan mendadak naik.Itu adalah normal ,tetapi kita harus mengawal pemakanan agar berat tidak naik secara mendadak dan elakkan dari terkena diabetis. ESP adalah protein yang mempunyai rendah indek glisemik (GI). Makanan yang rendah GI melambatkan penyerapan glukosa pada usus kecil dan membuatkan rasa kenyang yang lama.Ramai ibu hamil sukakan ESP kerana membekalkan tenaga berpanjangan .



ANTARA KHASIAT LAIN ESP KEPADA IBU HAMIL:

1.Membantu pertumbuhan plasenta ,uterus,penghasilan susu untuk membantu aliran darah ibu yang bertambah.
2.Memberikan tenaga berpanjangan kepada ibu hamil.
3.Memberikan kesihatan ibu hamil di tahap optimum.
4.Membantu perkembangan fetus.
5.Membantu Mengatasi masalah loya atau angin kerana dapat memberikan rasa kenyang yang lebih lama.
6.Membantu menjadikan kulit bayi yang bakal dilahirkan  halus,cantik dan kurang sensitif.


--------------------------------------------------------
PEMBELIAN , PERTANYAAN DAN KONSULTASI HUBUNGI :

ANIE ADINIE 
ID 950762
SMS/WHATSAPP 010-7907731


ATAU 

PEMBELIAN MELALUI ESELL KLIK SINI 

PROMOSI DOUBLE GEMPAK BULAN OCTOBER DARI SHAKLEE

ASSALAMUALAIKUM~

Baru muncul balik setelah lama senyap,
Rindunya mo tulis entry panjang sini..
Berapa hari balik kg suami, line macam siput so tidak dapat nak update entry ...
Sekarang kita suda masuk bulan october suda..
mesti semua dah tahu promosi bulan ni kan...
Promosi yang sangat gempak !Double promosi dari shaklee.. idaman semua orang ...
Promosi bulan ni ialah ESP dan MEAL SHAKE..
HOT SELLING PRODUK !!! GABUNGAN YANG SANGAT MANTAP..



Kena berkenalan dengan produk hebat ni  !!
Baca selanjutnya tentang ESP dan MEAL SHAKE
Bukan selalu dapat promosi istimewa ni..
call atau sms sy untuk dapatkan produk hebat ini !!


NAK TAHU SELANJUTNYA TENTANG ESP  ..?? <-----KLIK SINI
NAK TAHU SELANJUTNYA TENTANG MEAL SHAKE ..??  <---KLIK SINI
---------------------------------------------------------------
PERTANYAAN , PEMBELIAN DAN KONSULTASI HUBUNGI :

ANIE ADINIE 
SMS/WHATSAPP 010-7907731





Popular Posts

Translate