ANIE ADINIE VITAMINS STORE

Sunday, 19 April 2015

Atasi masalah haid tidak teratur dengan Gla Complex shaklee secara semulajadi

ASSALAMUALAIKUM SEMUA :)

Setiap bulan wanita akan mengalami waktu haid dan wanita yang normal akan datang haid pada waktu yang tetap mengikut jadual.Tetapi masih ramai wanita di luar sana yang mengalami masalah haid yang tidak teratur.Masalah haid tidak teratur biasanya terjadi ketika waktu remaja, wanita suda berkhawin , selepas bersalin dan sebagainya.Ia nampak mudah tetapi jangan pandang remeh pada hal ini kerana wanita yang mahukan zuriat pasti akan terganggu.

Masalah haid tidak teratur adalah di sebabkan hormon yang kurang stabil dan menyebabkan ovulasi menganggu kitaran haid kita.Wanita yang mengalami haid tidak teratur akan menyebabkan stress ,resah ,gelisah ,badan yang tidak selesa,rimas dan sebagainya.

cara atasi masalah haid tidak teratur

Masalah haid tidak teratur boleh juga diatasi dengan konsisten pengambilan suplemen semulajadi dari shaklee iaitu :GLA COMPLEX SHAKLEE



KEBAIKKAN GLA COMPLEX 
-Memperbaiki hormon
-Membantu mengawal dan mengatur kitaran haid
-Meningkatkan kesuburan
-Melegakan PMS
-Membantu dalam menangani menopouse
-Menguatkan kuku dan rambut
-Menjadikan kulit lebih sihat dan berseri-seri
-Membantu menangani ekzema
-melegakan symptom akibat rhe,atoind artiris
-Mengandungi vitamin E
-Menguatkan imun badan
-Memperlahankan proses penuaan
-Mengurrangkan blood clot yang menyebabkan serangan jantung
-Mengawal kencing manis
-Mengawal kolesterol


Dengan konsisten pengambilan GLA COMPLEX membantu ramai wanita yang mempunyai masalah haid yang tidak teratur.Alhamdulillah..

TESTIMONI GLA COMPLEX UNTUK HAID TIDAK TERATUR:




Di harap para wanita yang di luar sana ,yang masih tercari-cari produk yang sesuai untuk masalah haid tidak teratur di permudahakan dengan sedikit info yang sy berikan.Semoga para wanita di luar sana sentiasa sihat.


---------------------------------
PEMBELIAN ,PERTANYAAN DAN KONSULTASI HUBUNGI SY :

NAMA FB : ANIE ADINIE 
ID : 950762
SMS/WHATSAPP : 010 7907731
EMAIL : ADINIE_MZ@YAHOO.COM




Saturday, 18 April 2015

Mengalami pendarahan ketika hamil ? Tips dan cara mengatasinya masalah rahim tidak kuat..

Assalamualaikum Semua :)

Semua wanita yang berkhawin pasti inginkan zuriat tetapi ada tak mommies-mommies yang pernah mengandung dan mengalami keguguran ?Tapi keguguran yang di alami bukanlah kerana kecuaian keselematan tetapi adalah di sebabakan RAHIM YANG TIDAK KUAT.Rahim yang tidak kuat menyebabkan pendarahan sering berlaku maka Kandungan sangat berisiko untuk mengalami keguguran.

Tips dan Cadangan untuk mommies-mommies untuk kuatkan rahim adalah :



1.Amalkan membaca surah Al-hij'r Ayat 97,98 dan 99

Maksudnya:
Dan demi sesungguhnya Kami mengetahui, bahawa engkau bersusah hati dengan sebab apa yang mereka katakan. Oleh itu, bertasbihlah engkau dengan memuji Tuhanmu, serta jadilah dari orang-orang yang sujud. Dan sembahlah Tuhanmu, sehingga datang kepadamu (perkara yang tetap) yakin.

2.Berurut
Berurut bukan sahaja untuk betulkan kedudukan rahim mala berurut juga membantu untuk menguatkan rahim.Carilah tukang urut yang berpengalaman untuk proses berurut.

3,Buah kurma
Amalkan memakan 7 biji buah kurma setiap hari.

4.Elakkan angkat berat 
Mengangkat berat akan menyebabkan tekanan pada perut sekaligus akan memberikan tekanan pada rahim.

5.Suplemen semulajadi.
untuk memastikan kandungan sihat  secara semualajdi ,pengambilan suplemen semulajadi sangat di galakkan antara suplemen menguatkan rahim adalah ESP.Pengambilan Esp secara konsisten sangat membantu menguatkan rahim,Esp shaklee membantu membina sel baru dan memperbaiki sel-sel lama yang berada dalam tubuh.Salah satu punca rahim lemah adalah di sebabkan sel-sel badan ibu hamil telah rosak.Esp shaklee sangat di galakkan di ambil oleh ibu hamil.

Di cadangkan ambil sekali dengan set asas kehamilan shaklee lain seperti  VITALEA , VITA-C , BCOMPLEX DAN OSTEMATRIX 

wanita hamil,esp shaklee


set kehamilan

Semoga tips dan cadangan untuk kuatkan rahim untuk semua bakal-bakal mommies yang sy sharekan tu dapat membantu meringgankan masalah mommies okey..tips dan cadangan produk shaklee boleh hubungi sy :

--------------------------------------------
PEMBELIAN ,PERTANYAAN DAN KONSULTASI HUBUNGI SY :

NAMA FB : ANIE ADINIE
ID : 950762
SMS/WHATSAPP : 010-7907731
EMAIL :ADINIE_MZ@YAHOO.COM

Wednesday, 15 April 2015

Derita resdung ? Set resdung shaklee membantu untuk mengatasi masalah anda !

Assalamualaikum Semua :)

Anda mempunyai masalah resdung ? Derita resdung ?tidak tahu rawatan resdung yang sesuai ?

cara mengatasi masalah resdung

Resdung atau lebih di kenali dalam istilah perubatan ialah sinusits.Resdung antara penyakit kronik yang sangat mudah terkena kepada semua orang tidak kira golongan kanak-kanak mahupun dewasa, dan masyarakat hari ni menganggap ia sakit biasa-biasa sahaja, tapi sebenarnya jika ia di biarkan tanpa sebarang rawatan ia boleh menyebabkan komplikasi kepada otak dan boleh mengakibatkan MAUT .!

Resdung ini boleh di ikhtihar dengan produk suplemen shaklee.Jika kita konsisten dengan pengambilan suplemen ni In sha Allah ia membantu.Antara set Resdung shaklee yang asas ialah :


masalah resdung

BCOMPLEX 
-Memastikan kesihatan fungsi saraf,meredakan sakit kepala ,tekanan ,kemurungan dan insomnia.
-Kandungan B6 yang penting untuk pemulihan selaput lendir yang sihat.
-Membantu dalam pembinaan protein dalam tubuh.
-Bertindak sebagai Anti-stress.

ALFALFA
-Kaya sumber klorofil  dalam membantu mengurangkan keradangan daripada Alergik ,gegata dan resdung.
-Mengurangkan tahap keradangan penyakit resdung.
-Pesakit SLE tidak di galakkan untuk mengambilnya sebagai suplemen.

VITA-C
-Bertindak sebagai anti-histamin.
-Menstabilkan pengeluaran histamin.
-Meningkatkan penyembuhan tissue dalam tubuh badan.
-Bertindak sebagai antibiotik semulajad.
-Membantu pemuliharaan proses metabolisme dalam tubuh.


Melalui fungsi dan kebaikkan yang sy terangkan pada set resdung ini pastinya membantu kamu yang sedang mencari info dan produk yang terbaik untuk masalah resdung.Set resdung shaklee ini semestinya selamat kerana ia merupakan produk semulajadi dan bebas dari bahan kimia berbahaya.

Rawatlah resdung ketika masih di tahap awal,jangan bila suda menjadi tersangat Kronik baru sibuk untuk mencari penawar..bak kats orang " mencegah lebih baik dari merawati"


---------------------------------------
PEMBELIAN ,PERTANYAAN DAN KONSULTASI PERCUMA HUBUNGI 
SID TERHEBAT ANDA :

NAMA FB : ANIE ADINIE 
ID : 950762
SMS/WHATSAPP : 0107907731
EMAIL : ADINIE_MZ@YAHOO.COM




Monday, 13 April 2015

Makan Set Slimming tapi kenapa masih tak kurus?






Assalamualaikum Semua :)

Ada kawan/Customer mengadu kat sy kenapa dah sebulan makan Set Slimming shaklee tapi masih tak ada apa-apa perubahan ? Masih tidak kurus-kurus lagi ? Timbangan berat masih sama.?

"Tak mau lah teruskan makan Set slimming shaklee ni, tak berkesan pun" ,Mesti ada yang akan cakap/berfikiran mcm tu kan?  Apa pun produk kita makan biarpun murah atau pun mahal tiada yang akan membantu menurunkan berat badan kita jika kita tidak ubah cara pemakanan dan pemikiran kita.

Jika kita mahu kurus, elakkan untuk terlalu bergantung dengan suplemen semata-mata . Suplemen bukanlah ubat kurus yang kita makan hari ni minggu depan dah kurang 5-10kg..Proses penurunan berat badan tidak berjaya atau ia akan lambat kerana terlalu bergantung suplemen semata-mata.Untuk mendapat berat badan yang kita idamkan kita perlu konsisten juga dengan amalan gaya hidup sihat.

Suplemen ni hanyalah makanan tambahan yang membantu mempercepatkan kadar metabolisme, menyekat selera makan ,membantu menyingkirkan lemak atau kolesterol dalam badan secara berperingkat.Bukanlah makan hari ni esok dah kurus macam "ERRA FAZIRA" ..No..No..No..!!
Dan mengikut kesesuaian suplemen dalam tubuh badan juga ia mengambil masa  3-6 bulan..Pengambilan Suplemen perlulah di ambil secara konsisten supaya proses tindak balas dalam tubuh cepat.



Untuk mempercepatkan proses penurunan berat badan, kita juga perlu menjaga pemakanan dan gaya hidup sihat juga.Antara perkara yang perlu kita ambil berat ialah :


AIR YANG MENCUKUPI
Minum air masak yang mencukupi sangat penting , kerana proses kurus memang perlukan air.Untuk menyerap suplemen set slimming shaklee juga memerlukan air yang mencukupi untuk menyerap ke seluruh tubuh badan kita.Air di minum ketika bangun pagi dalam keadaan perut kosong  juga membantu kita untuk menaikkan kadar metabolisme kita, dan minum air waktu pagi membantu kita membakar kalori.

Elakkan atau kurangkan pengambilan air yang manis atau bergas supaya penerimaan tenaga melalui pembakaran lemak bukan melalui gula.Elakan juga untuk mengambil air sejuk kerana ia mengumpul dan membekukan lemak dalam badan kita.


DIET YANG SEIMBANG
Dalam proses kurus ,diet yang seimbang juga amat penting.Jangan berfikiran "Aaah ! dah ada set slimming ,makan je banyak-banyak nanti dah kenyang baru makan produk slimming" ..Makanlah apa jenama,murah , popular , dan sebagainya ia tidak akan membantu pun., Silap-silap berat badan bertambah pula 5KG..atau

"Saya diet,tak nak makanlah" Ayat ni sering kali kita dengar bila ada di antara kita yang tengah dalam proses kurus.Tidak makan langsung bukanlah cara yang tepat untuk kita berdiet.Jangan biarkan perut kita dalam keadaan yang lapar atau kosong  yang membuatkan kita lemah ,dan tidak bertenaga.Apabila kita dalam keadaan yang terlalu lapar otak akan menghantarkan signal untuk mencari sumber tenaga yang pantas iaitu MAKAN DAN MAKAN ..

Makanlah dalam kuantiti yang sikit tetapi mengikut jadual  makan yang tetap.Yang penting perut tidak berada dalam keadaan lapar yang membuatkan kita bernafsu makan 2X ganda.


LAKUKAN SENAMAN RINGGAN
Salah satu juga bersenam juga amat membantu dalam proses kurus.Bersenam haruslah juga konsisten ye! Bersenam juga membantu menaikkan kadar metabolisme badan kita.Memang ramai yang cakap tiada masa untuk bersenam..tetapi ambillah masa sekadar 5-10minit melakukan senaman ringgan sepert push up,lari setempat  atau mengemas rumah..mengemas rumah juga bersenam hihi..

KONSISTEN PENGAMBILAN SUPLEMEN
Perlu dingatkan Set slimming shaklee perlulah di ambil secara konsisten,jangan asik terlupa untuk mengambilnya..Setiap produk slimming shaklee mempunyai fungsi dan kebaikkan untuk membantu proses kurus.Seperti Lecithin /Omega guard bertindak membakar dan memecahkan lemak dan kolesterol dalam badan , Alfalfa/Herblax bertindak sebagai detox yang membuang segala toksik dalam badan dan membersihkan usus manakala ESP /CINCH bertindak sebagai penambah tenaga ,membina otot dan sebagai FIBER bertindak sebagai penganti makanan.

Cara pengambilan suplemen juga harus tepat.Pilihlah pengedar sah shaklee yang benar-benar mahu membantu kita untuk capai proses kurus dengan sempurna.Dan bukan memilih harga yang murah dan membiarkan kita tanpa "Guide" yang betul.Terlalu ramai pengedar sah yang hanya menjual tanpa membantu kita.Jangan terpedaya dengan harga murah sahaja sebaliknya cari yang betul-betul membantu.


Mahu dapatkan produk slimmng shaklee ? Produk yang terbaik SEMULAJADI ,MESRA ALAM DAN BERKESAN. Semoga proses kurus menjadi lebih mudah dengan tips-tips ini..



---------------------------------------
PEMBELIAN ,PERTANYAAN DAN KONSULTASI HUBUNGI
SID TERHEBAT ANDA :
NAMA FB : ANIE ADINIE 
ID : 950762
SMS/WHATSAPP :010-7907731
EMAIL: ADINIE_MZ@YAHOO.COM

Friday, 10 April 2015

Set kurus shaklee yang harus ada dalam beg kemana pun kita pergi .

Assalamualaikum~

Sy nak share Vitamin yang Wajib sy bawa kemana pun iaitu Set kurus shaklee (LECTHIN  & ALFALFA )...Kenapa sy bawa kemana-mana sahaja..Kerana Set ini merupakan vitamin yang penting untuk mereka yang mahu turunkan berat badan.Sangat penting di bawa kemana-mana dan harus ada dalam pilbox .

Sy ni jenis suka makan,dan bila mood makan suda keluar,mulalah menjelajah untuk mencari makanan yang sedap-sedap .. nak halang nafsu makan ketika itu tersangatlah susah..yelah makanan sedap dah depan mata..Bila dah kenyang-kenyang baru terfikir "wah banyaknya aku makan,nak dietlah ni lepas ni ,berat nanti naik" ,tp bila sampai esoknya lupa suda untuk berdiet..lumrah manusia biasa sepertiku..so dengan adanya set ini ,lepas makan je terus kena telan ni untuk bertindak membakar dan membuang lelemak dari makanana kita makan.

Tapi Alhamdulillah ,Bertuah di perkenalkan produk ni shaklee ni ...dan vitamin pertama yang sy gunakan juga ialah SET KURUS shaklee (Lecithin & Alfalfa)..Dan fungsi yang sy perolehi dari set ni yang buatkan sy betul-betul jatuh cinta..Fungsinya BAKAR + BUANG . Bermula sy ambil set ni sy langsung tidak pernah diet walaupun makan dan makan terus..sebab bagi sy fungsi yang ada pada set ni betul-betul terbaik..berat sy tetap maintain 59kg -60kg jak..Syukur dengan adanya vitamin ni sy tidak perlu risau untuk makan lagi..kerana bagi sy suda memiliki "perisai" di dalam badan sy dengan vitamin ini..

Untuk nampak hasil yang hebat  dari set ini ,kamu kenalah ambil set ini di tambah dengan diet seimbang ,mengurangkan kuantiti makanan , cukup minum air ,kurangkan minuman berkafien dan bergas dan senaman ringgan sikit , In Sha Allah ini memudahkan lagi untuk dapat berat badan dan bentuk badan yang di inginkan.

lecithin ,alfalfa


Anda juga seorang kaki makan ? hobi ialah makan ? nak berdiet susah ? baju tidak muat? apa kata untuk anda juga mencuba set ini ..Walaupun ia nampak simple tetapi ia memberikan kesan yang menakjubkan ..
Dapatkan "Perisai" ini hari ni juga dengan agen berdekatan anda.


--------------------------------------------
PEMBELIAN ,PERTANYAAN DAN KONSULTASI HUBUNGI 
SID TERHEBAT ANDA : 


NAMA FB : ANIE ADINIE 
ID : 950762
SMS/WHATSAPP : 0107907731
EMAIL : ADINIE_MZ@YAHOO.COM


Thursday, 9 April 2015

Syukur itu indah

Assalamualaikum~

Hai semua ~wat apa tu?

Syukurlah masih dapat berkongsi lagi di sini.. Bersyukur lah kerana masih di berikan kesempatan untuk bernafas lagi di muka bumi ini.. merasa lagi segala nikmat Allah..

Alhamdulilllah~

Bersyukurlah walaupun ia kecil..Indahnya bila hal kecil kita bersyukur..
Dan sesungguhnya Allah akan tambah nikmat kepda orang yang bersyukur..



Wednesday, 8 April 2015

Promosi April : Promos 6 Jenis produk shaklee yang terbaik

Assalamualaikum~

Hai semua.Dah tahu ke produk yang promosi bulan ni ? Mesti semua tertanya-tanya produk apa yang promosi bulan ni kan ? Ok lah shaklee bulan ni berikan promos sangat istimewa iaitu promosi 6 jenis produk yang semestinya menjadi igauan semua peminatnya,,

Antara produk yang promosi bulan ni ialah

BUY 6 FREE 1 /BUY TWIN PACK GET 5% DISCOUNT
-GLA COMPLEX
-LECTHIN

BUY 3 FREE 1
-DTX COMPLEX
-VITALEA FOR CHILDREN
-CINCH CHOCOLATE
-CINCH CAFE LATTE




Jika ada salah satu produk yang tengah promosi ni adalah vitamin kegemaran anda,Apa kata beli ketika masih promosi..sangat berbaloi dan pilihan bijak.Atau anda mahu produk shaklee lain? 
boleh hubungi sy..

----------------------------------------
PERTANYAAN ,PEMBELIAN DAN KONSULTASI HUBUNGI 
SID TERHEBAT ANDA :


NAMA FB : ANIE ADINIE 
ID : 950762
SMS/WHATSAPP :010-7907731
EMAIL : ADINIE-MZ@YAHOO.COM







Popular Posts

Translate