ANIE ADINIE VITAMINS STORE

Saturday, 29 November 2014

Produk shaklee bebas PARABEN berbahaya ?!!

Assalamualaikum~


Adakah produk yang kita guna hari ni bebas paraben ?
Adakah ibu-ibu d luar sana berikan anak-anak juga produk berparaben ni ?
Adakah anda bebas dari mengunakan produk berparaben?
Asal produk mahal adakah bebas paraben?
Lebih penting jenama atau produk bebas kimia?

huh..!!apa lah itu paraben ye? Mesti lepas saya tanya soalan macam ni baru ramai yang pergi cari semua produk masing-masing kan? nak tengok kot-kot bebas kima berbahaya ..

Jom kita terjah apalah PARABEN ni ..!!


APA TU PARABEN ?
-Paraben merupakan sejenis bahan sintetik pengawet yang digunakan dalam makanan,farmaseutikal, kosmetik, dan produk penjagaan peribadi seperti deodorant , pembersih muka , gel mandian, pelembab .syampo ,ubat gigi dan sebagainya.Paraben bertujuan untuk membantu produk tersebut tahan lama dan paraben juga boleh terserap dalam badan kita melalui kulit dengan mengunakkan produk yang berparaben.

-Contoh PARABEN yang ada di dalam produk ialah methylparaben , propylparaben, ethylparaben, isobutylparaben dan butylparaben. Jika ada paraben disetiap perkataan bermakna produk itu ada paraben.


KESAN PARABEN PADA PENGUNA BERPARABEN

-Mempercepatkan proses penuaan kulit
-Menganggu sistem hormon wanita dan membangunkan estrogen.(positif kanser payudara)
-Mengganggu pembiakan sperma bagi lelaki.


BERTUKAR KEPADA PRODUK BEBAS PARABEN

Di malaysia sangat susah untuk mencari/mendapatkan produk tidak berparaben ni.Masuk je mana-mana kedai tengok semua jenama berlainan tetapi kandungan semua sama..perkataan PARABEN ni tetap ada..

Cari lah betul-betul produk FREE-PARABEN ni..sebab jika digunakan berpanjangan ia akan memudaratkan kepada kesihatan kita..

Mujurlah sy berkenalan dan terjebak dengan SHAKLEE..
Produk shaklee bebas bahan kimia berbahaya dan paling penting FREE-PARABEN..
Produk 100% semulajadi...sangat selamat digunakan.
Kamu boleh tukar produk korang kepada produk shaklee..
Produk shaklee juga lengkap untuk kegunaan seharian kita..

Di luar sana produk kecantikkan ada mahal ada murah tetapi mempunyai kandungan PARABEN yang tinggi.Dari kita merosakkan kecantikkan yang sedia ada dengan produk berparaben apa kata bertukar dengan SET KECANTIKKAN dari shaklee..Walaupun harganya mahal sedikit tetapi tempoh guna yang lama dan paling penting FREE-PARABEN.

Untuk set kecantikkan muka boleh cuba guna ni :


http://anieadinievitaminstore.blogspot.com/2014/07/keistimewaan-set-skin-care-enfuselle.html
SET ENFUSELLE

http://anieadinievitaminstore.blogspot.com/2014/07/kebaikkan-set-skin-care-nutriwhite.html
SET NUTRIWHITE

Selain set pejagaan muka , set penjagaan rambut shaklee juga ada...set penjagaan rambut yang sangat bebas dari bahan kima berbahaya terutama PARABEN.

http://anieadinievitaminstore.blogspot.com/2014/08/rambut-sihat-menawan-dengan-penjagaan.html
PROSANTE HAIR CARE

Shaklee juga ada keluarkan lotion harian..Bayi juga boleh mengunakkan lotion ni..

HERBAL BLEND

Selain produk kecantikkan dan kegunaan peribadi shaklee juga ada keluarkan produk penjagaan rumah.

http://anieadinievitaminstore.blogspot.com/2014/07/home-care-get-clean.html
GET CLEAN

Semua produk shaklee adalah bebas PARABEN..
Tiada yang perlu di ragukan lagi dengan mengunakkan produk shaklee ni ..
SO sekarang pilihan di tangan anda..samaada memilih PARABEN atau BEBAS PARABEN.
Sama-sama kita terhindar dari masalah kesihatan yang serius..




------------------------------------------------------

PEMBELIAN , PERTANYAAN DAN KONSULTASI HUBUNGI 

SID TERHEBAT ANDA : 


ANIE ADINIE 
ID :950762
SMS/WHATSAPP 010-7907731






Wednesday, 26 November 2014

Join keahlian shaklee untung atau rugi ??!!

Assalamualaikum~


Banyak yang masih ragu-ragu untuk join keahlian shaklee..
Sebab masih banyak yang tidak tahu kelebihan yang ada bila join keahlian shaklee..
Bagi sesetengah orang akan menganggap keahlian shaklee ni sangat merugikan kerana tidak mempunyai kebaikkan...
Sememangnya tanggapan kamu memang salah..
Setelah join keahlian shaklee kamu mempunyai 2 pilihan..
Samaada untuk berbisnes atau hanya beli produk untuk kegunaan sendiri.

Mendaftar keahlian dengan shaklee sangat menguntungkan sebenarnya..
Selepas pendaftaran di buat..Secara langsung belian harga pada harga ahli..
Harga yang jauh lebih murah 15% - 21% dari harga bukan member

Layak mendapat Bonus hasil dari belian produk ..
kumpul point dan anda dapat Cash bonus
Minimum point yang layak dapat bonus ialah 150uv..
Bonus di bayar setiap pertengahan bulan..
Penyelemat di bulan tua (tengah bulan tengah kering)

Keahlian shaklee adalah seumut hidup..
Tanpa perlu bayaran pembaharuan keahlian setiap bulan ..
Keahlian akan tamat jika tidak membuat pembelian selama setahun sahaja..

Jika memilih untuk mendaftar keahlian shaklee untuk berbisnes juga kamu akan dapat peluang yang hebat lagi..
Keuntungan Runcit bagi setiap produk terjual..
Jika keahlian kita aktif berbisnes kita akan dapat naik pangkat pada tangga pertama iaitu SUPERVISOR dan bonus dikira bermula 21%...
Dan mudah untuk mengumpulkan point untuk kelayakkan Car Bonus..
Pakej convention pula kita akan layak mendapatkan percutian percuma di luar negara yang di tanggung sepenuhnya oleh pihak SHAKLEE..

Join ahli dengan shaklee adalah menguntungkan ..
Dari menjadi penguna tetap tetapi membeli pada harga yang mahal lebih baik menjadi ahli dan mendapat harga yang lebih murah dan ,mendapat kelebihan lain yang shaklee tawarkan..

Berminat mahu join keahlian shaklee pendaftaran hanya RM65 sahaja..tetapi jika mahu keahlian percuma kena ikut syarat yang pihak shaklee tawarkan ..Jika berminat boleh lah letakkan sy sebagai sponser  kamu nama NUR ZAWANI BINTI KAMAL (ID 950762)..


-----------------------------------------------

PEMBELIAN ,PERTANYAAAN DAN KONSULTASI HUBUNGI 

SID TERHEBAT ANDA :

ANIE ADINIE 
ID 950762
SMS.WHATSAPP 010-7907731

Omega guard shaklee tipu ramai penguna !!

Assalamualaikum~


Mentang2 bulan ni promosi omega guard..
Berebut orang beli Omega guard shaklee..
Apa taknya Promosi Produk shaklee yang hebat ni..

Tapi yang tak puas hatinya Omega guard shaklee ni tipu !!
Dan dah tipu ramai penguna di malaysia..
Apa yang  Omega guard shaklee ni menipu ?

Yelah apa tidaknya !!
Kata omega guard ni minyak ikan terbaik dunia..
Mempunyai asid lemak omega-3 semulajadi
dengan EPA dan DHA..
Sangat bagus untuk perkembangan otak dan menguatkan daya ingatan.
Sesuai untuk anak-anak yang masih belajar..

Tetapi omega guard ni bukan setakat membantu perkembangan otak
Malah omega guard ni juga bagus untuk bantu menurunkan berat badan ,
Mengekalkan tekanan darah normal, merendahkan kolesterol , membantu masalah alahan kulit ,mengurangkan masalah asma,mengurangkan risiko sakit jantung dan sebagainya..

Tak tahulah berapa ramai orang menjadi sihat suda dengan pengambilan yang konsisten omega guard ni ..
Bukan hanya untuk orang dewasa seja...malah kanak-kanak atas setahun juga boleh mula di berikan Omega guard nie..
Omega guard minyak ikan mempunyai banyak khasiat..
Yang pastinya ramai yang rugi sebab tidak menjadikan vitamin kegemaran dan wajib.

Rebutlah peluang untuk mendapatkan produk ni ketika promosi..
Sangat berbaloi melaburkan wang ringgit demi kesihatan..
Kesihatan tidak boleh dapat dengan wang ringgit..
Tetapi wang ringgit boleh dapat dari kesihatan yang baik.
Renung-renungkanlah ~
----------------------------------------

PEMBELIAN , PERTANYAAN DAN KONSULTASI HUBUNGI 

SID TERHEBAT ANDA : 

ANIE ADINIE 
ID : 950762
SMS/WHATSAPP 010-7907731



Tuesday, 25 November 2014

Pilih makan gaji atau berbisnes ?

Assalamualaikum~

Selamat malam..Semoga semua sihat sejahtera hendaknya..
Kalo kamu di beri pilihan untuk berniaga atau makan gaji apa pilihan kamu akan pilih?
Memang banyak yang akan memilih makan gaji dari berbisnes..
Sebab makan gaji akan dapat gaji tetap ..Manakala kalo bisnes kena keluarkan modal lagi untuk berbisnes..
Hanya perlu kerja ikut waktu sampai waktu boleh dapat gaji..tarikan utama yang ramai orang memilih sebagai makan gaji.
Tahukah bahawa lebih separuh rakyat malaysia menjana pendapatan melalui makan gaji..


Kalo saya di beri pilhan saya akan memilih berbisnes..
Walaupun kena memerlukan modal tetapi waktu kerja yang fleksible..
Modal kenalah bermula dari sikit...ikut kemampuan kita.

Dalam dunia yang semakin canggih banyak cara untuk mencari rezeki..
kalo dulu kena keluar rumah untuk berniaga tetapi zaman sekarang melalui FB/BLOG sahaja pun boleh menjana pendapatan lumayan.
Tanpa perlu modal yang terlalu besar sehingga ratusan mahupun ribuan ringgit..
Hanya perlu promote sahaja untuk cari pembeli dan pos kepada pembeli.

Walaupun pada mulanya berbisnes mempunyai banyak cabaran dan dugaan untuk maju..
tetapi akan mendapat hasil yang sangat lumayan.jika berusaha dan sentiasa berdoa untuk kejayaan bisnes kita.



Berbisnes waktu bekerja tidak terhad..ikut kemampuan individu..
Walaupun pendapatan tidak menentu,Ada waktu turun naikknya mengikut usaha dan kerajinan menjalankan bisnes itu..
Pendapatan boleh melebihi dari pendapatan mereka yang makan gaji.
Tidak kira bisnes kecil atu besar kalo di kendalikan dan di usahakn dengan cekap dan betul pasti mendapat pendapatan yang sangat lumayan.
Bisnes pada asalnya yang bermula dari ratusan boleh mencecah kepada jutaan ringgit.

Jika berbisnes juga tidak perlu risau untuk bercuti..
Tak perlu untuk apply-apply pada pihak atasan untuk luluskan waktu cuti..
Dari diri sendiri yang tetapkan untuk cuti.
Waktu untuk bersama keluarga lebih banyak..
Mendapat ruang lebih untuk mengeratkan lagi kasih sayang..

Syukurlah Alhamdulillah ...Saya di pertemukan dengan bisnes shaklee..
modal yang sangat rendah..Rm65 untuk seumur hidup..
Boleh mengaut keuntung 2 dalam 1...
Maksudnya jual produk ada untung ,dan setiap produk terjual tu ada point..
Dan point tu yang menentukan bonus yang kita akan dapat pada bulan hadapan.

Dalam bisnes shaklee saya hanya bekerja dari rumah sahaja..
Menimba ilmu dari rumah,kerana banyak info-info yang upline-upline salurakan pada FB GROUP..
hanya perlu rajin untuk follow setiap info yang di berikan..
Dan paling seronoknya bila berbisnes shaklee ni kami dapat mengeratkan silaturahim..
Walupun tidak pernau bersua muka,jauh atau dekat semua menjadi sahabat..


Makan gaji maksudnya bukan lah tidak okey,
Semuanya okey..yang penting halal dan di jalan ALLAH ..
Dan juga paling penting ialah MINAT..
Kalo tidak minat berbisnes sangatlah di galakkan untuk makan gaji..
Tetapi jika berminat pada bisnes maka boleh berbisnes.

-------------------------------------------

PEMBELIAN ,PERTANYAAN DAN KONSULTAS HUBUNGI 

SID TERHEBAT ANDA : 

ANIE ADINIE 
ID : 950762
SMS/WHATSAPP 010-7907731




Sunday, 23 November 2014

Gatalnya..!!! Jangan biarkan ia menyerang lagi..Nasib bertemu dengan penawarnya..Terima kasih Set alergk shaklee ...

Assalamualaikum~

Selamat petang semua..Ok hari macam rasanya mau share entry pasal Alergik..
Tahu ka apa itu Alergik atau alahan ? Mungkin banyak yang alami alergik ni kan?
Tapi masih tidak tahu cara nak menghilangkan alergik ni..

Alergik macam ni yang saya selalu kena
Saya juga mempunyai masalah Alergik,Sangat rasa tidak selesa bila terkena alergik ni ..
Nak menangis pun ada..nak marah pun ada macam-macam perasaan ketika tu ...
Saya tak tahu nak kategorikan alergik saya ni pada makanan atau memang akan menjadi penyakit ,
Sebab sentiasa alergik saya kena..Saya mula alergik ketika saya masih 10tahun lagi (seingat saya)..

Waktu saya terkena alergik tu ketika lepas saya balik bermain di padang dengan kawan-kawan ketika tinggal di Quarter balai polis..Sebab saya rapat dengan Arwah ayah time tu (biasalah anak perempuan seorang rapat sama ayah)..saya balik rumah mengadu badan saya bengkak sebab bergaru-garu..Gatalnya tuhan je yang tahu..sampai nangis-nangis.Arwah ayah saya bawa pegi hospital,kena bagi ubat sapu dan ubat dalam bentuk pil,yang pasti bila makan ubat tu past akan menyebabkan mengantuk ,asal alergik keluar sapu dengan krim tu ..

Dari situ mama saya bagi pantang makan seafood kecuali ikan..Sampai dah besar pun takut benda alah ni ..nak makan udang ,nak makan ketam  dan nak makan sotong kena berfikir 2-3 kali..sebab tak tahan gatal-gatal.Tapi sejak naik p sekolah menengah saya mula perasan alergik saya akan tiba-tiba datang walaupun saya tidak langsung makan seafood..pernah pergi sekolah tiba-tiba muka dan tangan membengkak..tiba-tiba alergik keluar..cikgu bawa pi bilik rehat untuk berikan ubat..

Dan suda kawin plak lain lagi alergiknya..Bukan seja makan seafood tetapi alahan dengan kuku.Kulit menjadi sangat senstif..kadang-kadang En.husband pun takut juga alergik saya..terlalu sensitif..
Tetapi syukur sangat mungkin ini jalan yang ALLAH nak tunjukkan kat saya..Dia kenalkan saya dengan produk shaklee.Dengan pengambilan yang konsisten pelan-pelan alergik saya turut hilang..
Syukur sangat..


Pengambilan konsisten ALFALFA dan VITA-C shaklee membantu menyembuhakan masalah alergik saya..Sekarang nak makan Seafood pun tiada masalah..kalo iya alergik keluar lepas makan seafood saya akan cepat-cepat ambil 3 biji alfalfa..

Dan saya akan gunakan HERBAL BLEND sebagai lotion harian saya...Wajib ada dalam beg untuk pergi kemana seja..pakai bila-bila masa...

Kena berusaha mencari penawar segala masalah kesihatan kita..IN sha Allah kalo kita betul-betul mahu pasti kta akan dapat..Jangan biarkan alergk menyerang tanpa mencari ubatnya..Kalo anda mepunyai masalah seperti saya..Sy sangat sarankan kamu mengmbil vitamin ini secara konsisten.

---------------------------------------------


PEMBELIAN , PERTANYAAN DAN KONSULTASI HUBUNGI 

SID TERHEBAT :

ANIE ADINIE 
ID : 950762
SMS/WHATSAPP 010-7907731


KISAH SAYA DAN SHAKLEE! PENGEDAR SAH SHAKLEE RANAU , KENINGAU DAN SELURUH MALAYSIA

ASSALAMUALAIKUM~

Entry kali ni nak kenalkan siapa empunya milik blog ni ...
nama je kenal tapi empunya blog masih belum perkenalkan diri..
Ok ni serba sedikit latar belakang pasal saya..

Sy Anie Adinie pengedar sah shaklee bagi kawasan pekan ranau , keningau dan seluruh malaysia.
Nama penuh saya ialah NUR ZAWANI BINTI KAMAL dan lebih di kenali dengan gelaran ANIE ADINIE..
Sy merupakan seorang isteri dan kami masih belum di kurniakan cahaya lagi..In Sha Allah ada rezeki nanti dapat lah tu ..
Sy tinggal di kg.rapak ranau dan tidak bekerja,Full time buat shaklee lah nie..




Saya join shaklee pada tahun 2013...sy join shaklee pada mulanya hanya sekadar suka-suka..
Tetapi dari sekadar suka-suka bertukar menjadi sayang pada bisnes shaklee..
Kenapa menjadi sayang ?? 

Sebab sy terharu dengan konsep yang ada pada bisnes ni..bukan sistem piramid yang downline kerja keras upline goyang kaki duit masuk ke akaun upline.. NO..NO..NO..
Dalam shaklee siapa yang berusaha dia yang akan dapat duit..kita boleh potong line upline kita..maksudnya kita naik pangkat dulu dari upline kita..
Dan yang menjadi saya sayang sebab kami di sini seperti keluarga..Upline kita hormat seperti mak kita,Downline kita sayang macam anak sendiri ..Sentiasa guide and mentor dari upline-upline..

Walaupun Master-master suda berjaya buat shaklee mereka tidak lupa pada newbie-newbie macam kami..
Mereka tetap memberikan ilmu-ilmu ,tips-tips dan sebagainya.
Upline-upline juga sentiasa membantu downline-downline..
Memberi tanpa rasa jemu..

Bonus yang di berikan pula bersesuaian dengan usaha kita..
Bonus kita yang tentukan berapa jumlah..
Kalo nak bonus banyak kenalah berusaha cari sale.
Alhamdulillah ,selepas 6 bulan join shaklee sy naik pangkat kepada SUPERVSOR..
tangga pertama dalam bisnes shaklee..Bonus yang dapat setelah naik pangkat saya ialah 4 angka.
Terima kasih shaklee bagi saya merasa gaji/bonus 4 angka setiap bulan..

Bagi saya dalam bisnes shakleelah yang terbaik..
Itulah kenapa saya masih lagi kekal bersama shaklee walaupun suda bertahun-tahun..
Walaupun kadang-kadang bisnes ada turun naiknya..Tapi tu lah mematangkan saya berada di sini..
suka duka saya di sini memotvasikan lagi diri saya ke arah kebaikkan.

Sekian sahaja kisah saya ...lain masa nanti saya akan share lagi kisah saya di shaklee..


TERIMA KASIH TAK TERHINGGA KEPADA :

SUAMI SAYA
UPLINE SAYA
MENTOR SAYA 
DOWNLINE SAYA
SHAKLEE MALAYSIA
CUSTOMER TERSAYANG
DAN SEMUA MEREKA YANG SENTIASA SUPPORT SAYA.

SAYA SAYANG KAMU SEMUA ~






ANAK MAKIN BIJAK DENGAN PENGAMBILAN KONSISTEN OMEGA GUARD

Assalamualaikum~

Selamat malam..rindu nak share/tulis entry nie..hihihihih...
Sekarang dah nak hujung bulan Nov suda..Cuti sekolah bermula suda..
Mesti banyak ibu-ibu di luar sana jadi super duper mom..
Yelah anak-anak dah mula cuti banyak ragam dan karenah bila semua di rumah..hihih
2 minggu akhir nie semua ibu-ibu di luar sana masing-masng postkan d FB tentang kecemerlangan anak-anak..Alhamdulilah rata-rata semua dapat keputusan terbaik..Tahniah semua...!!

Dan paling saya tertarik bila anak yang dulunya tidak Fokus dan lembab untuk belajar makin bijak dengan pengambilan konsisten Omega guard..
Syukurlah kami sebagai pengedar shaklee dapat juga membantu masalah ibu-ibu di luar sana.
Siapa tak nak anak menjadi pelajar cemerlang , siapa tak nak ada anak-anak yang bijak kan ?
                 

KANDUNGAN OMEGA GUARD
  • Omega guard shaklee merupakan minyak ikan terbaik di dunia yang mempunyai omega-3 semulajadi.
  • Omega-3 shaklee terdiri daripada EPA dan DHA.
  • Tidak di hasilkan dari minyak hati ikan yang mengandungi toksik tetapi dari ikan itu sendiri.
  • Minyak ikan paling tulen.
  • 1 capsule membekalkan 905mg asid lemak omega 3 , EPA dan DHA.
  • Di hasilkan daripada kaedah ultratulen Bergred farmaseutikal dan berteknologi terkini.


ANAK MAKIN BIJAK DENGAN OMEGA GUARD 

Untuk menjadikan anak kita bijak ,kena berikan mereka perhatian dan pembelajaran lebih pada mereka,tetapi tidak semua anak-anak akan terima proses pembelajaran..Kena mula berikan mereka makanan dan minuman yang terbaik terutamanya pada kadungan yang kaya dengan EPA dan DHA..
Semua pun tahu DHA sangat penting dalam proses pembesaran anak-anak..mesti ibu-ibu sini selalu dengar iklan di tv/radio untuk berikan anak-anak susu yang tinggi kandungan DHA..
Kena mula berikan anak-anak sumber DHA yang tinggi.Adakah DHA penting ?

DHA sangat penting untuk membantu anak mejadi lebih bijak..Kerana DHA membantu dalam perkembangan otak anak-anak,membantu memberikan daya tumpuan serta fokus pada masa belajar mahupun bermain..DHA juga membantu sel-sel otak berhubung dan pemikiran menjadi lebih pintar.
Omega guard shaklee membekalkan DHA yang tinggi dan bermutu..1capsule omega guard membekalkan 120mg ..

Seharusnya jika kita mahukan anak kita menjadi semakin bijak,kenalah berikan khasiat yang terbaik untuk anak-anak.Kita sebagai ibubapa harus berikan terbaik ketika mereka masih kecil lagi..kerana jika dari mula lagi kita berikan mereka yang terbaik "IN SHA ALLAH" mereka juga membesar dengan terbaik.Berikan omega guard pada anak anda setap hari ,bagi mereka keperluan DHA yang lengkap dan secara konsisten..


"BERIKAN NUTRISI PENTING KEPADA ANAK KETIKA MEREKA MASIH KECIL LAGI "

"BANTU LENGKAPKAN NUTRISI MEREKA,JIKA BUKAN IBUBAPA SIAPA LAGI"
---------------------------------------

PEMBELIAN , PERTANYAAN DAN KONSULTASI HUBUNGI :

ANIE ADINIE 
ID : 950762
SMS/WHATSAPP 010-7907731


Sunday, 16 November 2014

KENALI PENGEDAR SAH SHAKLEE KAWASAN RANAU DAN SELURUH SABAH

ASSALAMUALAKUM

Selamat malam semua,
hari ni nak kongsi sikit pengedar-pengedar shaklee di bawah susur galur saya yang berdekatan anda,
Mana tau anda tercari-cari pengedar sah shaklee berdekatan dengan anda dan bolehlah hubungi mereka untuk hantarkan vitamin kesayangan anda ataupun mendaftar sebagai ahli..


SENARAI PENGEDAR SAH SHAKLEE KAWASAN RANAU DAN SELURUH SABAH 



NAMA : NELLY JOHNY
NAMA FB : NYLLE JOHNY L
ID : 950764
COD : Kawasan keningau , sook , ranau ,penampang
NO HP : 017 866 0688



NAMA : SYUZNNEY MARTAH 
NAMA FB : SYUZNNEY MARTAH 
ID ; 950766
COD : kinabatangan , lahad datu , sandakan ,penampang 
NO HP : 013 8699515



NAMA: HILDA LIM
NAMA FB : HILDA LIM
ID :950767
COD : kawasan pekan ranau (hospital ranau , rumah murah , kg paka 2 )
NO HP :016 9818534



NAMA : STELLA PETRUS 
NAMA FB : JANE STELLA PY
ID : 1116750
COD : kawasan pekan ranau (sabindo ,kg lasing , pasir putih ) ,kawasan tambunan (kg.moloson)
NO HP :016 8030845



NAMA : WATIMEH JAIL 
NAMA FB : WATIMEH JAIL 
ID : 1077771
COD : kawasan pekan ranau (hospital ranau ,balai polis ranau)
NO HP :014 7032730



NAMA : YUSENNENDRA 
NAMA FB : N'DANG JAHAMIN 
ID : 1142760
COD : kawasan pekan ranau (hentian kilimu , tanah merah)
NO HP :017 7695727



NAMA : ANGELIA ABI 
NAMA FB : ANGIE ABI 
ID :1154489
COD : Seluruh kawasan pekan ranau 
NO HP : 019 8423860




NAMA : ELFERA KRISTY 
NAMA FB : ELFERA KRISTY 
ID :1154489
COD  : kawasan pekan ranau , kawasan pekan kundasang (nabalu lodge)



Sila hubungi mana-mana pengedar shaklee berdekatan anda,
Semoga memudahkan anda untuk membeli produk shaklee kegemaran anda ..
Jika ada pertanyaan  boleh juga menghubungi saya ANIE ADINIE  (ID 950762 ) di talian 010-7907731.

INGIN MENDAFTAR SEBAGAI PENGEDAR SAH DI BAWAH SAYA JUGA AMAT DI ALU-ALUKAN ..

Saturday, 15 November 2014

CARA MUDAH BUAT AIR DETOX SEMULAJADI

ASSALAMUALAIKUM~

SELAMAT PETANG SEMUA ~
Hari tu ada share entry tentang kebaikkan bila berdetox..
Detox sebenarnya sangat pentng untuk mahu turunkan berat badan..
Hari ni kita kongsikan macam mana mahu buat air detox secara semulajadi..


Setiap buah-buahan dan yang kita campur mempunyai fungsi dan khasiat tersendiri..
Kita boleh gunakan pelbagai jenis buah-buahan citrus seperti lemon, limau nipis ,limau kasturi ,oren, epal hijau ,tembikai.timun , pear ,strawbery dan sebagainya.
Boleh pilih jenis buah-buahan yang kita suka..
Kalo boleh pilih yang berlainan warna sebab warna berlainan juga membantu dalam proses detox..
Boleh tambahkan daun pudina untuk menikmati lebih kesegarannya.


CARA-CARA BUAT AIR DETOX


  • Hiriskan atau potongkan buah-buahan.
  • Masukkan ke dalam botol/ balang yang boleh tutup
  • Masukkan air sejuk ke dalam botol/balang(boleh letak ais juga tapi awas ais tidak elok untuk kesihatan).
  • Bila suda selesai tuang air ,tutup dan simpan ke dalam peti ais.
  • Biarkan semalaman atau lebih 8 jam baru lah boleh di minum.



Sebaiknya minum air detox ni waktu pagi ketika perut masih kosong .
Bagi yang bekerja di sarankan minum ketika hujung minggu ,kerana proses detox akan membuatkan kita kerap ke tandas..d khuatiri jika di minum ketika waktu ekerja akan mengganggu kerja.


SELAMAT MENCUBA SEMUA 
SEMOGA BERJAYA MENCAPA BERAT BADAN IDEAL

Thursday, 13 November 2014

KENAPA HARUS MENJANA PENDAPATAN BERSAMA SHAKLEE

ASSALAMUALAIKUM~

Peningkatan taraf hidup semakin tinggi di abad ini.
Semuanya naik harga,semuanya kena gunakan duit..Tak da benda yang free..Nak masuk tandas pun kena bayar juga..Rm0.20 tau..!! 
Kalo bergaji 1K - 2K tu belum tentu cukup..Apatah lagi yang bergaji RM700- Rm800 je..
Memang cukup-cukup makan jak..
Bila dah gaji belum tentu dapat simpan ..Tetiba ada emergency contohnya kereta rosak ,tayar pancit dan sebagainya, tak tahu mana nak cari duit..
Itulah sebab kenapa kita perlu cari SIDE INCOME ..Kena ada saving untuk kita time emergency..Taraf hidup makin tinggi kita kena kejar setiap impian kita dan memenuhi kehendak hidup kita.

Saya mahu kenalkan kamu SIDE INCOME yang terbaik yang pernah saya ikut..
Bisnes yang saya maksudkan ialah BISNES SHAKLEE ...
Kenapa bisnes shaklee? Apa kelebihan join bisnes shaklee ? Teruskan membaca..Saya terangkan kepada kamu 1 per 1.
Bila bercakap tentang shaklee masih ramai orang di luar sana yang tidak tahu tentang syarikat nie..
Walaupun shaklee sangat lah popular di FB nie..(populer ker??popular lah ..)
Dan ada juga  yang kenal dengan produk shaklee tetapi 
masih ramai yang tidak tahu bisnes shaklee macam mana..Menguntungkan ker?
Sebenarnya bisnes shaklee ni mudah jer...(Susah bagi orang yang nak cepat kaya dan malas berusaha)


KENAPA BISNES SHAKLEE?

-Produk shaklee telah lama berada di pasaran.
-Produk 100% semualajadi 
-Sistem yang adil (tiada istilah goyang kaki,dan bonus di kira mengikut usaha kita sendiri)
-Bayaran bonus direct di bayar ke akaun downline-downline.
-Produk yang murah 
-Penjualan produk yang menguntungkan 


KELEBIHAN JOIN BISNES SHAKLEE

-Boleh beli produk pada harga ahli 
-Penjimatan sehingga 33%
-Boleh mula kumpul point hasil dari pembelian produk untuk penentuan bonus bulan hadapan.
-Berpeluang mendapat reward yang pihak shaklee suda tetapkan  (CASH , CAR,CONVENTION)
-Berpeluang join GROUP hebat kami...banyak info bisnes shaklee dari kami.
-Tanpa perlu modal yang besar untuk memulakan bisnes shaklee..
-Tanpa perlu maintain point.
-Tidak perlu ada downline untuk menikmati bonus (tapi kalo ada lebih bagus)
-Jana pendapatan 4,5,6 angka sebulan.





MACAMMANA CARA MENJANA PENDAPATAN BERSAMA SHAKLEE??

1. Membuat pembayaran pendaftaran RM65.00 + RM10 (semenanjung ) atau RM20 (sabah &sarawak) kos penghantaran STARTER KIT (catalog,busines manual dan product guide.ATAU 

Keahlian free dengan pembelian produk shaklee melebihi 200 point (dalam lingkungan Rm670 ).


2. Selepas pendaftaran sy akan add kamu kedalam Family group FB dan WHATSAPP sy dan juga GROUP-GROUP HEBAT.

Tujuan saya add anda ke situ untuk tujuan guide dan pantau perkembangan anda.Group yang banyak info-info pasal bisnes , dan skill-skill marketing  dan sebagainya.

3. Anda boleh mulakan dengan serta-merta setelah pendaftaran di buat.Kumpul point sebanyaknya untuk memudahkananda mendapat bonus 4,5,6 angka sebulan. 
Pembayaran bonus akan di bayar setiap pertengahan bulan.




KEBAIKKAN BERBISNES SHAKLEE

Tanpa perlu keluar rumah untuk cari pelanggan
-Banyak orang yang malu untuk memperkenalkan sesuatu bisnes secara bersua muka,dan ada juga seperti suri rumah tidak dapat keluar untuk berjumpa pelanggan.Kita hanya perlu beriklan mengunakkan medium yang telah tersedia di era sekarang..Zaman sekarang dah canggih boleh gunakan medium paling biasa kita dengar iaitu FB..atau boleh juga berjinak-jinak mengunakan blog.

Tanpa perlu buang masa
-Ramai para suri rumah mahupun penguna FB  di luar sana yang buang masa scroll Fb dan membaca posting-posting kawan-kawan..Jika di isi dengan waktu yang terbuang dengan tabiat tidak berfaedah apa kata isi dengan berbisnes shaklee..cari pelanggan dengan BERFB..Sambil jaga anak di rumah bertambah jugalah pendapatan kita kan..Tidak lah perlu mengadap komputer mahu pun Hp Berjam-jam cukuplah sekadar kita luangkan 5 -10 minit waktu2 kita rehat untuk share kebaikkan produk shaklee .

Tanpa perlu menyimpan stok yang banyak
-Ramai yang berfikiran bila nak berbisnes kena ada stok yang banyak untuk berbisnes.Kita  tidak perlu untuk menyimpan stok yang banyak jika tidak mempunyai modal.Jika anda mendapat permintaan terhadap produk anda hanya perlu log in ke Web shaklee untuk membuat pembelian dan Produk yang anda oder akan terus ke Alamat yang anda berikan.

Tanpa sistem piramid
-Dalam bisnes shaklee,bukan sistem piramid.Sistem yang sangat adil..tiada istilah "upline goyang kaki downline kerja keras dan upline yang untung".Salah tu..!! Dalam shaklee siapa berusaha dia yang akan dapat lebih.Walaupun dowline tetapi kalo lebih rajin dari upline ,downline boleh naik pangkat dulu dari upline.





JOM SERTAI KAMI SEKARANG !!

Tak kira siapa kita? Apa kerja kita sekarang? Tahap pendidikan? Status latar belakang keluarga? Itu semua tak penting. Yang penting adalah SEMANGAT, KEYAKINAN DIRI, KOMITMEN, USAHA dan PERCAYA PADA DIRI SENDIRI. Itu akan membuatkan kita berjaya capai cita-cita. 

Dengan kelebihan menjadi ahli Shaklee yang telah ditawarkan. Tiada lagi alasan untuk tidak berjaya.Tiada apa yang mustahil. Jadikan realiti untuk buat Umrah/Haji, pergi keliling dunia, memandu kereta lebih selesa, rumah idaman, bantu ibu ayah, berikan segala yang terbaik untuk anak, dan simpanan jutaan ringgit. Do not live with your dreams. Turn its into reality.


-----------------------------------------------------------
PERTANYAAN DAN KONSULTASI HUBUNGI :
YOUR THE BEST UPLINE TO BE
ANIE ADINIE 
ID 950762
SMS/WHATSAPP 010-7907731



Sunday, 9 November 2014

DETOX SECARA SEMULAJADI MEMBANTU MENURUNKAN BERAT BADAN

ASSALAMUALAIKUM~


Untuk mendapatkan badan yang langsing,perkara pertama yang perlu di buat ialah DETOX..
Detox ni sebenarnya banyak kebaikkan untuk tubuh badan kita..
Detox atau detoksifikasi adalah merupakan proses pembersihan tubuh daripada segala kotoran dan sisa yang tidak perlu dalam tubuh badan kita.

Secara amnya. tubuh badan kita mempunyai sistem detox sendiri iaitu hati ,usus dan ginjal.
Badan kita melakukan detox secara semulajadi contohnya melalui perkumuhan ,perpeluhan dan pembuangan najis .

Kadang kala proses meNyah toksik tidak lancar dan tidak semua toksik dalam keluar dengan sempurna terutamanya apabila melibatkan kolon.Kita boleh mencuba melancarkan proses meNyah toksik itu dengan 2 cara iaitu dengan membuat Air Detox serta pengambilan Suplemen (vitamin) yang bagus dan paling penting ia adalah Semulajadi.


AIR DETOX 
Air detox ini merupakan campuran air putih dengan buah-buahan yang di potong.
Untuk proses menurunkan berat badan pengambilan air putih yang mencukupi juga sangat penting.
Boleh cuba jadikan Air detox sebagai minuman kegemaran dan untuk merubah kamu untuk lebih minum air..

Potong buah dan masukkan kedalam sebotol air putih,kemudian sejukkan di dalam peti ais semalaman.Esok bangun pagi boleh lah minum.
Air detox ni sangat bagus untuk kesihatan tubuh kita sebab khasiat dari buah-buahan yang kita campurkan .


Kelebihan minum air detox :
-Membantu mereka yang tengah berdiet untuk kurangkanberat badan.
-Membantu kita untuk lebih banyak minum air
-Membantu menambahkan metabolisme badan
-Membantu mencantikkan kulit
-Mengelakkan sembelit.
-Mengukuhkan sistem imun
-Menyeimbangkan PH dan gula dalam darah
--Membarsih dan membina semuala sel.



Selain dari minuman detox ni kita juga boleh mencuba vitamin detox yang ada pada produk shaklee ni ..
Terdapat 2jenis vitamin detox yang hebat keluaran shaklee.
Yang pasti ia juga merupakan semualajdi..
Anda boleh pilih ikut kesukaan dan fungsi masing-masing..
Antara kelebihan detox produk shaklee ialah :


VITAMIN  DETOX SEMULAJADI

HERBLAX
-Pembersihan najis tersekat
-Membantu masalah sembelit
-Mengempiskan perut
-Memejalkan perut
-Merangsang usus untuk percepatkan proses pembersihan usus
-Mengembalikan semula proses semulajadi pergerakkan usus.



ALFALFA
-Mencuci usus bagi membuang toksik
-Melegakkan sembelit 
-Membuang angin dalam badan 
-Melegakkan alergi dan ekzema
-Menghilangkan kelesuan dan tekanan
-Mencuci buah pinggang dan merawa kencing kotor
-mengandunig enzin yang tinggi dalam membantu masalah penghadaman dan pencernaan





Proses detox ini sangat sesuai bagi mereka yang mahu kurangkan berat badan..
Proses kurangkan berat badan tanpa detox adalah sia-sia..
kena perlu membersihakan segala kotoran barulah akan bersih dari segala kotoran dan sisa yang tidak di perlukan dalam badan kita...
Detox sangat penting untuk mereka yang mahu kurus !


------------------------------------------

PEMBELIAN ,PERTANYAAN DAN KONSULTASI HUBUNGI :

SID TERHEBAT ANDA 

ANIE 
SMS/WHATSAPP : 010-7907731



Saturday, 8 November 2014

SAYANGI JANTUNG KITA DARI SEBARANG PENYAKIT

ASSALAMULAIKUM semua..~

Salam sejahtera, semoga sihat dengan hendaknya...
Kenapa kita sangat perlu sayangi jantung kita?
Kerana jantung merupakan organ yang terpenting dalam tubuh badan kita..
Kegagalan jantung berfungsi akan menyebabkan kematian.

Ungakapan yang sering kita dengan di corong-corong radio,iklan di Tv ,poster-poster akan ada tagline "SAYANGI JANTUNG ANDA"

Apakah peranan yang anda akan buat selepas membaca tagline tersebut?
Adakah andamahu mengekalkan gaya hidup sihat?
Atau hanya buat tidak tahu?biarkan penyakit datang menyerang?

Sayangi jantung 


BAGAIMANAKAH SERANGAN JANTUNG TERJADI?

Serangan jatung terjadi adalah keadaan di mana terdapat kerosakan pada otot jantung kerana kurang pengaliran darah yang mambawa oksigen dan nutrien ke sel jantung.

Ia bermula daripada terdapat kolesterol yang tertinggal daripada dinding saluran darah dan tersangkut  pada bahagian kapilari darah.ini menyebabkan saluran darah menjadi lebih sempit dan menyebabkan pengaliran darah tersumbat.

Apabila sel-sel otot jantung kurang bekalan oksigen dan nutrien.Ia akan menjadi semakin merosot dan akhirnya mati dan berhenti berfungsi .


FAKTOR PENYEBAB SAKIT JANTUNG
Terhidu asap rokok/menghisap rokok
-Kandungan lemak yang tinggi
-Kurang bersenam
-Darah tinggi
-Kencing manis


BAGAIMANA UNTUK MENJAGA JANTUNG KITA ?
-Berhenti merokok
-Jauhi dari asap rokok/perokok
-Kurangkan garam dalam masakan
-Rajin bersenam
-Berhenti dari minuman beralkohol
-Banyakkan makan buah-buahan dan sayur-sayuran
-Cukupkan waktu tidur
-Kawal berat badan
-Ubah gaya hidup sihat

Selain dari aktiviti yang sihat kita juga boleh jadikan vitamin (makanan tambahan) sebagai
makanan yang penting dalam diet seharian..
Vitamin membantu mengantikan nutrisi dan mengisi nutrisi yang kurang dalam badan kita..
Vitamin yang saya syorkan untuk anda ialah SET KESIHATAN JANTUNG dari produk shaklee..

kenapa set jantung shaklee ..?
meh kita lihat kebaikkan produk ni kepada jantung kita..



SET KESIHATAN JANTUNG


COQHEALTH PLUS
-Membantu dalam penjanaan tenaga dalam sel jantungyang sememangnya memerlukan banyak tenaga untuk bekerja.
-Coq health shaklee merupakan coq10 terbaik di pasaran.


OMEGA GUARD
-Omega 3 di dalam omega guard amat berkesan untuk menurunkan kolesterol dalam darah yang menyebabkan saluran darah sempit.
-membantu melancarkan peredaran darah di dalam jantung dan kawasan lain lantas menghalang tekanan darah tinggi.


ALFALFA
-Lemak kolesterol yang terurai perlulah di singkirkan
-Mengandungi saponin yang bertindak seperti span serat yang menyerap kolesterol dan menyingkirkan dari tubuh.


Semoga sedikit info tentang penjagaan jantung membantu anda yang mahu mengekalkan kesihatan jantung,Jantung organ terpenting ..sewajarnya untuk kita memelihara serta menjaganya sebaik mungkin..Terima kasih sudi membaca ..


----------------------------------------------------
PEMBELIAN ,PERTANYAAN DAN KONSULTASI HUBUNGI : 


SID TERHEBAT ANDA 
ANIE 
SMS/WHATSAPP :010-7907731

Thursday, 6 November 2014

MEMBANTU MENGURANGKAN SAKIT KEPALA KERANA MIGRAIN DENGAN SET MIGRAIN SHAKLEE

ASSALAMUALAIKUM~


Entry kali sy nak kongsikan Gejala SAKIT KEPALA yang sering terkena kepada sesiapa pun di kalangan rakyat malaysia.Walaupun ia amat menyakitkan tetapi tidaklah terlalu serius tetapi ia boleh menganggu aktiviti seharian kita.

Semua orang pernah mengalami sakit kepala..tidak kira tua atau muda semua pernah kena..
Tp tidaklah seteruk MIGRAIN kan..Migrain kalo kena Ya Allah punyalah sakit..nak buat itu ini pun tidak dapat..Tuhan je yang tahu macam mana rasanya..kadang2 macam dah nak pecah kepala ni ..

Jika kita ke klinik ,doktor akan bagi kita ubat sakit kepala dan ubat tahan sakit.
Tetapi jika pengambilan ubat-ubatan dalam masa jangka yang panjang ia tidak baik untuk kesihatan kita pada akan datang.

Itulah kenapa kita perlu tukarkan pengambilan ubat-ubatan kepada  pengambilan makanan tambahan sahaja (vitamin),Makanan tambahan diperbuat dari bahan makanan-makanan yang membekalkan nutrien harian.



SET MIGRAIN SHAKLEE

BCOMPLEX
-Vitamin B2(riboflavin) dan Vitamin B6(pyrdoxie) telah terbukti mengurangkan sakit kepala.
-Bcomplex shaklee yang lengkap dengan vitamin B dapat mengurangkan risiko di serang sakit kepala/migrain malah dapat mencegah dari penyakit  seperti strok ,depresi dan sebagainya.
-Bcomplex sangat membantu untuk mengurangkan stress, kemurungan ,insomnia dan sebagainya.


OSTEMATRIX 
-Magnesium yang terdapat dalam ostematrix shaklee penting untuk metabolisme kalsium,Mengelakkan dari pembuluh darah menjadi kejang /mengecut yang menyebabkan migrain.
-Kajian telah di buat ke atas magnesium ,di dapati ia boleh mengurangkan migrain dan frekunsinya.
-kalsium sangat di perlukan dalam Mempertahankan fungsi saraf ,otot dan buah pinggang.Mengurangkan kadar kolesterol dalam darah 
-Ostematrix mengurangkan stress ,memelihara denyutan jantung ,membantu pengaliran gizi masuk dan keluar daripada membran untuk elakkan pembekuan darah.


KESIMPULANNYA
Setiap sakit kena berikhtihar untuk sembuh , setiap sakit ada ubatnya..
Kena berikhtihar untuk sembuhkan semua penyakit yang ada..
Jika kita percaya "IN SHA ALLAH" ...Sakit kita juga akan pulih..
Walau makan apa produk sekali pun kalo kita tidak yakin dan tawakal belum tentu kita akan kembali sihat..

-----------------------------------------------------------------

PEMBELIAN , PERTANYAAN ,KONSULTASI HUBUNGI :

ANIE 
SMS/WHATSAPP 010-7907731












Monday, 3 November 2014

TESTIMONI SET BERPANTANG SHAKLEE UNTUK SEMUA IBU-IBU HEBAT

ASSALAMUALAIKUM~

 Entry kali ni sy nak share mereka yang telah mengunakkan SET BERPANTANG SHAKLEE...
Semua yang suda pernah mengunakkan produk ni rata-rata mendapat kesan yang sangat positif ...!!
Apa kata mereka? jom sama-sama kita lihat ..



TESTIMONI IBU BERPANTANG 

Rasa seperti bukan tengah berpantang kata mereka, 
Yang pasti produk ni SANGAT TERBAIK ..!!



























SEMOGA TESTIMONI NI MEMBUATKAN PARA BAKAL-BAKAL IBU UNTUK MENCUBA SET BERPANTANG SHAKLEE YANG TERBAIK..
100% SEMULAJADI DAN SANGAT SELAMAT.
--------------------------------------------------------

PEMBELIAN , PERTANYAAN DAN KONSULTASI HUBUNGI : 

ANIE 
SMS/WHATSAPP 010-7907731

Popular Posts

Translate