ANIE ADINIE VITAMINS STORE

Sunday, 29 June 2014

KEKAL BERTENAGA DENGAN SET MIGHTY 3 GEMS SHAKLEE

As salam semua...
sementara belum bersahur sy nak share lah sikit ttg produk hot masa ramadan ni..
Produk yang sangat hot masa ramadan ni ialah SET MIGHTY 3 GEMS..

Produk ni ialah gabungan 3 jenis produk..
Iaitu Esp, Meal Shake dan Perfomance Drink...


KELEBIHAN PRODUK SET MIGHTY 3 GEMS:

ESP (perasa soya)

*Protein Soya Non-Gmo yang Original
*Indeks glisemiknya yang rendah akan membuatkan kita menjadi lebih bertenaga dan tidak mudah cepat letih dan lesu.
*Mengatasi masalah gastrik pada mereka yang berpuasa.
*Bukan sahaja bertenga malah EXTRA lebih kenyang ,kulit cantik ,anjal, dan berseri-seri.


MEAL SHAKE (perasa vanilla)

*Bertindak sebagai antioksida
*Kandungannya yang lengkap membekalkan nutrient keperluan harian.
*Juga membekalkan nutrisi kepada mereka yang sukar untuk menelan supplemen dalam bentuk pil terutama warga tua.
*Sumber yang kaya dengan kalsium, fibre dan protein.
*Pilihan terbaik rendah lemak dan rendah glisenik.


PERFOMANCE DRINK (perasa oren)

*Minuman ahli sukan yang mengandungi imbangan elektrolit yang sempurna untuk membantu mencegah dehydration, seperti fungsi minuman isotonik.
*Membekalkan 3 jenis karbohidrat bagi tenaga dan stamina.
*Mengekalkan kandungan air dalam badan.

*Memberikan tenaga serta-merta dan cergas sepanjang hari.
*Terbukti secara klinikal dalam memelihara paras gula dalam darah yang penting bagi tenaga, otot dan paras bendalir yang perlu bagi penghidratan yang wajar.

SIAPA YANG SESUAI AMALKAN MINUMAN NI:

-Berpuasa

- Anak-anak yang dah bersekolah supaya bertenaga , sihat dan tidak mudah dehydrat
- Mereka yang bekerja luar dan terdedah dengan panas terik matahari
- Mereka yang tak boleh dan tak suka telan pil tetapi perlukan supplement
- Mereka yang ingin replace meal terutama untuk breakfast
- Wanita hamil
-Ibu yg menyusukan bayi

Dan sebagainya..

Dengan ESP + MEAL SHAKE + PERFOMANCE DRINK membantu kita untuk kekalkan tenaga ketika berpuasa..In Sha Allah dengan izinNYA.


---------------------------------------------------------------------------------------------------

PEMBELIAN , PERTANYAAN DAN KONSULTASI  BOLEH HUBUNGI :

ANIE ADINIE VITAMINS STORE
ID :950762
FB : www,facebook.com/Moza.adinie
PAGE: www.facebook.com/AnieAdinieVitaminsStore
PM : www.facebook.com/Message/AnieAdinieVitaminsStore
Email: Adinie_mz@yahoo.com
SMS|WHATSAPP | WECHAT | TELEGRAM : 010-7907731

Saturday, 28 June 2014

SELAMAT BERPUASA 2014

As salam dan selamat malam semua..
malam ni smbil nak berfikir menu sahur ,nak buat ucapan dulu pada semua...
Nak beri ucapan selamat berpuasa pada semua umat islam yang menyambutnya..


"selamat menyambut ramadan Al-mubarak kepada semuua umat islam,semoga ramadan tahun ni menjadi ramadan yang bermakna dari tahun-tahun lepas..semoga lebih banyak manfaat yang kita dapat pada bulan puasa ni...Perbanyakkan ibadah ,gandakan pahala di bulan mulia nie.."


Jangan lupa niat berpuasa plak ye... 
Gambar kat bawah ni adalah niat berpuasa sepanjang bulan ramadan...



Tuesday, 10 June 2014

KEBAIKKAN VITA-C SHAKLEE

VITAMIN C SHAKLEE.. jom kita sama-sama ketahui kelebihan dan kebaikan yang ada d dalam vitamin nie...VITAMIN C ni mmg hot sale~jarang ada stok sbb bila sampi jak comform larissss~





Apa kebaikan Vit C shaklee??

Vitamin C Shaklee dilengkapi dengan teknologi sustained release. Sustained release adalah teknologi di mana pelepasan vit c berlaku setiap jam secara berperingkat2 iaitu 100mg setiap 1 jam. Maka untuk 1 bji Vit C (500mg) kita akan dapat bekalan vit c selama 5 jam.



INFO 1:

Vitamin C Shaklee adalah 100% semulajadi, selamat dan halal.


INFO 2:
Vitamin C Shaklee dilengkapi dengan teknologi sustained release. Sustained release adalah teknologi di mana pelepasan Vitamin C berlaku setiap jam secara berperingkat-peringkat iaitu 100mg setiap 1 jam. Makanya, untuk 1 biji Vitamin C (500mg), anda akan dapat bekalan Vitamin C selama 5 jam! You will get protection hour after hour and this ensuring 40% better utilization rate than regular tablets!

untuk makluman readers, setiap jam, badan manusia hanya memerlukan 75-82mg Vitamin C sahaja. Jadi, jika Vitamin C tiada teknologi ini, apabila anda consume 1000mg Vitamin C sekalipun, yang selebihnya berjumlah 925-918mg akan dibuang ke dalam urine. Bukankah itu membazir?? Tahukah anda, Vitamin C adalah vitamin soluble yang sangat-sangat-sangat mudah larut dalam air!
INFO 3:
Vitamin C Shaklee mengandungi bahan semulajadi seperti bioflavonoids, hesperidin dan rose hips untuk meningkatkan fungsi vitamin C. Setiap kapsul Vitamin C Shaklee membekalkan bioflavonoids dalam jumlah yang seimbang iaitu 120mg. Bioflavonoids bekerja untuk meningkatkan keberkesanan vitamin C dan perlu diambil sebagai sebahagian daripada supplement vitamin C! :)
INFO 4:
Vitamin C Shaklee yang dihasilkan mempunyai molekul sama seperti yang terdapat dalam buah sitrus. Pelepasan Vitamin C setiap jam sebanyak 100mg adalah setara dengan 1½ biji oren setiap jam. Oleh itu, jika anda mengambil sebiji kapsul Vitamin C (500mg), seolah-olah anda telah makan 7½ biji oren selama 5 jam!! haaaaa..... nampak tak??

Thursday, 5 June 2014

JOM BERMASKER ESP+VITA-E

Assalam dan selamat tengah hari..
dah lunch ke ?
Harini tak tahu nak buat apa..
tiba2 tertarik plak masker2 nie..
hah !! ni nak kongsi produk shaklee pun boleh buat masker juga..
jom kita try...



Boleh d pelbagaikan dengan masker2 nie..
ikut kreativiti dan kesukaan anda semua..


CARA 1
-Picitkan VITA-E dan sapu ke seluruh muka sebagai masker dan bilas pada esoknya.

CARA 2
-setengah sudu ESP , Sebiji VITA-E dan 1 sudu Plain yogurt ,campurkan semuanda kemudian sapukan keseluruh muka sebagai masker ,biarkan 10minit-15minit dan bilas..


tapi kalo tidak ada yogurt boleh juga guna air sejuk..


In sha Allah hasilnya mengunakan masker ni  ,kulit mnejadi flawless, licin dan gebu..
wow!!! dah tak perlu lagi Tempek bedak tebal2 sebelum keluar rumah..aawwww~

selamat mencuba ~~


---------------------------------------------------


HUBUNGI SAYA UNTUK PEMBELIAN,PERTANYAAN DAN KONSULTASI PERCUMA;

ANIE  ADINIE
ID:950762
FB: www.facebook.com/moza.Adinie
PAGE: www.facebook.com/AnieAdinieVitaminsStore
PM : www.facebook.com/message/AnieAdinieVitaminsStore
SMS|WHATSAPP : 010-7907731


KELEBIHAN VITA-E COMPLEX SHAKLEE

Assalam !!
Bulan june ni promosi shaklee ialah Vita-E ..
Bulan cantik dan juga bulan cinta gitu..
Jom berkenalan dengan vita-E ..!!



APA ITU VITA-E ??
•VITA-E merupakan antioksidan yang terkenal fungsinya melindungi sel-sel dan tisu badan dari kerosakan akibat radikal bebas.
VITA-E shaklee terdiri daripada D-ALPHA -TOCOPHEROL CONCERATE lengkap dengan selenium.


KELEBIHAN VITA-E ;
★Anti penuaan
★Melindungi paru-paru dari pencemaran udara.
★Meningkatkan kuasa sel-t untuk melawan penyakit antioksidan.
★Membekalkan oksigen ke sel-sel badan.
★Mengurangkan risiko Alhezaimer (nyayuk)
★Mengurangkan risiko keguguran bagi wanita hamil.
★Menyelesaikan masalah kelesuan.
★Merendahkan kadar kolesterol.
★Membantu mencegah kanser.
★Merendahkan risiko katarak.
★Mengurangkan parut.
★Mengurangkan tekanan darah.
★Mengekalkan kesihatan saraf dan otot.
★Merangsangkan rambut menjadi lebih sihat.
★Mengurangkan risiko kanser prostat di kalangan penghisap rokok.
★Untuk merangsangkan penghasilan air mani.
★Membantu menaikkan nafsu seks bagi perhubungan suami isteri.


SIAPA YANG PERLUKAN
-Yang mahu kulit cantik.
-Mempunyai masalah seperti jerawat,jeragat,kulit kusam,tona tak sekata,stretchmark,parut,kulit berminyak dan tanda-tanda penuaan.
-Anemia
-Mempunyai masalah saraf dan otot.
-Penghidap darah tiggi dan pesakit jantung.
-Masalah rambut gugur.
-Untuk atlit untuk elakkan kekejangan otot.
-Ingin hamil.
-Masalah kesuburan.
-Dingin dengan pasangan.

KESAN KEKURANGAN ;
=Kelihatan tua sebelum usia tua
=Anemia
=Mudah mendapat keradangan
=Risiko mendapat anak cacat bagi ibu hamil yg kekurangan vita-e
Dan sebagainya...

 -----------------------------------------------


HUBUNGI SY UNTUK PERTANYAAN,PEMBELIAN ATAU KONSULTASI  PERCUMA:

ANIE ADINIE II
ID 950762
PAGE: ANIE ADINIE VITAMINS STORE
PM : www.facebook.com/message/AnieAdinieVitaminsStore
EMAIL: Adinie_mz@yahoo.com
SMS| WHATSAPP : 010-7907731

Popular Posts

Translate