ANIE ADINIE VITAMINS STORE

Monday, 5 December 2016

Bisnes partner shaklee diperlukan




MISI MENCARI BIZ PARTNER !!!

--------------------------

Sy mengalu-alu anda join sy masuk dalam team #Uperich πŸ˜
Dan team2 yang sentiasa hebat disabah mahupun semenanjung #Reussi #Polluxfamily #Ireach


Kelebihan join bersama kami ialah:

🌟Biz shaklee boleh dilakukan secara Online & offline dengan bantuan MENTOR.
🌟Berpeluang mendapat bonus bulanan,dan anda sendiri yang tentukan bonus bulanan anda
🌟Mendapat untung runcit setiap jualan 5% -21%
🌟Berpeluang join group shaklee yang kan didedahkan rahsia-rahsia bagaimana menjalankan bisnes shaklee
🌟Group yang sentiasa support
🌟Ramai Berkongsi pengalaman & kejayaan bangun dan jatuh dalam bisnes shaklee ..Syukur semua share berita kejayaan ..
🌟Tak perlu maintain point untuk kekal dalam team shaklee.Kecuali mau dapatkan bonus πŸ‘πŸ‘
🌟Berpeluang menikmati bonus2 shaklee
(Cash bonus,car bonus & convention bonus)
🌟Bisnes semua di hujung jari..belian produk tanpa perlu pergi branch tetapi hanya melalui belian on9 pun boleh.
🌟Paling best modal yang sangat RENDAH,tanpa perlu keluar ribu2 untuk dapat keuntungan ribu2..tetapi modal Rm69 sahaja pun mampu membantu anda dapat bonus maximum πŸ˜

Hebatkan join bisnes kami ?
Mesti ramai yang nak join tapi malu nak tanya2 sis kan ?
Alah wat apa mau malu ,sis sentiasa bantu dan sedia menjawab soalan2 anda πŸ˜
-------------

-----------------

------------------------------------------------------------
Berminat nak sertai team #Uperich ? 
hubungi sis 
Anie Adinie 
ID :950762
Sms/wasap 0107907731



#Polluxfamily

Thursday, 1 December 2016

Kenapa wajib join ahli shaklee dengan saya

Sy ANIE ADINIE 
Pengedar shaklee bahagian RANAU Dan SELURUH MALAYSIA


Seperti sedia maklum,keahlian shaklee ialah Rm69 tanpa perlu bayaran keahlian setiap bulan.
Nak daftar shaklee cari sis ye :)
Kenapa dengan sis ? Kerana sis ada kelebihan tersendiri dalam bisnes shaklee ni (masuk bakul angkat sendiri tau ..hehee)

Kelebihan join shaklee dengan sis ? 

➽Dapat beli produk dengan harga ahli..ini dah semestinya semua SID pun anda boleh layak ..tak di nafikan ...
➽Ramai yang rata-rata PM sis bgtau ,tidak pandai berbisnes..Semua orang pun tak pandai ..Tapi jangan risau sis akan bantu berikan bimbingan dan tunjuk ajar dalam bisnes ne...Bimbingan dan tunjuk ajar secara percuma...YA PERCUMA..!!InsyAllah sis cuba bantu selagi sis boleh bantu..
➽Ini yang selalu sis kena..,beli produk dengan org lain tapi wasap or pm sis tanya cara makan produk..ini tak adil untuk customer sis..Sis akan bantu cara makan produk yang betul ..Esklusif untuk downline n customer sis.. :)
➽Menghadiri Class dan seminar yang shaklee selalu anjurkan ..Ada yang percuma dan ada yang berbayar..Tiada paksaan nak pegi mana satu..Dan setiap bulan ada class dan seminar,tiada yang tidak pernah dan rata² yang join class ni ialah Team besar kami #Pollux

➽Tiada tau berkaitan nutrisi ? Jangan Risau,Shaklee juga ada anjurkan seminar untuk program nutrisi ni  dan Akan di dedahkan lagi kebaikkan dan pentingnya nutrisi.setiap bulan ada ilmu berkaitan nutrisi.

➽Dan sis akan bantu anda menjadi SID PRO dalam bisnes shaklee.Mengapai impian di shaklee :)

---------------------------------------------------------------------------
Berminat nak join ahli dengan sis ? 
Hubungi :
Anie Adinie 
ID:950762
Sms/wasap 0107907731

#Gempro
#pollxfamily
#9gemilang
#PengedarshakleeRanau
#Pengedarshaklee_Ranau
#Kisahshaklee_AnieAdinie
#Ceritashaklee_AnieAdinie
#Anie_0107907731

Wednesday, 30 November 2016

Aktiviti musim cuti sekolah ..apa aktivti masa cuti korang ??


Assalamualaikum 

Apa aktiviti yang korang plan musim cuti sekolah ne??? 
Apa yang korang Dan anak-anak plan??



Sy sebenarnya belum ada anak yang mau di tunggu cuti sekolah..lagi-lagi kerja sendiri,so flaxible time nak jalan-jalan or bercutikan  ..
Anak buah ? 
Lagi lah belum ada...hehehehehe..
Kasih ULANG TAYANG (throwback sikit) aktiviti sy musim cuti ketika masih bersekolah lah kan ...

Waktu bersekolah dulu...
Cuti sekolah yang paling ditunggu²..hehehe ..
Sebab boleh bercuti,bermain dan boleh bangun lewat..Dan paling best kena bawa jalan² oleh mak ayah.
Nak bercuti jauh² Mak n ayah bukan orang senang..tapi Alhamdulillah mak ayah berusaha buat kami happy.Bawa kami jalan2 p kk ,p sandakan , p tawau,p kudat dan banyak lagi(kira semua daerah di sabah dah pegi)...bawa kami round² tmpat2 cantik..Asal dah bawa berjalan kira bersyukur dan happy suda lah time tu..Syukur Alhamdulillah
Dan paling kami suka bila ada aktiviti mandi-manda & makan-makan..hahaha..Kami selalu plan p KOLAM AIR PANAS PORING sebab sana boleh mandi n boleh makan sekali ...Siap boleh BBQ tau ...(sekarang dah tak boleh sebab Orang matt salleh selalu nampak and complain..kira mcm pencemaran katanya)..kira berpicnic lah tue :)
indahnya Kenangan² lalu kan 
itulah kisah sy ketika musim cuti sekolah dulu..
Tapi sekarang bila suda besar,masing2 suda habis study,masing2 ada life masing² aktiviti mcm ne semakin kurang suda..
Semua masing² sibuk.
Nak berkumpul pun paling2 kena yang ada perayaan atau kenduri kendara kan ..

Pesanan sy pada semua mak ayah di luar sana..jika yang suda ada anak luangkan masa untuk anak²,biarpun sekejap tapi itu akan menjadikan kenangan manis untuk anak² di masa akan datang.
Abadikan kenangan yang indah bersama 


#9gemilang
#Tsunamishaklee
#PengedarshakleeRanau
#Pengedarshaklee_Ranau
#Anie_0107907731
#Ceritashaklee_AnieAdinie

------------------------------------------------
PEMBELIAN,PERTANYAAN & KONSULATASI 
HUBUNGI:

ANIE ADINIE VITAMIN STORE
SMS/WHATSAPP :010-7907731

Alhamdulilah berjaya CLOSING NOV

Alhamdulillah ~ Alhamdulillah ~ 
CLOSING HARI NI RM1198.97

Walaupun banyak rintangan dan halangan,
Dipermudahkan juga Closing sy kali ne..

Walaupun ada target x capai,
Walaupun Ada Oderan cancel last minit,
Walaupun ada Masalah bayaran sikit.
Semuanya berjalan dengan mudah juga.

Syukur lah dapat closing begitu bulan ne..
Tahniah My Downline Olly Kipli sebab terus bersemangat..Tanpa usaha dan yakin pasti tak capai targetkan...
gandakan lagi usaha Bulan depan ..Gud luck DEC 😍

For my team #Jutawan bangkit dari tidur lena,kerana tidur yang lena belum tentu anda capai impian n cita² anda..Bangun dan mulakan langkah demi langkah..Biar pelan yg pasti usaha mau melangkah itu ada..Gud luck !! 

Ada yang mau join tema #Jutawan ??
Sy masih perlukan bisnes partner .

Pertanyaan lanjut
sms/wasap 0107907731

#ANIE_0107907731
#ceritashaklee_AnieAdinie


Mencari Semangat yang hilang ~

Assalamualaikum 

Korang pernah tak rasa DOWN ??
Tipulah kalo sy ckp sy x pernah "DOWN" KAN ..
sy juga manusia biasa juga ne (cehhh...ayat sedapkan hati sendiri hahaha)

Sy Pernah Down se Down2 nya..Iaitu tahun lepas..sy tak ingat bulan berapa sy pernah mau QUIT buat shaklee..tp bukan mau PINDAH bisnes MLM lain..Tidak pernah terlintas...

Sy down sales kurang ,sy down downline on off ,sy down sebab ada yg cemburu bisnes sy pastu berniat mau jatuhkan sy ,sy down sy gagal efektif supervisor,sy gagal n sy gagal sy rasa...

Sy Layan perasaan sendiri,sy malas beriklan shaklee,sy malas baca wasap berkaitan shaklee.Sy malas study ,sy malas ambil tau pasal shaklee..semua sy malas !! malas..& malas !!!

Sebab sy malas suda,
Dan sy pernah suarakan hasrat tidak berapa murni sy ne dengan suami sy..pemberi sokongan yang paling setia sy πŸ˜‚...Kalo apa jak sy mau buat insyaAllah dia yg akan sokong ..

Tahu tak suami sy cakap apa ??? 
"Buat apa mau quit buat shaklee,shaklee ne suda sebahagian dari jiwa dan kehidupan kita..Ayg tidak sayang ka mau quit bgtu jak ,usaha yg ayg buat selama ni sia2 lah tu ..anggap jak semua ni cabaran...teruskan jak,mana tau hasil sabar ada rezeki d sini " 

Huh !! Sentap jg mak sikit tiba2 suami bole ckp mcm tu ..selalu kalo apa2 sy ckap kalo dia rasa sy mau , dia cakap mana2 ayg jak lah kalo itu yg ayg mau" 
Tapi tak sangka suami boleh plak tiba2 cakap mcm tu..Suami pun dapat rasa shaklee bisnes yang terbaik lah tu ..mana ada bisnes yg terbaik kalo bukan shaklee..

Dari situ,kuat kembali semangat sy mau bershaklee,sy teruskan berusaha biarpun sy rasa masih slow untuk bangkit balik ...

Tahu tak mcm mana sy cari semangat sy yg hilang pelan2..
Sy baca kisah2 inspirasi yg Leader² yang berjaya d shaklee,yang naik rank .
Sy baca balik buku Impian sy ..
Sy baca balik BIG WHY sy mau berjaya..
Sy baca balik semua files2 yg ada d group² shaklee..

Dalam pelan2 tu sy usaha untuk bangkit kembali..
Sy mau dapat tu SUPERVISOR balik ..
Sy mAu Naik rank  SR.SUP 
sy Mau naik hingga ke MASTER.. 
insyaAllah...

Doakan Sy terus,
SETIA, ISTIQOMAH, BERUSAHA ,KUAT ,YAKIN ,TAWAKAL 
Untuk capai semua impian dan cita-cita sy bersama shaklee

Doa sy mau semua GENG SHAKLEE terus berjaya hingga menjadi master😍

Ada yang mau jadi Downline sy ?,
Sms/wasap 0107907731

#9gemilang
#Gempro
#Polluxfamily
#PengedarshakleeRanau
#Pengedarshaklee_Ranau
#Anie_0107907731
#Ceritashaklee_AnieAdinie

Monday, 28 November 2016

IMPIAN saya 20 tahun akan datang



Assalamualaikum 

Apa impian saya 20 tahun akan datang ??
Banyakkkk...tapi saya ambil yang penting bagi saya lah πŸ˜‚
Dan OFF COZ lah time tu saya berjaya dalam bisnes shaklee.7figure income in month 😍 dan saya berjaya jadi MASTER COORDINATOR ..

InsyaAllah sy hampir masuk FIVE series dah time tu ...maybe bakal grandmother? hahaha 

Sy mau ada rumah sendiri..Rumah yang sangat selesa..dan saya juga mau pastikan saya dapat beli rumah untuk anak-anak saya..

kereta idaman mestilah wajib ada..Saya sangat admire dengan BMW X6 MERAH 😍😍..InsyaAllah wajib ada ne nanti. 


Bebas segala hutang-piutang.Dan hidup bahagia bebas tanpa hutang walapun 1sen.InsyaAllah ....

 Dapat laksanakan impian sy nak bantuuuu ramai orang susah terutama anak yatim 😍..Dan saya juga merupakan penderma yang konsisten menderma di rumah-rumah anak yatim di ranau.Kalo ada rezeki mau tubuhkan rumah anak yatim.

Time tu juga sy dapat menikmati keindahan alam yang sangat indah di semua negara..tanpa fkir perbelanjaan sebab sy akan menikmati kebebasan dalam kewangan 😍Mau travel keliling dunia lah katakan ..
Menghabiskan sisa2 cinta bersama suami (cehhhh....ayat..)πŸ˜‚πŸ˜‚

Dan sy dapat bahagiakan ibu2 tersayang n family tercinta 😍..berikan yang terbaik untuk mereka semua 😍

Korang apa perancangan 20 tahun dari sekarang ? 

jom kongsi..

#Gempro
#Polluxfamily
#9gemilang
#PengedarshakleeRanau
#Pengedarshaklee_Ranau
#Ceritashaklee_AnieAdinie
#Anie_0107907731



Thursday, 17 November 2016

Kembung VS Boroi

Assalamualaikum, semua ..
Lamanya tidak berkongsi-kongsi sini ..
Harap masih adalah yang sudi follow sy ..

tips mengatasi perut boroi dan kembung perut

KEMBUNG PERUT VS BOROI PERUT

Bila sebut pasal ayat ni banyak yang fikir sama maksud,,
Sebenarnya ia berlainan ye..
Kenapa berlainan ?
Kembung perut sebab masuk angin..
Manakala Boroi perut sebab lemak-lemak terkumpul di perut..




Tips untuk masalah kembung perut..
Bukan perut boroi aa πŸ˜‚πŸ˜‚
Salah satu boroi sebab banyak angin juga tau πŸ™ŠπŸ™Š 

Suda ketut pun sama juga ..
Sendawa pun sama juga..
Masih juga perut kembung..
Jadi cuba tips petua orang2 tua dulu ..

Orang tua dulu mengamalkan Halia untuk membuang angin dalam badan...
Sama ada minum air rebusan halia atau banyakkan halia dalam masakan Sup.

Tapi zaman serba moden ni ,ramai orang muda yang tidak berapa gemar dengan cara2 tradisional .Ramai yang gemar cara yang mudah dan cepat kesan.

Salah satunya dengan amalkan pengambilan Pappermint gingger plus shaklee..Kesannya sama seperti makan halia fresh πŸ˜πŸ˜

Mereka yang mempunyai masalah perut kembung pasti akan rasa selesa bila suda mencuba Pappermint ni ..

Berminat nak cuba Pappermint?
Sms/wasap 0107907731

Selamat mencuba !!

Tanda-Tanda kolesterol dan tips menurunkan kolesterol

Apa itu kolesterol?

 

Kolesterol merupakan lemak yang terdapat pada sel tubuh mahupun darah yang diproses oleh organ hati kita. Banyak orang menganggap bahwa kolesterol itu tidak baik bagi kesihatan.. Tetapi sebenarnya kolesterol mempunyai peranan penting dalam proses pembentukan dinding sel dan pembentukan hormon. kolesterol mempunyai 2 jenis, HDL dan LDL. 


HDL (High Density Lipopreotein) adalah jenis kolesterol baik yang tidak mengakibatkan terjadinya endapan pada arteri dan berfungsi mencegah adanya plak pada dinding pembuluh darah kita. 


LDL (Low Density Lipoprotein) merupakan kolesterol jahat yang dapat mengakibatkan adanya pengendapan pada arteri, inilah salah satu yang memicu timbulnya penyakit jantung dan juga stroke. 


TANDA-TANDA  KOLESTEROL TINGGI 


kolesterol
timbul biji-biji  putih di bawah mata


❌Sering merasa kebas-kebas pada kaki 

❌Timbul bintik-bintik putih(biji lemak) 

❌Mudah letih, penat dan cepat mengantuk 

❌Sering berasa sakit kepala. 

❌Kaki membengkak 


CARA MENGURANGKAN PARAS KOLESTEROL TINGGI 


Bagi mereka yang ingin mengurangkan paras kolesterol, perubahan dari segi gaya hidup dan cara pemakanan harus dilakukan antaranya 

✔Rajin bersenam 

✔Ubah cara pemakanan sihat 

✔Banyak makan sayur-sayuran dan buah-buahan

 ✔Makanlah vitamin shaklee (Set kolesterol)


kolesterol



Semoga bermanfaat untuk anda yang mengalami masalah kolesterol tinggi.



--------------------------------------------

Pertanyaan,pembelian atau konsultasi hubungi :

Sms/Wasap : 010-7907731
Email: Adinie_Mz@yahoo.com

Monday, 7 November 2016

Cara-cara menjaga rahim

🌹🌹🌹Cara-cara menjaga rahim🌹🌹🌹

1. Waspada jika ada sejarah penyakit rahim dalam keluarga – ibu, nenek, ibu saudara adik beradik perempuan. Setiap penyakit ada kaitan dengan baka, mungkin menyumbang 10% kepada faktor2 penyebab. Elakkan dan jauhkan dari faktor2 penyebab yang timbul dari sekitaran.
2. Fungsi utama rahim ialah menampung kehamilan. Kahwin dan hamil awal ketika usia muda boleh mencegah dari tumbuhan fibroids dan adenomyosis. Ketika hamil otot rahim membesar dan kembang sehingga 1000 kali normal. Selepas bersalin ia kuncup semula kepada saiz asal. Peroses kehamilan sebenarnya melindungi rahim dari ketumbuhan. Wanita yang lambat atau tidak hamil lebih terancam tumbuhan fibroids dan adenomyosis.
3. Rahim sangat dipengaruhi dengan dua hormon wanita – estrogen dan progesterone. Estrogen menebalkan lapisan endometrium dan membiak sel otot (myometrial hyperplasia} progesterone meningkatkan salur darah endometrium dan mengembangkan sel2 otot rahim (myometrial hypertrohy).
Kedua-dua hormon perlu seimbang dan saling berkerjasama. Gangguan imbangan hormon mencetuskan penyakit rahim. Hormon estrogen penting bagi banyak fungsi tubuh badan wanita serta ciri2 kewanitaan dan kecantikan. Tapi bila berlebihan dan tak seimbang estrogen boleh menimbulkan bermacam-macam penyakit dan gangguan.
Di antaranya:
– Ketumbuhan fibroid, adenomyosis dan kanser rahim.
– Ketumbuhan adenoma dan kanser payudara.
– Kemandulan dan sukar hamil.
– Perdarahan rahim.
Sumber asli hormon estrogen bagi wanita ialah kilang ovari, adrenal dan lemak badan.Setengah makanan saperti makanan dari kacang soya juga jadi sumber phytoestrogen. Bahan plastik dan sterofoam dan insecticide dan spray pewangi mengeluarkan xenoestrogen.
Sumber asli hormon estrogen bagi wanita ialah kilang ovari, adrenal dan lemak badan.Setengah makanan saperti makanan dari kacang soya juga jadi sumber phytoestrogen. Bahan plastik dan sterofoam dan insecticide dan spray pewangi mengeluarkan xenoestrogen.
4. Faktor yang mengganggu imbangan hormon. Sering tahap estrogen tinggi dan progesterone rendah yang menyebabkan penyakit. Diantara faktor-faktor ialah tekan fizikal, stress mental dan gangguan emosi. Pemakanan yang terlebih gula dan karbohidrat, mengandungi terlalu banyak perisa dan pengawet serta kegemokkan (obesity) dan penyakit PCOS, kesemuanya menyebabkan hormon estrogen menungkat tinggi sedangkan progesterone berkurangan. Tangani dan kawal semua jenis stres.
5. Penjagaan rahim perlu bermula dari umur kanak-kanak. Sering kali anak perempuan dijangkiti kuman di luar farajnya akibat tidak sempurna beristinjak dan lemah ketahanan / immunity disebabkan tidak suka makan sayur dan buah2.
Jika menghadapi masalah lelehan / vaginal discharge, basuh faraj dengan air garam, ia antiseptik terbaik untuk wanita. Beri supplemen vitamin C (chewable) disamping multivitamin sirup dan minyak ikan kepada anak perempuan. Amalan ini diteruskan dalam bentuk tablet bila mencapai umur remaja. Supplemen tersebut akan meningkatkan Ketahanan / immunity untuk menangkis pelbagai penyakit khususnya dirahim.
6. Kegemukkan perlu dikawal dari umur kanak2 dan remaja. Dewasa ini kanak-kanak terlalu suka junk food dan fast foods. Ibu bapa layani kehendak mereka sebagai jalan mudah tanpa memikirkan kesan buruk dalam jangka panjang. Remaja mula dilanda kegemukkan bila belajar disekolah, kolej dan universiti berasrama.
Mereka makan terlalu banyak makanan segera kononnya tidak berkesempatan untuk memasak sendiri atau tidak minat makanan yang disajikan. Bermula disini gangguan haid berlaku – sama ada tidak datang haid, atau haid terlalu banyak, keluar berketul-ketul atau terlalu sedikit tetapi berpanjangan. Kesemua itu petanda adanya gangguan dan ketidak seimbangan hormon2 wanita dan akhirnya merosakkan rahim.
7. Remaja perlu dididik menjaga kehormatan diri agar tidak terjebak kedalam maksiat perzinaan kerana ramai yang terjerat dengan berbagai gejala saperti pengguguran haram dan jangkitan kuman dalam peranakkan dan akhirnya rosak rahim dan jadi mandul apabila kahwin kelak.
8. Banyakkan zikir dan berselawat waktu haid. Perdarahan haid atau ‘datang kotor’, ‘datang bulan’. Berbagai panggilan untuk haid. Memang ada disebut dalam quran wanita dalam haid tidak dianggap bersih dan suami dilarang melakukan hubungan selagi isteri belum bersih dan telah mandi junub.
Sering juga haid tidak lancar keluar dan adakala haid ‘tumpah / melempah’ ke belakang rahim. Fenomena tersebut dikaitkan dengan rahim retroverted dan saluran pintu rahim sempit. Tanda utama ialah senggugut dan terdapat sistem pembersih darah haid. Bila sistem ini gagal akibat penurunan immunity ekoran dari pemakanan kurang berzat dan tinggi tahap racun serta peningkatan stress, darah haid menimbulkan penyakit endometriosis dan adenomyosis.
9. Dipercayai darah haid yang tidak lancar dan bertakung di belakang rahim menggalakkan gangguan jin dan syaitan terhadap rahim. Oleh sebab itu ketika haid wanita tidak boleh solat dan membaca al-quran, sebaiknya banyakkan zikir dan selawat sebagai langkah mencegah gangguan jin dan syaitan.
10. Banyak makanan yang membantu dalam menjaga rahim diantaranya nenas yang mengandungi enjim bromalin dan betik yang mengandungi enjim papase. Kedua enzim berperanan untuk membersih darah kotor di belakang rahim. Makanan-makanan tradisi seperti keledek merah membekal sedikit hormon progesterone, keladi ada sedikit estrogen, ubi kayu ada sedikit B17 (antikanser). Makanan tersebut membantu penjagaan rahim. Kunyit, bawang merah, bawang putih, halia dan serai ada kesan anti inflammatory juga berperanan menjaga rahim.
Perbanyak makan sayur2 khususnya yang hijau saperti bayam, sawi, pucuk paku, kobis, kacang, lobak, brokoli, taugeh dan lain-lain. Banyak makan buah2 saperti jambu, oren, mangga, apel, nenas, betik, buah naga dan lain-lain. Makan pelbagai kacang saperti gajus, almond, walnut dan lain-lain. Baik juga dimakan bersama kismis dan kurma.
Makan lebih ikan saperti kembung, tenggiri, bawal, mackerel, tuna/tongkol dan lain-lain. Amalkan minum teh hijau yang mengandungi antioxidant yang bolih mencegah penyakit. Amalkan minum susu segar (lembu atau kambing) setiap hari.

Popular Posts

Translate