ANIE ADINIE VITAMINS STORE

Wednesday, 30 November 2016

Mencari Semangat yang hilang ~

Assalamualaikum 

Korang pernah tak rasa DOWN ??
Tipulah kalo sy ckp sy x pernah "DOWN" KAN ..
sy juga manusia biasa juga ne (cehhh...ayat sedapkan hati sendiri hahaha)

Sy Pernah Down se Down2 nya..Iaitu tahun lepas..sy tak ingat bulan berapa sy pernah mau QUIT buat shaklee..tp bukan mau PINDAH bisnes MLM lain..Tidak pernah terlintas...

Sy down sales kurang ,sy down downline on off ,sy down sebab ada yg cemburu bisnes sy pastu berniat mau jatuhkan sy ,sy down sy gagal efektif supervisor,sy gagal n sy gagal sy rasa...

Sy Layan perasaan sendiri,sy malas beriklan shaklee,sy malas baca wasap berkaitan shaklee.Sy malas study ,sy malas ambil tau pasal shaklee..semua sy malas !! malas..& malas !!!

Sebab sy malas suda,
Dan sy pernah suarakan hasrat tidak berapa murni sy ne dengan suami sy..pemberi sokongan yang paling setia sy πŸ˜‚...Kalo apa jak sy mau buat insyaAllah dia yg akan sokong ..

Tahu tak suami sy cakap apa ??? 
"Buat apa mau quit buat shaklee,shaklee ne suda sebahagian dari jiwa dan kehidupan kita..Ayg tidak sayang ka mau quit bgtu jak ,usaha yg ayg buat selama ni sia2 lah tu ..anggap jak semua ni cabaran...teruskan jak,mana tau hasil sabar ada rezeki d sini " 

Huh !! Sentap jg mak sikit tiba2 suami bole ckp mcm tu ..selalu kalo apa2 sy ckap kalo dia rasa sy mau , dia cakap mana2 ayg jak lah kalo itu yg ayg mau" 
Tapi tak sangka suami boleh plak tiba2 cakap mcm tu..Suami pun dapat rasa shaklee bisnes yang terbaik lah tu ..mana ada bisnes yg terbaik kalo bukan shaklee..

Dari situ,kuat kembali semangat sy mau bershaklee,sy teruskan berusaha biarpun sy rasa masih slow untuk bangkit balik ...

Tahu tak mcm mana sy cari semangat sy yg hilang pelan2..
Sy baca kisah2 inspirasi yg Leader² yang berjaya d shaklee,yang naik rank .
Sy baca balik buku Impian sy ..
Sy baca balik BIG WHY sy mau berjaya..
Sy baca balik semua files2 yg ada d group² shaklee..

Dalam pelan2 tu sy usaha untuk bangkit kembali..
Sy mau dapat tu SUPERVISOR balik ..
Sy mAu Naik rank  SR.SUP 
sy Mau naik hingga ke MASTER.. 
insyaAllah...

Doakan Sy terus,
SETIA, ISTIQOMAH, BERUSAHA ,KUAT ,YAKIN ,TAWAKAL 
Untuk capai semua impian dan cita-cita sy bersama shaklee

Doa sy mau semua GENG SHAKLEE terus berjaya hingga menjadi master😍

Ada yang mau jadi Downline sy ?,
Sms/wasap 0107907731

#9gemilang
#Gempro
#Polluxfamily
#PengedarshakleeRanau
#Pengedarshaklee_Ranau
#Anie_0107907731
#Ceritashaklee_AnieAdinie

1 comment:

Syed Ismail said...

Never give up. Fight till to the end. 😊😊😊

Popular Posts

Translate