ANIE ADINIE VITAMINS STORE

Tuesday, 30 December 2014

Kesan kekurangan vitamin C dalam badan yang perlu di ketahui !!

Assalamualaikum~

Promosi vitamin C hampir berada di penghujung semua orang berebut nak beli dan bertanya tentang Vitamin C shaklee ni..Dan semua yang bertanya membeli..Syukur Alhamdulillah~ Banyak yang mahu cukupkan vitamin C dalam badan ..takut vitamin C kekurangan dalam badan memudaratkan pada kesihatan sendiri kan..


Kesan kekurangan vitamin C menyebabkan pelbagai masalah kesihatan dalam badan.Kekurangan vitamin ni akan menyebabkan kolagen baru tidak dapat di bentuk.Ini menyebabkan pelbagai tisu dalam badan mulai terjejas.



TANDA-TANDA KETARA KEKURANGAN VITAMIN C :
-Mudah selesma
-Mudah bersin
-Mudah demam
-Kulit menjadi kasar
-Wajah nampak tua sebelum usia
-Mudah Stress
-Mudah dapat ulser
-Anemia
-Luka lambat sembuh
-Lebam-lebam
-Penyakit skurvi
Dan banyak lagi


Penyelesaian ?

Untuk mengelakkan dari kekurangan vitamin C dalam badan pastikan pengambilan dari sumber vitamin C mencukupi..Contoh seperti Buah oren ,tembikai, buah lemon ,betik ,strawberi ,anggur , dan sebagainya..Tetapi jika anda seperti saya malas untuk memakan buah-buahan sangat di galakkan untuk mengambil vitamin C shaklee..kerana 1 tablet vitamin C shaklee bersamaan 7 biji setengah buah oren..mudahkan ..!! tanpa perlu untuk memotong buah-buah lagi..Walaupun sy malas untuk makan buah tapi kandungan vitamin C dalam badan sy mencukupi..In Sha Allah ~


PEMBELIAN ,PERTANYAAN DAN KONSULTASI HUBUNGI 
SID TERHEBAT :

ANIE ADINIE 
ID :950762
SMS.WHATSAPP :010-7907731

Friday, 26 December 2014

Doa ketika menghadapi banjir..

Assalamualaikum~

Selamat malam.Semalam dan hari ni scroll fb dan di berita TV semua memberikan berita terkini tentang keadaan banjir yang berada di pantai timur malaysia..Terlalu ramai yang mengalami bencana banjir..

Ya Allah,Sangat sebak bila tengok ramai yang terkorban dan terutamanya melibatkan kanak-kanak dan warga emas.
Syukur masih ada yang baik hati menyumbangkan dan membantu saudara yang mengalami bencana ni..
Ramai yang bersama membantu mengagihkan bekalan makanan dan minuman serta pakaian untuk mangsa banjir yang terperangkap.

Mari kita sama-sama berdoa agar keadaan cepat pulih,air banjir segera surut..
Semoga doa dari kita semua di perkenankan.
Apa yang kita boleh buat sekarang adalah berdoa dan memberikan sumbangan.
sumbagan seikhlas hati kita..
Bantu mereka yang mengalami bencana banjir ini..Doa dari kita yang amat di perlukan sekarang ni..

Semoga Esok hari ,Banjir di kawasan pantai timur segera surut. Amin~


Doa ketika menghadapi banjir

Tuesday, 23 December 2014

Kenali senggugut dan atasi dengan set senggugut shaklee

Assalamualaikum~


Selamat pagi..Harini kita bercerita lagi tentang topik senggugut,entry yang lepas sy dah kongsikan cara mudah mengurangkan rasa sakit senggugut dan kebaikkan gla complex shaklee membantu melegakan masalah senggugut yang teruk ... hari ni sy kenalkan jenis senggugut dan kesan tidak mengubatinya..


Ramai kalangan wanita yang mempunyai masalah senggugut yang teruk,tetapi tidak berikhtihar untuk merawat masalah senggugut.Jika dibiarkan lama-kelamaan senggugut ini boleh bertukar kepada penyakit endometriosis.





Apa itu Senggugut ?

Senggugut atau "Dysmenorrhoea" bermakna pengaliran haid yang sakit.Kesakitan yang d alami d bahagian bawa perut atau pelvis semasa haid.

Haid ada dua jenis,jika sakit ketika pengaliran haid di panggil senggugut primer dan apabila sakit setelah bermulanya haid atau sesudah haid di panggil senggugut sekunder ini disebabkan oleh penyakit sistem reproduktif seperti endommettriosis.



SENGGUGUT PRIMER
senggugut primer adalah akibat dari pengecutan dinding rahim yang lebih kuat berbanding biasa untuk mengeluarkan lapisan dinding rahim yang tebal.Ada setengah wanita sembuh dari senggugut ini setelah kehamilan dan bersalin.Senggugut primer biasanya berlaku selepas 6- 12 bulan selepas akil baligh apabila kitaran ovulasi bermula.

Senggugt pimer selalunya berlaku pada permulaan kitaraan yang subur terutamanya pada umur awal 20an,
Walaubagaimanapun sebarang peringkat umur juga boleh mengalami senggugut.

Beberapa jam sebelum haid atau tengah haid ianya akan berlaku dengan 
-Rasa lenguh dan sakit di bahagian bawah perut ,belakang dan sesekali kaki.Sakit yang datang selalu secara cramp/mencengkam  atau sakit berterusan atau kedua-dua sekali.
Kadang-kadang ia bersama simptopm Pramensus (PMS) seperti :
+ Tegang pada payudara
+ Pening kepala
+ Rasa pitam
+ Perut kembung 
+ Mual (50%) ,muntah (25%)
+ Sembelit atau cirit-birit (35%)
+ Tekanan emosi ;Merasa letih ,muram dan cepat marah
Sakitnya selalu melebihi 24jam  dan berkurangan dalam satu hingga dua hari.
Apabila pengaliran keluar secara lancar, sakit pun akan hilang 

SENGGUGUT SEKUNDER

Senggugut sekunder bermula kitaran haid bermula 2 tahun atau lebih dan hanya akan dapat diubati dengan pil penahan sakit.Senggugut jenis ini memerlukan rawatan doktor.Senggugut sekunder adalah sebab-sebab:

Endometriosis - Sel yang melapisi dinding rahim ke tempat lain d organ pelvik lalu menyebabkan sakit ketika haid selalu setelah pengaliran haid menyebabkan sakit yang teramat sangat.


Fibroid - Tumor atau ketumbuhan bukan barah ,dari otot dan tisu yang dari dalam rahim dan dipengaruhi oleh hormon.


Jangkitan kuman pada organ pelvis (PID) - Keadaan ini sering di sabit dengan senggugut sekunder,tapi ada juga sebahagiannya sakit berterusan tidak kaitan dengan haid langsung,Yang berkaitan ada sangkut paut dengan aksi prostaglandin.



Janganlah pandang remeh pada senggugut ni,Jangan fikir ia masalah biasa takut-takut perkara luar biasa menanti.Saranan saya berjumpalah doktor buat pemeriksaan lanjut atau carilah ikhtihar untuk mengubati masalah senggugut.


Pemeriksaan awal adalah untuk mengesan kewujudan ENDOMETRIOSIS ...Endometriosis adalah penykit yang berlaku apabla tisu endometrium iaitu tisu pengalas dinding rahim yang sepatutnya tangal ketika haid tumbuh di luar rahim sama ada ovari, tiub fallopian , ligamen yang menopang rahim atau di mana sahaja dalam ronga pelvik.


Mungkin ramai yang tidak tahu tentang kewujudan penyakit ini sedangkan makin ramai orang yang sedang menghadapinya.Endometriosis boleh menyebabkan kepada kemandulan dan juga keguguran janin.Penyakit endometriosis ialah suatu penyakit aneh kerana tidak di ketahui dan boleh menimbulkan pelbagai masalah wanita.Rawatan  ubatan traditional mahupun rawatan ubatan moden harus di amalkan.


Para mereka yang tidak suka mengamal pengambilan ubat-ubatan sintetik boleh juga mengunakan kaedah pengambilan vitamin/suplemen tambahan yang lebih selamat dan semulajadi..Antaranya cadangan  saya ialah vitamin shaklee iaitu Gla complex , bcomplex dan ostematrix .



GLA COMPLEX - Mengandungi minyak borage, vitamin e dan juga minyak biji bunga matahari. Ia dapat menstabilkan hormon ,membantu mengurangkan simptom PMS dan juga bagus untuk wanta yang mengalami simptom monopause.Wanita mengalami masalah senggugut tidak dapat menukarkan asid linolenik dengan baik untuk menjadikan GLA, Oleh itu ,pengambilan GLA tambahan dapat meringankan simptom senggugut.

OSTEMATRIX - Sebelum haid bermula,paras bekalan kalsium dalam tubuh akan mulai menurun yang menyebabkan emosi tidak stabil dan lain-lain simptom seperti kekejangan dan bsa-bisa.Pengambilan kalsium dapat mengawal perasaan dan simptom-simptom lain juga.

BCOMPLEX - Vitamin B5 , B6 dan B12  sangat berkesan untuk masalah senggugut.


-------------------------------------------------------------

PEMBELIAN , PERTANYAAN DAN KONSULTASI HUBUNGI 

SID TERHEBAT : 

ANIE ADINIE 
ID 950762
SMS/WHATSAPP 010-7907731

Monday, 22 December 2014

Cara mudah untuk mengurangkan rasa sakit senggugut

Assalamualaikum~


Senggugut akan di alami oleh hampir semua golongan wanita,tidak kira umur.Kesakitan senggugut boleh menganggu aktiviti seharian..dan ada juga terpaksa bekerja walaupun sakit senggugut yang amat sangat.Ini ada antara cara yang boleh di gunakkan oleh kaum hawa di luar sana untuk mengurangkan rasa sakit itu..


CARA MUDAH MENGURANGKAN SENGGUGUT:

1.Botol panas
-Air panas di letakkan di dalam botol kemudian letak di bahagian bawah perut untuk mengurangkan rasa kejang pada perut.

2.Tidur
-Tidur untuk mengurangkan rasa sakit dan mendapat rehat yang cukup.

3.Mandi air panas
-Membantu merehatkan otot-otot perut dan menenangkan fikiran kita.

4.Minum banyak air suam
-Untuk menghangatkan dalam badan kita untuk elakkan kekejangan pada perut.

5.Diet yang sihat
-Banyakkan pengambilan sayur-sayuran ,buah-buahan dan banyak minum air masak

6.Berlari atau berjalan
-Kebanyakkan senggugut bermula kerana kurang bersenam.Bersenam dapat membebaskan hormon endorfin yang membantu mengurangkan kesakitan.Bersenam juga membantu melancarkan aliran darah pada otot sekitar rahim.

7.Pengambilan suplemen secara konsisten
-Pengambilan konsisten boleh mengelakkan dari terkena senggugut.Pengambilan suplemen yang mempunyai kandungan vitamin e ,dan omega-3 sangat di sarankan.

8.Elakan pengambilan alkohol dan minuman berkafien
-Alkohol dan kafien akan membuatkan kekejangan pada perut semakin teruk

9.Berjumpa doktor
-Jika senggugut semakin teruk haruslah untuk berjumpa doktor untuk membuat rawatan susulan.Biasanya senggugut berhubung dengan gangguan seperti endometriosis,peyempitan serviks,malposisi uterus dan sebagainya.


- SEMOGA BERMANFAAT -

Sunday, 21 December 2014

Kebaikkan gla complex shaklee membantu melegakan masalah senggugut yang teruk

Assalamualaikum~

Selamat malam semua..Apa khabar semua? Harapan sy semoga korang semuanya sihat selalu ..
Korang pernah tak mengalami masalah senggugut yang teruk ? Dan terpaksa ambil MC ..
Semua wanita tidak terlepas untuk mengalami masalah senggugut,dan keadaan senggugut adalah berbeza-beza.




Senggugut ialah kesakitan yang di alami di bahagian bawah perut atau pelvis semasa haid.Pelvis terletak d tempat rahim.ovari (kilang telur) dan saluran falapio dan juga pundi kencing.Dalam bahasa english senggugut di sebut "dysmenorhoea".

Sakitnya senggugut tu alahai wanita je yang tahu...kekadang ada suami yang fikir sakitnya senggugut tu hanya macam sakit perut biasa..Kalo saya sendiri juga terkena senggugut mesti rasa nak baring je menahan rasa sakit tu..Saya Selalu letak minyak angin di pinggang untuk melegakkan senggugut..Tetapi bukan mudahh senggugut tu hilang..kekadang terpaksa menahan kekadang terpaksa beli ubat kat farmasi.

Kekadang masalah senggugut ni di anggap perkara remeh sesetengah wanita,Tetapi tahukah jika dibiarkan lama-lama ia boleh menyebabkan endometriosis.Endometriosis boleh menyebabkan pada kemandulan.

Wahai para kaum hawa mari kita menyelesaikan masalah senggugut teruk kita dengan GLA COMPLEX shaklee..Kenapa GLA COMPLEX shaklee ? Apabila sesorang mengalami senggugut ia akan melibatkan kekejangan pada otot dalam rahim dan sekitarnya dan ini menyebabkan kadar gamma linolenic acid (GLA) yang amat diperlukan menurun.Gla complex shaklee perlu di ambil untuk mengimbangi kekurangan GLA dalam badan dan mengurangkan senggugut.


KEBAIKKAN GLA COMPLEX :
-Menbantu mengawal dan mengatur kitaran haid
-Melegakan PMS
-Membantu meningkatkan kesuburan
-Mengecutkan cyst
-Membantu menangani dalam masalah menopus
-Menjadikan kulit sihat berseri-seri
-Mengandungi vitamin E yang menguatkan dinding arteri
-Melambatkan proses penuaan
-Mengurangkan blood-clot yang menyebabkan serangan jantung
-Mengelakkan ekczema
-Menguatkan imuniti tubuh
-Mengawal kencing manis dan darah tinggi



Sememangnya lebih baik mencegah dari merawat,Berikhtiharlah mencari penawar kepada masalah kesihatan.Dengan izin Allah In Sha Allah kita akan sentiasa sihat.

------------------------------------------

PEMBELIAN ,PERTANYAAN DAN KONSULTASI HUBUNGI 

SID TERHEBAT ANDA :


ANIE ADINIE 
ID:950762
SMS/WHATSAPP 010-7907731







Thursday, 18 December 2014

Tegangkan kulit muka dengan kos yang murah !!

Assalamualaikum~

Memadangkan bulan ni promosi Collagen powder,maka semua wanita-wania yang cantik tampil bertanya untuk membeli collagen powder shaklee..Syukur ada yang mahu membeli collagen powder..Demi cantik yang semulajadi sangup berhabisan wang ringgit untuk kekal cantik dan muda..
Tetapi ada juga yang bertanya petua menengangkan kulit muka dengan kos yang rendah dan semulajadi..



Ok meh sini sy kongsi sikit..hari tu ada tengah cari-cari info nampaklah ni petua satu blogger tapi lupa suda nama blogger tu..mari sama-sama kita manfaatkan petua ni..


Petua menengangkan muka ialah:

Ambil tepung ubi kayu dan mentimun.Timun itu hendaklah di hancurkan terlebh dahulu atau di lumatkan.kemudian campurkan kedua-dua dengan sedikit air.Kaca urata dan jangan terlalu cair ..Selepas itu,sapukan ke muka dan barkan ia kering seketika.Kemudoan basuh muka dengan air yang bersih.Cara ini juga dapat menengangkan kulit muka seperti menampakkan muka putih dan menjadikan kult kita segar.


Semoga sedikit info petua ni mampu membantu menengangkan kulit muka anda,
Kecantikkan sebenar yang semulajadi.


Wednesday, 17 December 2014

Herbal blend shaklee lotion ajaib untuk pelbagai kegunaan harian..

Assalamualaikum~

Selamat malam semua harap semua sihat sejahtera sentiasa..
Selain vitamin shaklee juga ada keluarkan lotion yang kami gelarkan sebagai lotion ajaib..Kerana harga yang murah satu tiub lotion ni mempunya pelbagai kegunaan dan pengunaan satu tempoh yang lama.Nama lotion ajaib ni ialah HERBAL BLEND MULTI-PURPOSE CREAM..



APA ITU HERBAL BLEND ?
Herbal blend ialah krim yang menenangkan yang telah di uji secara klinikal di mana ia dapat melembutkan kult yang kasar dan pecah-pecah pada lutut,siku dan tumit.Lotion ni ialah dingin ,bermentol dan tidak berminyak.Di perbuat daripada ekstrak herba semulajadi yang menenangkan termasuk sage,horse chestnut, yarrow dan rosemary.

APA KEGUNAAN HERBAL BLEND?

Penyelesaikan kepada masalah 
●Anak kecil yang ada ruam 
●Mengurangkan eczema
●Mempunyai luka kecil
●Ada gigitan nyamuk
●Ada kurap/panau
●Ada gatal-gatal
●Kulit melecur
●Tumit merekah
●Menghilangkan parut seperti campak atau chicken pox
●Memberikan kelegaan semasa demam
●Atau kegunaan harian (sebagai lotion)

Dan sebagainya 

KEBAIKKAN HERBAL BLEND:
1) Membantu mengurangkan ekzema
2)Membantu mengurangkan keadaan kulit melecur
3)Mlembutkan kult kasar dan tumit merekah atau pecah-pecah
4)Menghilangkan parut termasuk campak dan chicken pox
5)Memberkan kelegaan kerana tidak selesa akibat demam.
6)Memberkan kelegeaan kerana tidak selesa akibat demam
7)Bagus untuk luka kecil dan calar
8)Mengurangkan ruam susu
9)Mengurangkan ruam panas
10) Mengurangkan bekas gigitan nyamuk dan serangga
11)Membantu mengurangkan masalah gatal-gatal

SIAPA YANG PERLUKAN ?
-Bayi 
-Kanak-kanak
-Ibu hamil
-Lelaki 
-Warga tua
-Sesiapa sahaja boleh guna.


Tidak hairan lah kenapa Herbal blend ni macam goreng pisang panas ,kerana kebaikkan yang terdapat pada produk ni mampu menambat hati semua pengunaanya..Malah harga yang murah..Lotion yang wajib ada dalam handbangs ...


-----------------------------------
PEMBELIAN,PERTANYAAN DAN KONSULTASI HUBUNGI 
SID TERHEBAT ANDA :

ANIE ADINIE 
ID 950762
SMS/WHATSAPP 010-7907731

Berat badan tetap maintain walaupun makan terlalu banyak ..

Assalam 

Salam sejahtera semua,Semoga hari ni semua di berikan kesihatan yang baik..
Hujung-hujung tahun cuti sekolah terlalu banyak jemputan kenduri-kendara dari sanak saudara dan sahabat handai..Antaranya kenduri khawin,kenduri doa selamat, kenduri anak berkhatan,kenduri akikah dan sebagainya..Waktu cuti sekolah ni semua ambil kesempatan untuk buat kenduri kerana anak-anak bersekolah cuti panjang, tetapi banyak yang risau akan berat badan naik ketika ini kerana jemputan terlalu banyak.

Jika tidak memenuhi undangan dari keluarga atau sahabat pasti ada antaranya yang akan berkecil hati..dan bila undangan dipenuhi mesti kena menjamah makanan juga untuk menjaga perasaan tuan rumah..Oh tersepitnya..!!!Adakah harus bagitau bahawa saya sedang berdiet kepada tuan rumah bila di tanya kenapa saya tidak menjamah makanan yang mereka sediakan ? Terlalu mustahil untuk berkata begitukan ?



Walau bagaimanapun,kita harus menjamah juga makanan dari tuan rumah walaupun sedikit untuk menjaga perasaan mereka.Dan sangat rugi kalo kita berdiet melampau pada hari kenduri kerana makanan yang di hidangkan sangat istimewa dan jarang-jarang dapat di nikmati pada hari biasa..hanya perlu pasangkan safe guard yang kuat pada badan(set kurus shaklee) untuk elakkan dari lemak melekat dalam tubuh badan kita.


Tak perlu risau lagi untuk makan yang banyak pada waktu kenduri yang penting set kurus shaklee sentiasa di ambil untuk sentiasa maintainkan dan dapatkan berat badan ideal.Jika tidak mampu untuk mengambil set kurus full set boleh juga hanya ambil set kurus budget shaklee jika tidak berkemampuan untuk ambil full set.. Lecithin dan alfalfa juga memadai.. 

Lecithin yang bertindak sebagai agen BAKAR membakar lemak yang terhasil dan melekat dalam badan kita manakala Alfalfa bertindak sebagai agen BUANG untuk menyah toksik dari badan dan membawa keluar lemak yang terapung dalam sel darah untuk keluar..Tiada lagi yang perlu di takut berat badan bertambah yang penting Set kurus budget shaklee sentiasa menjadi peneman setia..!!


----------------------------------------
PEMBELIAN ,PERTANYAAN DAN KONSULTASI HUBUNGI 
SID TERHEBAT ANDA :


ANIE ADINIE VITAMINS STORE
ID 950762
SMS/WHATSAPP 010-7907731


Friday, 12 December 2014

Kelebihan beli pada promosi shaklee collagen powder buy 3 free1 december ini..

ASSALAMUALAIKUM~

Selamat malam semua..!! Hari tu baru-bru shaklee ada umumkan lagi new promosi untuk bulan ni..
Sangat-sangat tidak sangka promosi collagen powder lagi...Tapi kali BUY 3 FREE 1...
Dan shaklee telah umumkan bahawa produk tu akan stop sementara..
Dalam 9-12 bulan,nak upgrade produk lah tu..!!


Shaklee suda umumkan sedia ,supaya peminat setia collagen powder buat stok awal-awal,takut macam kes vitamin C suatu ketika dulu tiada stok yang sangat lama,byk peminat vitamin c shaklee "frust" ...

Untuk kejadian itu berulang ,di nasihatkan peminat setia collagen powder untuk simpan kan stok yang mencukupi..Walapun tiada stok d branch shaklee tapi kamu ada stok sendiri..

KELEBIHAN BELI PADA PROMOSI COLLAGEN POWDER :

-Free sekotak collagen powder
-Dapat free membership
-Belian pada harga ahli
-Layak mendapat bonus 2 angka pada bulan hadapan

Harga sekotak ialah RM298.00
Belian 3 kotak RM894.00 
Dan dapat lagi free sekotak, jimat RM298.00




--------------------------------------

PEMBELIAN ,PERTANYAAN DAN KONSULTASI HUBUNGI
SID TERHEBAT ANDA :

ANIE ADINIE
ID 950762
SMS/WHATSAPP 010-7907731

Tuesday, 9 December 2014

Set menyusu shaklee menjadi rebutan semua ibu-ibu di luar sana..kenapa ye?

Assalamualaikum~

Seperti semua orang dah tahu,even ketika kita masih kecil lagi semua pun tau susu ibu adalah susu yang terbaik melebihi dari susu formula yang ada di pasaran tidak kira murah atau mahal..Kenapa susu ibu terbaik?

Susu ibu membekalkan nutrien semulajadi yang lengkap untuk bayi.Sistem imun tubuh bayi juga lebih kuat untuk elakkan bayi anda mudah terkena demam,alergi ,ekzema dan sebagainya.Malah menyusu ibu juga mengeratkan ikatan emosi ibu dan anak.

Tetapi zaman sekarang ni suda ramai ibu-ibu yang bekerjaya dan ada di antara mereka terpaksa memberikan bayi mereka susu formula yang berada di pasaran berbanding susu badan.Oleh dek kerana kesibukkan mencari duit terpaksa memberikan anak hisap susu botol.Tidak kah kesian jika anak kecil yang tidak tau apa-apa di "sogok" dengan susu formula yang kita sendiri tidak pasti kandungan dalam susu tersebut,


Alhamdulillah..!! Set menyusu shaklee banyak membantu ramai ibu-ibu bekerja untuk memberikan anak mereka susu ibu.Walaupun sibuk seharian dengan kerja tetapi anak masih mendapat zat dan nutrisi terbaik dan pastinya ia di jamin susu terbaik.

Dengan pengambilan konsisten set menyusu shaklee, Air susu mencurah-curah,boleh di simpan untuk stok dengan anak untuk waktu tempoh ibu yang bekerja.Tiada lagi alasan air susu ibu kering untuk tidak simpan stok untuk anak dan berikan anak susu formula.

Betul ker set menyusu shaklee menjadi rebutan semua ibu-ibu ?

Ya.Memang benar..set menyusu shaklee menjadi rebutan semua ibu-ibu di luar sana kerana mendapatkan kebaikkan pada ibu menyusu..Bukan sahaja air susu yang mencurah-curah malah memberikan tenaga yang berpanjangan kepada si ibu.Set ini membantu memekatkan air susu untuk elakkan bayi bergayut lebih lama untuk menyusu,memberikan rasa kenyang yang lebih lama.

Video di bawah ni adalah testimoni mereka yang suda mencuba set menyusu shaklee..Walaupun pada mulanya suami puan dilla tidak percaya pada produk shaklee tapi alhamdulilah dengan hasil yang terbaik,suaminya mula percaya kebaikkan pada set menyusu ni..

Perluka
Dia Peer Counselor Laktasi, Tapi Masih Buat INI from iReach HD on Vimeo.


Jadi? mengapa masih ragu-ragu untuk mencubanya sendiri..In Sha Allah dengan izin ALLAH pasti akan dapat hasil yang kita mahukan..Walaupun sibuk bekerja masih boleh berikan susu ibu pada anak sehingga 2 tahun.Jadilah ibu-ibu hebat untuk anak-anak kita.

----------------------------------
Pembelian,pertanyaan dan konsultasi hubungi
SID terhebat anda :

Anie Adinie 
ID 950762
Sms/whatsapp 010-7907731

Kesan jangka masa panjang meal shake shaklee kepada anak-anak

Assalamulaikum~


Ramai ibu-ibu di luar sana yang risau akan masalah anak-anak yang tidak mahu makan dan sering demam.Nampak seperti masalah biasa tapi jika di biarkan lama-lama akan menjadi perkara luar biasa..kenapa luar biasa? kerana berat badan anak-anak akan turun secara mendadak dan pastinya sebagai ibu bapa akan di "COP" tidak pandai jaga anak di mata orang lain.Memalukan bukan?

Berikhtharlah mencari penyelesaian kepada masalah ibu-ibu,berikhtihar memberikan suplemen terbaik untuk anak-anak.Tapi awas jangan membeli vitamin sembarangan untuk anak-anak.Kesan sampingan yang akan memudaratkan lagi kesihatan anak-anak.Pilihlah vitamin yang 100% semulajadi dan yang mendapat feed back dari ramai ibu-ibu yang suda mencubanya.Contohnya seperti meal shake shaklee...Jika pengambilan jangka masa panjang ia tidak memudaratkan kesihatan anak-anak malah membantu menyelesaikan masalah ibu-ibu,

Jom sama-sama saksikan video ni.Feed back terbaik setelah memberikan meal shake kepada anak-anak mereka.


Anak Kurus Kering & Selalu Sakit Di Taska, Apa Nak BUAT? from iReach HD on Vimeo.


Semoga lebih ramai ibu bapa di luar sana sedar tentang kesihatan anak-anak  yang lebih baik..dan mencuba sendri produk meal shake ni..bukan sahaja membantu masalah anak yang tidak berselera makan malah membantu masalah kesihatan anak-anak ke arah lebih optimum..Anak-anak yang sihat memberikan kesan positif untuk tumbersarannya.Semoga bermanfaat untuk semua~


--------------------------------------------------
Pembelian ,pertanyaan dan konsultasi hubungi 
SID terhebat anda :

Anie Adinie
ID 950762
Sms/Whatsapp 010-7907731

Friday, 5 December 2014

Hangatkan hubungan intim dengan vitamin cinta shaklee iaitu vitamin e

Assalamualaikum~

Bila sebut tentang cinta..ia adalah sebuah perasaan yang sangat bahagiakan pada semua yang mempunyai perasaan cinta..Semua orang boleh merasa perasaan cinta tu...Sifatnya yang suci dan ia sangat sempurna.Perasaan cinta bersama pasangan kita iaitu suami/isteri adalah sangat bahagia.Tetapi jika tanpa baja yang terbaik dan tidak di semai dengan bagus, perasaan cinta semakin lama semakin layu dan dingin bersama pasangan..

Hadiahkan pasangan sebuah hubungan seksual yang HOT..Kerana sebuah hubungan seksual yang hot menyemarakan lagi cinta..Bagaimana untuk hadiahkan pasangan hubungan seksual yang HOT ?? Sangat mudah untuk hadiahkan pasangan anda hubungan HOT ialah dengan hadiahkan VITAMIN CINTA dari shaklee ini...

Kelebihan Vitamin E kepada suami
Antioksidan yang seimbang dalam vitamin E bertindak menghalang penghasilan radikal bebas akibat tekanan.Selain itu kandungan nitrik oksida boleh membantu pelancaran darah di kawasan kemaluan suami seterusnya membantu ereksi yang lebih baik.

Pengambilan vitamin e yang mencukupi akan mempunyai tenaga lebih untuk bersama isteri berbanding pasangan yang tidak mengambilnya.

Vitamin e membantu pembentukkan hormon yang melibatkan seks dan kesuburan.Membantu memperbaikki kuantiti ,kualti dan memperkuatkan sperma lelaki supaya bertemu dengan ovum.Meningkatkan tahap testosteron yang membantu meningkatkan stamina seksual dan keinginan seksual.

Kelebihan Vitamin E kepada isteri
Isteri yang mengambil vitamin E sekurang-kurangnya tiga bulan akan membantu meningkatkan keinginan seksual mereka dan hubungan seksual menjadi lebih baik.

Selain itu vitamin e membantu menghasilkan estrol dan progesterone untuk mengimbang lebihan estrogen dalam badan ,lebihan ekstrogen akan menyebabkan seperti PMS,risau ,kembung perut ,sakit kepala ,sengugut dan mood swings yang sememangnya akan menganggu keadaan diri seorang wanita.


Vitamin cinta shaklee membantu menghangatkan lagi cinta bersama pasangan..berikan hadiah yang terbaik untuk pasangan.berikan hari-hari perasaan cinta itu timbul jangan di tengelami perasaan cinta itu biarpun sesaat..keluarga bahgia itu lahirnya dari suami isteri yang bahagia .
--------------------------------------------------------
PEMBELIAN ,PERTANYAAN DAN KONSULTASI HUBUNGI

SID TERHEBAT :

ANIE ADINIE
ID: 950762
SMS/WHATSAPP 010-7907731




Vit

Wednesday, 3 December 2014

Promosi Shaklee bulan December kembali double trouble gempak !!

Assalamualaikum~

Bulan ni ialah bulan December..so macam biasa promosi berubah lagi pada bulan ni..
Yang bestnya promosi bulan ni promosi paling gempak ..!! Double promosi..
2 jenis vitamin yang menjadi idaman bagi meraka yang mahu kulit cantik,halus dan tanpa sebarang parut mahupun jeragat...

Promosi bulan ni ialah Vita-C dan Vita-E ..Sememangnya kesukaan wanita..!!
Promosi hujung tahun yang terbaik..Rebutlalh peluang memborong vitamin kegemaran sementara masih promosi ..Bel 6 percuma 1 botol.. beli 2 botol dapat diskaun 5% ...




---------------------------------------------------------

PEMBELIAN ,PERTANYAAN DAN KONSULTASI HUBUNGI 

SID TERHEBAT ANDA :

ANIE ADINIE 
ID 950762
SMS/WHATSAPP 010-7907731



Saturday, 29 November 2014

Produk shaklee bebas PARABEN berbahaya ?!!

Assalamualaikum~


Adakah produk yang kita guna hari ni bebas paraben ?
Adakah ibu-ibu d luar sana berikan anak-anak juga produk berparaben ni ?
Adakah anda bebas dari mengunakan produk berparaben?
Asal produk mahal adakah bebas paraben?
Lebih penting jenama atau produk bebas kimia?

huh..!!apa lah itu paraben ye? Mesti lepas saya tanya soalan macam ni baru ramai yang pergi cari semua produk masing-masing kan? nak tengok kot-kot bebas kima berbahaya ..

Jom kita terjah apalah PARABEN ni ..!!


APA TU PARABEN ?
-Paraben merupakan sejenis bahan sintetik pengawet yang digunakan dalam makanan,farmaseutikal, kosmetik, dan produk penjagaan peribadi seperti deodorant , pembersih muka , gel mandian, pelembab .syampo ,ubat gigi dan sebagainya.Paraben bertujuan untuk membantu produk tersebut tahan lama dan paraben juga boleh terserap dalam badan kita melalui kulit dengan mengunakkan produk yang berparaben.

-Contoh PARABEN yang ada di dalam produk ialah methylparaben , propylparaben, ethylparaben, isobutylparaben dan butylparaben. Jika ada paraben disetiap perkataan bermakna produk itu ada paraben.


KESAN PARABEN PADA PENGUNA BERPARABEN

-Mempercepatkan proses penuaan kulit
-Menganggu sistem hormon wanita dan membangunkan estrogen.(positif kanser payudara)
-Mengganggu pembiakan sperma bagi lelaki.


BERTUKAR KEPADA PRODUK BEBAS PARABEN

Di malaysia sangat susah untuk mencari/mendapatkan produk tidak berparaben ni.Masuk je mana-mana kedai tengok semua jenama berlainan tetapi kandungan semua sama..perkataan PARABEN ni tetap ada..

Cari lah betul-betul produk FREE-PARABEN ni..sebab jika digunakan berpanjangan ia akan memudaratkan kepada kesihatan kita..

Mujurlah sy berkenalan dan terjebak dengan SHAKLEE..
Produk shaklee bebas bahan kimia berbahaya dan paling penting FREE-PARABEN..
Produk 100% semulajadi...sangat selamat digunakan.
Kamu boleh tukar produk korang kepada produk shaklee..
Produk shaklee juga lengkap untuk kegunaan seharian kita..

Di luar sana produk kecantikkan ada mahal ada murah tetapi mempunyai kandungan PARABEN yang tinggi.Dari kita merosakkan kecantikkan yang sedia ada dengan produk berparaben apa kata bertukar dengan SET KECANTIKKAN dari shaklee..Walaupun harganya mahal sedikit tetapi tempoh guna yang lama dan paling penting FREE-PARABEN.

Untuk set kecantikkan muka boleh cuba guna ni :


http://anieadinievitaminstore.blogspot.com/2014/07/keistimewaan-set-skin-care-enfuselle.html
SET ENFUSELLE

http://anieadinievitaminstore.blogspot.com/2014/07/kebaikkan-set-skin-care-nutriwhite.html
SET NUTRIWHITE

Selain set pejagaan muka , set penjagaan rambut shaklee juga ada...set penjagaan rambut yang sangat bebas dari bahan kima berbahaya terutama PARABEN.

http://anieadinievitaminstore.blogspot.com/2014/08/rambut-sihat-menawan-dengan-penjagaan.html
PROSANTE HAIR CARE

Shaklee juga ada keluarkan lotion harian..Bayi juga boleh mengunakkan lotion ni..

HERBAL BLEND

Selain produk kecantikkan dan kegunaan peribadi shaklee juga ada keluarkan produk penjagaan rumah.

http://anieadinievitaminstore.blogspot.com/2014/07/home-care-get-clean.html
GET CLEAN

Semua produk shaklee adalah bebas PARABEN..
Tiada yang perlu di ragukan lagi dengan mengunakkan produk shaklee ni ..
SO sekarang pilihan di tangan anda..samaada memilih PARABEN atau BEBAS PARABEN.
Sama-sama kita terhindar dari masalah kesihatan yang serius..




------------------------------------------------------

PEMBELIAN , PERTANYAAN DAN KONSULTASI HUBUNGI 

SID TERHEBAT ANDA : 


ANIE ADINIE 
ID :950762
SMS/WHATSAPP 010-7907731






Wednesday, 26 November 2014

Join keahlian shaklee untung atau rugi ??!!

Assalamualaikum~


Banyak yang masih ragu-ragu untuk join keahlian shaklee..
Sebab masih banyak yang tidak tahu kelebihan yang ada bila join keahlian shaklee..
Bagi sesetengah orang akan menganggap keahlian shaklee ni sangat merugikan kerana tidak mempunyai kebaikkan...
Sememangnya tanggapan kamu memang salah..
Setelah join keahlian shaklee kamu mempunyai 2 pilihan..
Samaada untuk berbisnes atau hanya beli produk untuk kegunaan sendiri.

Mendaftar keahlian dengan shaklee sangat menguntungkan sebenarnya..
Selepas pendaftaran di buat..Secara langsung belian harga pada harga ahli..
Harga yang jauh lebih murah 15% - 21% dari harga bukan member

Layak mendapat Bonus hasil dari belian produk ..
kumpul point dan anda dapat Cash bonus
Minimum point yang layak dapat bonus ialah 150uv..
Bonus di bayar setiap pertengahan bulan..
Penyelemat di bulan tua (tengah bulan tengah kering)

Keahlian shaklee adalah seumut hidup..
Tanpa perlu bayaran pembaharuan keahlian setiap bulan ..
Keahlian akan tamat jika tidak membuat pembelian selama setahun sahaja..

Jika memilih untuk mendaftar keahlian shaklee untuk berbisnes juga kamu akan dapat peluang yang hebat lagi..
Keuntungan Runcit bagi setiap produk terjual..
Jika keahlian kita aktif berbisnes kita akan dapat naik pangkat pada tangga pertama iaitu SUPERVISOR dan bonus dikira bermula 21%...
Dan mudah untuk mengumpulkan point untuk kelayakkan Car Bonus..
Pakej convention pula kita akan layak mendapatkan percutian percuma di luar negara yang di tanggung sepenuhnya oleh pihak SHAKLEE..

Join ahli dengan shaklee adalah menguntungkan ..
Dari menjadi penguna tetap tetapi membeli pada harga yang mahal lebih baik menjadi ahli dan mendapat harga yang lebih murah dan ,mendapat kelebihan lain yang shaklee tawarkan..

Berminat mahu join keahlian shaklee pendaftaran hanya RM65 sahaja..tetapi jika mahu keahlian percuma kena ikut syarat yang pihak shaklee tawarkan ..Jika berminat boleh lah letakkan sy sebagai sponser  kamu nama NUR ZAWANI BINTI KAMAL (ID 950762)..


-----------------------------------------------

PEMBELIAN ,PERTANYAAAN DAN KONSULTASI HUBUNGI 

SID TERHEBAT ANDA :

ANIE ADINIE 
ID 950762
SMS.WHATSAPP 010-7907731

Omega guard shaklee tipu ramai penguna !!

Assalamualaikum~


Mentang2 bulan ni promosi omega guard..
Berebut orang beli Omega guard shaklee..
Apa taknya Promosi Produk shaklee yang hebat ni..

Tapi yang tak puas hatinya Omega guard shaklee ni tipu !!
Dan dah tipu ramai penguna di malaysia..
Apa yang  Omega guard shaklee ni menipu ?

Yelah apa tidaknya !!
Kata omega guard ni minyak ikan terbaik dunia..
Mempunyai asid lemak omega-3 semulajadi
dengan EPA dan DHA..
Sangat bagus untuk perkembangan otak dan menguatkan daya ingatan.
Sesuai untuk anak-anak yang masih belajar..

Tetapi omega guard ni bukan setakat membantu perkembangan otak
Malah omega guard ni juga bagus untuk bantu menurunkan berat badan ,
Mengekalkan tekanan darah normal, merendahkan kolesterol , membantu masalah alahan kulit ,mengurangkan masalah asma,mengurangkan risiko sakit jantung dan sebagainya..

Tak tahulah berapa ramai orang menjadi sihat suda dengan pengambilan yang konsisten omega guard ni ..
Bukan hanya untuk orang dewasa seja...malah kanak-kanak atas setahun juga boleh mula di berikan Omega guard nie..
Omega guard minyak ikan mempunyai banyak khasiat..
Yang pastinya ramai yang rugi sebab tidak menjadikan vitamin kegemaran dan wajib.

Rebutlah peluang untuk mendapatkan produk ni ketika promosi..
Sangat berbaloi melaburkan wang ringgit demi kesihatan..
Kesihatan tidak boleh dapat dengan wang ringgit..
Tetapi wang ringgit boleh dapat dari kesihatan yang baik.
Renung-renungkanlah ~
----------------------------------------

PEMBELIAN , PERTANYAAN DAN KONSULTASI HUBUNGI 

SID TERHEBAT ANDA : 

ANIE ADINIE 
ID : 950762
SMS/WHATSAPP 010-7907731



Tuesday, 25 November 2014

Pilih makan gaji atau berbisnes ?

Assalamualaikum~

Selamat malam..Semoga semua sihat sejahtera hendaknya..
Kalo kamu di beri pilihan untuk berniaga atau makan gaji apa pilihan kamu akan pilih?
Memang banyak yang akan memilih makan gaji dari berbisnes..
Sebab makan gaji akan dapat gaji tetap ..Manakala kalo bisnes kena keluarkan modal lagi untuk berbisnes..
Hanya perlu kerja ikut waktu sampai waktu boleh dapat gaji..tarikan utama yang ramai orang memilih sebagai makan gaji.
Tahukah bahawa lebih separuh rakyat malaysia menjana pendapatan melalui makan gaji..


Kalo saya di beri pilhan saya akan memilih berbisnes..
Walaupun kena memerlukan modal tetapi waktu kerja yang fleksible..
Modal kenalah bermula dari sikit...ikut kemampuan kita.

Dalam dunia yang semakin canggih banyak cara untuk mencari rezeki..
kalo dulu kena keluar rumah untuk berniaga tetapi zaman sekarang melalui FB/BLOG sahaja pun boleh menjana pendapatan lumayan.
Tanpa perlu modal yang terlalu besar sehingga ratusan mahupun ribuan ringgit..
Hanya perlu promote sahaja untuk cari pembeli dan pos kepada pembeli.

Walaupun pada mulanya berbisnes mempunyai banyak cabaran dan dugaan untuk maju..
tetapi akan mendapat hasil yang sangat lumayan.jika berusaha dan sentiasa berdoa untuk kejayaan bisnes kita.



Berbisnes waktu bekerja tidak terhad..ikut kemampuan individu..
Walaupun pendapatan tidak menentu,Ada waktu turun naikknya mengikut usaha dan kerajinan menjalankan bisnes itu..
Pendapatan boleh melebihi dari pendapatan mereka yang makan gaji.
Tidak kira bisnes kecil atu besar kalo di kendalikan dan di usahakn dengan cekap dan betul pasti mendapat pendapatan yang sangat lumayan.
Bisnes pada asalnya yang bermula dari ratusan boleh mencecah kepada jutaan ringgit.

Jika berbisnes juga tidak perlu risau untuk bercuti..
Tak perlu untuk apply-apply pada pihak atasan untuk luluskan waktu cuti..
Dari diri sendiri yang tetapkan untuk cuti.
Waktu untuk bersama keluarga lebih banyak..
Mendapat ruang lebih untuk mengeratkan lagi kasih sayang..

Syukurlah Alhamdulillah ...Saya di pertemukan dengan bisnes shaklee..
modal yang sangat rendah..Rm65 untuk seumur hidup..
Boleh mengaut keuntung 2 dalam 1...
Maksudnya jual produk ada untung ,dan setiap produk terjual tu ada point..
Dan point tu yang menentukan bonus yang kita akan dapat pada bulan hadapan.

Dalam bisnes shaklee saya hanya bekerja dari rumah sahaja..
Menimba ilmu dari rumah,kerana banyak info-info yang upline-upline salurakan pada FB GROUP..
hanya perlu rajin untuk follow setiap info yang di berikan..
Dan paling seronoknya bila berbisnes shaklee ni kami dapat mengeratkan silaturahim..
Walupun tidak pernau bersua muka,jauh atau dekat semua menjadi sahabat..


Makan gaji maksudnya bukan lah tidak okey,
Semuanya okey..yang penting halal dan di jalan ALLAH ..
Dan juga paling penting ialah MINAT..
Kalo tidak minat berbisnes sangatlah di galakkan untuk makan gaji..
Tetapi jika berminat pada bisnes maka boleh berbisnes.

-------------------------------------------

PEMBELIAN ,PERTANYAAN DAN KONSULTAS HUBUNGI 

SID TERHEBAT ANDA : 

ANIE ADINIE 
ID : 950762
SMS/WHATSAPP 010-7907731




Sunday, 23 November 2014

Gatalnya..!!! Jangan biarkan ia menyerang lagi..Nasib bertemu dengan penawarnya..Terima kasih Set alergk shaklee ...

Assalamualaikum~

Selamat petang semua..Ok hari macam rasanya mau share entry pasal Alergik..
Tahu ka apa itu Alergik atau alahan ? Mungkin banyak yang alami alergik ni kan?
Tapi masih tidak tahu cara nak menghilangkan alergik ni..

Alergik macam ni yang saya selalu kena
Saya juga mempunyai masalah Alergik,Sangat rasa tidak selesa bila terkena alergik ni ..
Nak menangis pun ada..nak marah pun ada macam-macam perasaan ketika tu ...
Saya tak tahu nak kategorikan alergik saya ni pada makanan atau memang akan menjadi penyakit ,
Sebab sentiasa alergik saya kena..Saya mula alergik ketika saya masih 10tahun lagi (seingat saya)..

Waktu saya terkena alergik tu ketika lepas saya balik bermain di padang dengan kawan-kawan ketika tinggal di Quarter balai polis..Sebab saya rapat dengan Arwah ayah time tu (biasalah anak perempuan seorang rapat sama ayah)..saya balik rumah mengadu badan saya bengkak sebab bergaru-garu..Gatalnya tuhan je yang tahu..sampai nangis-nangis.Arwah ayah saya bawa pegi hospital,kena bagi ubat sapu dan ubat dalam bentuk pil,yang pasti bila makan ubat tu past akan menyebabkan mengantuk ,asal alergik keluar sapu dengan krim tu ..

Dari situ mama saya bagi pantang makan seafood kecuali ikan..Sampai dah besar pun takut benda alah ni ..nak makan udang ,nak makan ketam  dan nak makan sotong kena berfikir 2-3 kali..sebab tak tahan gatal-gatal.Tapi sejak naik p sekolah menengah saya mula perasan alergik saya akan tiba-tiba datang walaupun saya tidak langsung makan seafood..pernah pergi sekolah tiba-tiba muka dan tangan membengkak..tiba-tiba alergik keluar..cikgu bawa pi bilik rehat untuk berikan ubat..

Dan suda kawin plak lain lagi alergiknya..Bukan seja makan seafood tetapi alahan dengan kuku.Kulit menjadi sangat senstif..kadang-kadang En.husband pun takut juga alergik saya..terlalu sensitif..
Tetapi syukur sangat mungkin ini jalan yang ALLAH nak tunjukkan kat saya..Dia kenalkan saya dengan produk shaklee.Dengan pengambilan yang konsisten pelan-pelan alergik saya turut hilang..
Syukur sangat..


Pengambilan konsisten ALFALFA dan VITA-C shaklee membantu menyembuhakan masalah alergik saya..Sekarang nak makan Seafood pun tiada masalah..kalo iya alergik keluar lepas makan seafood saya akan cepat-cepat ambil 3 biji alfalfa..

Dan saya akan gunakan HERBAL BLEND sebagai lotion harian saya...Wajib ada dalam beg untuk pergi kemana seja..pakai bila-bila masa...

Kena berusaha mencari penawar segala masalah kesihatan kita..IN sha Allah kalo kita betul-betul mahu pasti kta akan dapat..Jangan biarkan alergk menyerang tanpa mencari ubatnya..Kalo anda mepunyai masalah seperti saya..Sy sangat sarankan kamu mengmbil vitamin ini secara konsisten.

---------------------------------------------


PEMBELIAN , PERTANYAAN DAN KONSULTASI HUBUNGI 

SID TERHEBAT :

ANIE ADINIE 
ID : 950762
SMS/WHATSAPP 010-7907731


KISAH SAYA DAN SHAKLEE! PENGEDAR SAH SHAKLEE RANAU , KENINGAU DAN SELURUH MALAYSIA

ASSALAMUALAIKUM~

Entry kali ni nak kenalkan siapa empunya milik blog ni ...
nama je kenal tapi empunya blog masih belum perkenalkan diri..
Ok ni serba sedikit latar belakang pasal saya..

Sy Anie Adinie pengedar sah shaklee bagi kawasan pekan ranau , keningau dan seluruh malaysia.
Nama penuh saya ialah NUR ZAWANI BINTI KAMAL dan lebih di kenali dengan gelaran ANIE ADINIE..
Sy merupakan seorang isteri dan kami masih belum di kurniakan cahaya lagi..In Sha Allah ada rezeki nanti dapat lah tu ..
Sy tinggal di kg.rapak ranau dan tidak bekerja,Full time buat shaklee lah nie..




Saya join shaklee pada tahun 2013...sy join shaklee pada mulanya hanya sekadar suka-suka..
Tetapi dari sekadar suka-suka bertukar menjadi sayang pada bisnes shaklee..
Kenapa menjadi sayang ?? 

Sebab sy terharu dengan konsep yang ada pada bisnes ni..bukan sistem piramid yang downline kerja keras upline goyang kaki duit masuk ke akaun upline.. NO..NO..NO..
Dalam shaklee siapa yang berusaha dia yang akan dapat duit..kita boleh potong line upline kita..maksudnya kita naik pangkat dulu dari upline kita..
Dan yang menjadi saya sayang sebab kami di sini seperti keluarga..Upline kita hormat seperti mak kita,Downline kita sayang macam anak sendiri ..Sentiasa guide and mentor dari upline-upline..

Walaupun Master-master suda berjaya buat shaklee mereka tidak lupa pada newbie-newbie macam kami..
Mereka tetap memberikan ilmu-ilmu ,tips-tips dan sebagainya.
Upline-upline juga sentiasa membantu downline-downline..
Memberi tanpa rasa jemu..

Bonus yang di berikan pula bersesuaian dengan usaha kita..
Bonus kita yang tentukan berapa jumlah..
Kalo nak bonus banyak kenalah berusaha cari sale.
Alhamdulillah ,selepas 6 bulan join shaklee sy naik pangkat kepada SUPERVSOR..
tangga pertama dalam bisnes shaklee..Bonus yang dapat setelah naik pangkat saya ialah 4 angka.
Terima kasih shaklee bagi saya merasa gaji/bonus 4 angka setiap bulan..

Bagi saya dalam bisnes shakleelah yang terbaik..
Itulah kenapa saya masih lagi kekal bersama shaklee walaupun suda bertahun-tahun..
Walaupun kadang-kadang bisnes ada turun naiknya..Tapi tu lah mematangkan saya berada di sini..
suka duka saya di sini memotvasikan lagi diri saya ke arah kebaikkan.

Sekian sahaja kisah saya ...lain masa nanti saya akan share lagi kisah saya di shaklee..


TERIMA KASIH TAK TERHINGGA KEPADA :

SUAMI SAYA
UPLINE SAYA
MENTOR SAYA 
DOWNLINE SAYA
SHAKLEE MALAYSIA
CUSTOMER TERSAYANG
DAN SEMUA MEREKA YANG SENTIASA SUPPORT SAYA.

SAYA SAYANG KAMU SEMUA ~






ANAK MAKIN BIJAK DENGAN PENGAMBILAN KONSISTEN OMEGA GUARD

Assalamualaikum~

Selamat malam..rindu nak share/tulis entry nie..hihihihih...
Sekarang dah nak hujung bulan Nov suda..Cuti sekolah bermula suda..
Mesti banyak ibu-ibu di luar sana jadi super duper mom..
Yelah anak-anak dah mula cuti banyak ragam dan karenah bila semua di rumah..hihih
2 minggu akhir nie semua ibu-ibu di luar sana masing-masng postkan d FB tentang kecemerlangan anak-anak..Alhamdulilah rata-rata semua dapat keputusan terbaik..Tahniah semua...!!

Dan paling saya tertarik bila anak yang dulunya tidak Fokus dan lembab untuk belajar makin bijak dengan pengambilan konsisten Omega guard..
Syukurlah kami sebagai pengedar shaklee dapat juga membantu masalah ibu-ibu di luar sana.
Siapa tak nak anak menjadi pelajar cemerlang , siapa tak nak ada anak-anak yang bijak kan ?
                 

KANDUNGAN OMEGA GUARD
  • Omega guard shaklee merupakan minyak ikan terbaik di dunia yang mempunyai omega-3 semulajadi.
  • Omega-3 shaklee terdiri daripada EPA dan DHA.
  • Tidak di hasilkan dari minyak hati ikan yang mengandungi toksik tetapi dari ikan itu sendiri.
  • Minyak ikan paling tulen.
  • 1 capsule membekalkan 905mg asid lemak omega 3 , EPA dan DHA.
  • Di hasilkan daripada kaedah ultratulen Bergred farmaseutikal dan berteknologi terkini.


ANAK MAKIN BIJAK DENGAN OMEGA GUARD 

Untuk menjadikan anak kita bijak ,kena berikan mereka perhatian dan pembelajaran lebih pada mereka,tetapi tidak semua anak-anak akan terima proses pembelajaran..Kena mula berikan mereka makanan dan minuman yang terbaik terutamanya pada kadungan yang kaya dengan EPA dan DHA..
Semua pun tahu DHA sangat penting dalam proses pembesaran anak-anak..mesti ibu-ibu sini selalu dengar iklan di tv/radio untuk berikan anak-anak susu yang tinggi kandungan DHA..
Kena mula berikan anak-anak sumber DHA yang tinggi.Adakah DHA penting ?

DHA sangat penting untuk membantu anak mejadi lebih bijak..Kerana DHA membantu dalam perkembangan otak anak-anak,membantu memberikan daya tumpuan serta fokus pada masa belajar mahupun bermain..DHA juga membantu sel-sel otak berhubung dan pemikiran menjadi lebih pintar.
Omega guard shaklee membekalkan DHA yang tinggi dan bermutu..1capsule omega guard membekalkan 120mg ..

Seharusnya jika kita mahukan anak kita menjadi semakin bijak,kenalah berikan khasiat yang terbaik untuk anak-anak.Kita sebagai ibubapa harus berikan terbaik ketika mereka masih kecil lagi..kerana jika dari mula lagi kita berikan mereka yang terbaik "IN SHA ALLAH" mereka juga membesar dengan terbaik.Berikan omega guard pada anak anda setap hari ,bagi mereka keperluan DHA yang lengkap dan secara konsisten..


"BERIKAN NUTRISI PENTING KEPADA ANAK KETIKA MEREKA MASIH KECIL LAGI "

"BANTU LENGKAPKAN NUTRISI MEREKA,JIKA BUKAN IBUBAPA SIAPA LAGI"
---------------------------------------

PEMBELIAN , PERTANYAAN DAN KONSULTASI HUBUNGI :

ANIE ADINIE 
ID : 950762
SMS/WHATSAPP 010-7907731


Popular Posts

Translate