ANIE ADINIE VITAMINS STORE

Thursday, 22 January 2015

Tips membeli vitamin terbaik untuk diri sendiri

Assalamualaikum~



Ramai orang yang terlalu obses dengan vitamin/suplemen,bukan kerana kepentingan suplemen tetapi ikut dengan pilhan kawan-kawan atau produk Hot..Hanya membeli tanpa memilih kebaikkan yang sesuai pada tubuh badan sendiri.

Jika melihat sekeliling kita,terlalu banyak jenis vitamin yang di jual di pasaran hari ni .Semua orang boleh dapatkan di farmasi ,kedai runcit,pasar raya , secara online dan sebagainya.

Vitamin bukanlah sebagai makanan gantian kepada makanan harian kita.Makanan tambahan ini adalah untuk membentuk makanan dan minuman.Menambahkan nutrisi yang kurang dari makanan yang di ambil.

TIPS MEMILIH VITAMIN

-Pastikan kenapa perlu ambil vitamin tersebut
-Kepentingan vitamin terhadap tubuh badan.
-Kandungan vitamin
-Mendapat kelulusan kkm
-Pengiktifaran halal
-Pastikan ia semulajadi


Semoga tips ni dapat membantu kamu yang tengah memilih nak beli vitamin sesuai untuk diri sendiri,sebaik-baiknya cari lah seller yang boleh memberi konsultasi ketika pengambilan vitamin.Semoga kesihatan kita di tahap optimum dengan mengamalkan pengambilan vitamin C .
Selamat membeli vitamin .~


Monday, 19 January 2015

Keisitimewaan dan ciri-ciri Vitalea for children terbaru


Assalamualaikum~

Promosi vitalea for children betul-betul hebat .!!Ramai ibu bapa memborong untuk kesihatan anak-anak,Sementara murah katanya~Tetapi harus sembunyikannya dari anak-anak hebat kita,takut nanti tinggal botol kosong lagi. hihih.Kerana rasanya seperti gula-gula yang menyebabkan anak-anak suka.!! Dan anak-anak kita sangka itu adalah gula-gula yang di jual di mana-mana kedai.



KEISTIMEWAAN VITALEA FOR CHILDREN

-Mengandungi 18 jenis vitamin dan mineral perlu.
-Formula yang di perbaharui.
-10 nutrisi menepati 100% keperluan harian.
-Berperisa anggur
-mengunakan pemanis xylitol yang tidak menyebabkan kerosakan gigi
-tiada pemanis atau perisa tiruan.


CIRI-CIRI VITALEA FOR CHILDREN
-Tablet yang agak besar sikit berbanding Chewable vita-c
-Lebar dan nipis
-Rasanya yang agak manis sedikit
-Rasanya macam grapes


--------------------------------------------
PEMBELIAN .PERTANYAAN DAN KONSULTASI HUBUNGI 
SID TERHEBAT ANDA:

FB : ANIE ADINIE 
ID : 950762
SMS/WHATSAPP : 010-7907731 
EMAIL : ADINIE_MZ@YAHOO.COM



Wednesday, 14 January 2015

5 tips Menghilangkan bintik hitam dengan berkesan..

Assalamualaikum~


Bila melihat bintik hitam/putih  yang berada di sekitar muka pasti kita terutama wanita akan runsing untuk menghilangkan.Kerana setiap wanita mengimpikan kulit muka yang bersih,halus,licin dan sihat.

Apa itu bintik hitam (blackhead) ?
Bintik hitam adalah jerawat yang tidak mempunyai kulit. Punca utama bintik hitam ini adalah di sebabkan daripada pemakaian produk berasakan minyak,masalah ketidakseimbangan hormon, pemakanan yang mengandungi toksik dan termasuklah pemakaian produk berasakan bahan kimia berbahaya.


Tips menghilangkan bintik hitam adalah dengan:

MADU
-Sapukan madu di muka terutama bahagian yang mempunyai bintik hitam/putih,biarkan sehingga kering bila suda kering,cuci muka dengan air bersih dan lap hingga kering.

PUTIH TELUR
-Ratakan putih telur di sekitar muka biarkan seketika sehingga kering dan bila suda kering sapukan lagi putih telur ke muka ,Biarkan muka kering kemudian apabila suda kering dan suda terasa muka tegang ambil kain basah yang suam sapu di kawasan muka sehingga bersih.

SUSU SEGAR
-Gunakan cotton bud ,sapukan ke kawasan muka yang mengalami masalah bintik hitam/bintik putih .Amalkan setiap hari sebelum tidur.

UBAT GIGI
-Sapukan ubat gigi di sekitar kawasan muka yang mempunyai bintik hitam/putih sehingga kering kemudian cuci.Amalkan setiap hari.

BERUS GIGI
-Jika semua tips di atas tidak berkesan ,boleh juga cuba kaedah ini.
Gunakan berus bulu lembut,tuangkan sedikit jus limau pada berus gigi dengan satu titik minyak seperti jojoba.Perlahan-lahan berus ke kawasan yang mempunyai bintik hitam kemudian bilas dengan air bersih.


Jika kamu tidak mempunyai waktu untuk mencuba tips-tips di atas ,kamu boleh cuba dengan mengamalkan vitamin semulajadi.Pengambilan secara konsisten membantu menghilangkan bintik hitam.Vitamin semulajadi yang sy maksudkan adalah vitamin Shaklee..


ATAU


SEMOGA SEMUA TIP-TIP BERMANFAAT UNTUK SEMUA,TIDAK CUBA TIDAK TAHU KEBERKESANANNYA.

------------------------------------------------
PEMBELIAN ,PERTANYAAN DAN KONSULTASI HUBUNGI 
SY SID TERHEBAT ANDA :

NAMA FB : ANIE ADINE 
ID:950762
SMS/WHATSAPP 010-7907731
EMAIL:ADINIE_MZ@YAHOO.COM

Tuesday, 13 January 2015

Kebaikkan Alfalfa membantu menyelesaikan masalah keputihan berbau dan rahsia hubungan intim bersama suami kembali Hot ..

Assalamualaikum~

Selamat pagi semua,Semua dah tahukan promosi Alfalfa bulan ni ? Alfalfa merupakan raja segala tumbuhan tetapi tidak ramai yang tahu kebaikkan yang ada pada Alfalfa ni.Rugi kalo tak tahu kebaikkan yang ada pada tumbuhan ni malah alfalfa ni sangat membantu mereka yang mepunyai masalah kesihatan.


Antaranya kebaikkan Alfalfa kepada masalah kesihatan kepada:

KEPUTIHAN DAN KEINTIMAN











Anda juga mempunyai masalah yang sama ? jangan risau belum terlambat untuk merubah sesuatu yang baik.Hubungi sy untuk mendapatkan produk hebat ni ,,

---------------------------------------------

PEMBELIAN ,PERTANYAAN DAN KONSULTASI PERCUMA HUBUNGI 
SAYA SID TERHEBAT ANDA :

NAMA FB : ANIE ADINE 
ID : 950762
SMS/WHATSAPP :010-7907731
EMAIL : ADINIE_MZ@YAHOO.COM




Friday, 2 January 2015

Kandungan hebat Cinch energy tea mix memberikan tenaga berpanjangan !!

Assalamualaikum~

Setelah lama cinch energy tea mix ni tiada stok ,akhirnya awal tahun 2015 ni cinch tea kini ada dipasaran.Semua pengemar cinch tea termimpi-mimpi suda dengan kesedapan dan kemujaraban produk ni.

Cinch tea ni sangat sesuai di ambil oleh mereka yang mahu dapatkan berat badan yang ideal.Cinch tea ni menaikkan kadar metabolisme dan memberikan tenaga berpanjangan secara semulajadi.



APA ITU CINCH ENERGY TEA MIX ?
Campuran dari ekstrak white tea , red tea, matcha green tea power , dan rooibos red tea.

FUNGSI KANDUNGAN EKSTRAK CINCH TEA

Taurina
-Mengalakkan metabolisme
-Membantu membina otot tanpa lemak
-Memberi tenaga
-Larutkan lemak.

White Tea
-Membakar lemak-lemak berlebihan
-Meningkatkan metabolisme
-Menghalang penghasilan sel lemak tak perlu.
-Lebih dikenali sebagai teh hijau bayi dengan mempunyai kandungan antioksidan yang lebih tinggi berbanding teh hijau.

Red Tea
-Salah satu antioksidan yang dijumpai dalam teh merah yang dikenali polifenol
-Pejuang kanser yang kuat
-Polifenol membantu kerosakan badan yang disebabkan oleh radikal bebas.
-Merupakan antioksidan yang begitu kuat dan dikaji sebagai pencegah kanser dan sebagai agen yang boleh menghalang tumor dari merebak.

Matcha Green Tea Power
-Antioksidan yang tinggi
-Energy booster
-Metabolisme booster
-Bakar kalori up to 4X

Rooibos Red Tea
-Tumbuhan herba dari Afrika yang juga dikenali sebagai "The miracle tea" atau "long life tea"
-Melarutkan lemak
-Meninggikan kadar metabolisme iatu pembakaran lemak
-Agen detox yang kuat.

Kandungan yang ada di dalam Cinch energy tea mix ni membuatkan peminat tea merasa tidak sabar untuk merasai sendiri kebaikkan yang ada pada produk ni ..Bukan sahaja sedap malah memberikan tenaga berpanjangan.
 -------------------------------------

HUBUNGI SAYA :

ID : 950762
SMS/WHATSAPP : 010-7907731
EMAIL: ADINIE_MZ@YAHOO.COM

Vitalea for children kini kembali menyebabkan ramai ibu bapa berebut untuk membeli..!!

Assalamualaikum~

Setelah lama keluaran vitalea for children ni menghilang dalam pasaran shaklee,Akhirnya vitalea for children kembali dan bulan ni juga vitalea muncul dan berikan promosi untuk semua peminat yang rindukan vitamin ni..

Dan semestinya vitamin ni adalah vitamin untuk anak-anak hebat kita.Kerana pemakanan yang baik melahirkan minda yang aktif dan hebat.Anak-anak yang sedang membesar kita sukar untuk mengawal pemakanan mereka.Apatah lagi anak-anak yang sering di hantar ke taska kita tidak tahu makanan yang masuk samaada ia berkhasiat atau sebaliknya.

Kanak-kanak yang sedang membesar akan suka beralih arah kepada makanan ringgan yang kurang berkhasiat,untuk mengawalnya ia adalah sukar.Sebagai ibu bapa pastikan tidak memberikan anak-anak dengan makanan ringan selalu,

Ibu bapa harus mencuba VITALEA FOR CHILDREN ini !!
Kerana vitalea for children ni membekalkan 19 jenis vitamin dan mineral perlu,sumber kalsium pembinaan tulang ,baik untuk kesihatan dan membekalkan vitamin B.Dengan perisa yang sedap pasti membuatkan anak-anak tidak sabar untuk mengambilnya setiap hari.

Memandangkan bulan ni promosi vitalea for children buy 3 free 1,sy yakin ramai ibu bapa yang memborong untuk terus berikan sumber vitamin yang penting untuk anak-anak.Bukan sahaja anak sihat malah anak aktif dan otak cergas.


-----------------------------------------------------
HUBUNGI SAYA DI :

ID : 950762
SMS/WHATSAPP : 010-7907731
EMAIL: ADINIE_MZ@YAHOO.COM


Promosi shaklee Super Triple januari 2015..!!

Assalamualaikum~


seperti yang sudah shaklee umumkan pagi ni,bulan ni juga promosi Triple dari shaklee..
Dan haruslah promosi vitamin yang hebat pada permulaan tahun baru yang hebat juga..

Promosi hebat bulan ni adalah seperti berikut:

ALFALFA BUY 6 FREE 1 OR BUY TWIN PACK GET 5% LESS
VIVIX BUY 6 FREE 1 OR BUY TWIN PACK GET 5% LESS
VITA-LEA FOR CHILDREN BUY 3 FREE 1
Wow !! promosi ni buat pembaca dan pembeli tak sabar-sabar nak mencuba produk ni..Semua masing-masing nak buat oder.Wajib kamu mencuba produk ni..Kesihatan bermula dari kanak-kanak sehingga ke warga emas.Sila follow  blog ini untuk dapatkan info lebih lanjut tentang kebaikkan kelebihan yang ada pada produk yang tengah promosi ni.

----------------------------------------------------------
HUBUNGI SAYA DI 

ID : 950762
SMS/WHATSAPP : 010-7907731
EMAIL : ADINIE_MZ@YAHOO.COM



Thursday, 1 January 2015

Selamat tahun baru 2015 !!

Assalamualaikum Semua~


Selamat Tahun baru 2015..

Tahun 2014 suda melabuhkan tirai dan sekarang lembaran baru 2015 bermula..Tahun baru bermula lagi.Begitu cepat masa berlalu sehingga tidak sedar kita suda berada di tahun baru.Banyak kisah suka dan duga pada tahun 2014.Semoga tahun ni lebih baik dari tahun lepas,Mengharapkan kejayaan yang bakal tercipta pada tahun 2015 ni..

Terus kekalkan azam dan semangat untuk lebih berjaya pada tahun ni,Tahun baru adalah titik tolak untuk kita merangka perancangan masa hadapan,kita kena berusaha untuk ke arah kebaikkan yang pasti menjurus kepada kejayaan.Harus rancang dengan rapi tanpa leka dengan arus waktu.

Bayangkan yang indah-indah ,bayangkan kebahagian .bayangan kejayaan ,bayangkan semua yang happy-happy ..Jika apa yang kita bayangkan terbaik untuk tahun ni maka semua yang kita bayangkan pelan-pelan akan capai..Setiap apa yang kita fikir ,setiap apa yang kita sebut itu juga doa,kena doakan yang baik-baik untuk tahun ni..

Sy doaka semua berjaya capai semua cita-cita,impian dan azam..Amiin

-SALAM KEJAYAAN UNTUK TAHUN 2015 -


Popular Posts

Translate