ANIE ADINIE VITAMINS STORE

Wednesday, 29 October 2014

RESEPI JERUK MANGGA ASAM BOI


Bila bercakap pasal JERUK MANGGA ASAM BOI ni..
Semua peminat-peminat makan mangga mesti kecur liur kan ...
Sejak beberapa minggu ni macam fenomena suda d FB...
Sana sini keluar di news feed tentang jeruk mangga ni ..
Termasuk sy juga..tidak ketinggalan juga dengan nak pst di FB..
Sampi siap ada orang PM hubby (sbb tag hubby dalam pic tu ) , 
Ada jual ke jeruk mangga asam boi ni ..
Jadi sy cuba lah kongsi RESEPI jeruk mangga ni..



BAHAN-BAHAN 
Mangga muda (dikupas kulit)
Lada padi (ikut kepedasan masing)
Asam boi 
Garam 
Gula 
CARA BUAT
1.Bersihkan mangga, kemudian hiris/belah mangga.
2.Gaulkan kesemua bahan-bahan
3.Siap.Sejukkan dalam peti ais 3-4 jam 

Senangkan !! Tak ambil masa yg lama pun buat,sambil makan-makan tengok tv tak sedar makan nak habis.
- SELAMAT MENCUBA -


2 comments:

siti nurafida noh said...

Hari2 tengok orang update ni kat fb. memang nak kena try jugak sekali

Anie Adinie Vitamins Store said...

memang kena buat juga...yang tak tahan kecur air liur tgk kan ... :)

Popular Posts

Translate